意味 | 例文 (7件) |
salt‐free foodの英語
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「salt‐free food」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 7件
To obtain salt free from discoloring food even in using for food in a powdery condition while containing bittern component.例文帳に追加
にがり成分を含有しつつ、さらさらした状態で、食品に使用しても、変色させることのない塩の提供。 - 特許庁
This functional food is obtained by mixing the pasteurized residue of the extracted dried fish with solid koji (malted rice) produced in a sterile state, decomposing in a sterile and salt free state, and fractionating the obtained food material for removing antagonistic components and imparting physiological activity.例文帳に追加
無菌化された魚節抽出残渣を無菌状態で製造した固体麹と共に混合し、無菌無塩状態で分解して得た食品素材を分画処理して拮抗成分を除去し、生理活性をもたせた機能性食品素材。 - 特許庁
This soybean fermented material-containing food product contains a soybean fermented material which is obtained by fermenting and dissolving soybeans with at least one selected from a fungus, yeast and lactic acid bacterium in a ≤5 wt.% salinity or salt-free condition.例文帳に追加
大豆を食塩5重量%以下又は無塩の状態で真菌、酵母及び乳酸菌のいずれか1以上により発酵分解させた大豆発酵物が含有されている大豆発酵物含有食品である。 - 特許庁
This method for producing the molten salt-free cheese, the cheese food or the food having milk as the main raw material having a calcium content of ≤18 mg/g per protein and texture like process cheese comprises obtaining raw material cheese by blending cheese and/or a casein material having a calcium content of ≤18 mg/g per protein and heating and mixing the product without addition of the molten salt.例文帳に追加
蛋白質あたりのカルシウム含量が18mg/g以下のチーズ及び/又はカゼイン素材を配合して原料チーズとし、溶融塩を添加しないで加熱混合することにより、蛋白質あたりのカルシウム含量が18mg/g以下である、プロセスチーズ様の組織を有する溶融塩無添加チーズ、チーズフード又は乳等を主要原料とする食品を得る。 - 特許庁
The emulsion stabilizing composition is included in a food to stabilize emulsified state of the food, and is composed mainly of a fermented soybean obtained by fermenting and decomposing soybeans with at least one of fungi, yeasts and lactobacilli in a state having a salt content of ≤5 wt.% or in a salt-free state, and adjusting the ratio of an aglycone-type isoflavone in total isoflavone to ≥50%.例文帳に追加
食品に含有され、乳化を安定させる食品の乳化安定化組成物であって、大豆を食塩5重量%以下又は無塩の状態で真菌、酵母及び乳酸菌のいずれか1以上により発酵分解させ、アグリコン型イソフラボンの全イソフラボン中の割合が50%以上になるように調整されている大豆発酵物を主成分とする食品の乳化安定化組成物である。 - 特許庁
To obtain a salt free inexpensive peptide found to have physiological functions such as vasodepressor actions, antioxidant actions, lipid metabolism promoting actions, immune capacity enhancing actions, lowering actions on cholesterol in blood, alcohol absorption inhibiting actions and iron and calcium absorption promoting actions, known to reduce the allergenicity and making the functional characteristics attract attention as a material in the food field and having an amino acid chain length regulated to a specific chain length.例文帳に追加
ペプチドは血圧降下作用、抗酸化作用、脂質代謝促進作用、免疫力増強作用、血中コレステロール低下作用、アルコール吸収阻害作用、鉄及びカルシウム吸収促進作用等の生理機能を見出しており、また、アレルゲン性が低下することが知られており、これらの機能特性が食品分野で素材として注目されており、安価で塩を含まない特定のアミノ酸鎖長に調整されたペプチドを提供することを目的としている。 - 特許庁
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