小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

soybean caseinとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 大豆カゼイン


JST科学技術用語日英対訳辞書での「soybean casein」の意味

soybean casein


「soybean casein」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 13



例文

The membrane fraction and the respective isomers (17 isomers) of the dioxins are added into soybean-casein digest broth to which yeast extract is added.例文帳に追加

その膜分画とダイオキシン類の各異性体(17異性体)を酵母抽出液を添加した Soybean-Casein Digest Broth中に加える。 - 特許庁

To provide a method for producing soybean protein powder that dissolves by simple stirring performed at home etc., and maintains a uniform dispersion state without using a food additive such as casein sodium, polyglycerol fatty acid ester, and a soybean protein coagulated food product using the powder.例文帳に追加

カゼインナトリウム、ポリグリセリン脂肪酸エステルなどの食品添加物を用いることなく、家庭などで行う簡単な撹拌で溶解して均一な分散状態を維持することが可能な大豆たん白粉末の製造方法並びに該粉末を用いた大豆たん白凝固食品を提供すること。 - 特許庁

In addition, the protein to be polymerized includes, but not limited to, fish meat protein, egg white protein, soybean protein, collagen, casein and gelatin.例文帳に追加

また、重合されるタンパク質としては、魚肉タンパク質、卵白タンパク質、大豆タンパク質、コラーゲン、カゼイン、および、ゼラチンが挙げられるがこれらに限定されない。 - 特許庁

To prevent the decomposition of casein phosphopeptide (CPP) in a food containing CPP-decomposition enzyme, especially a fermented food such as Natto (fermented soybean) and obtain a CPP-added food having excellent calcium-absorption promoting effect.例文帳に追加

CPP分解酵素含有食品、特に納豆などの発酵食品において、CPPの分解を防止し、カルシウム吸収促進効果の優れたCPP添加食品を得ようとするものである。 - 特許庁

The method for producing the process cheese-like composition comprises continuously filling and cooling pasty food obtained by adding vegetable oil and fat to a mixture of soybean milk and casein and mixedly heating the product.例文帳に追加

豆乳とカゼインの混合物に植物性油脂を加えて加熱混合したペースト状を呈する食品を、連続充填し冷却して製造されるチーズ様食品で、コレステロール、飽和脂肪酸、乳糖を含まないことを特徴とする。 - 特許庁

This method for producing the functional fermented soybean paste comprises addition of10 wt.% of animal milk casein in a preparation process or a fermentation/maturing process.例文帳に追加

仕込み工程又は発酵・熟成工程で獣乳カゼインを10重量%以上添加することを特徴とする、機能性味噌の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

This tissue-like protein obtained by heating, pressurizing and swelling soybean protein, casein and water as main components with an extruder, and to provide the processed food obtained by using the tissue-like protein and then freezing the product.例文帳に追加

大豆蛋白、カゼイン及び水を主成分として押出機を用いて加熱加圧し膨化してなる組織状蛋白、及びこの組織状蛋白を利用して凍結した加工食品。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「soybean casein」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 13



例文

This Chinese dumpling is characterized by that an adhesive layer of at least one protein selected from casein, its salt, soybean protein, muscle protein, collagen, gelatin and egg protein each subjected to transglutaminase action is formed between the ingredients and the covering part thereof.例文帳に追加

中具と外皮部との間にトランスグルタミナーゼが作用したカゼイン、その塩類、大豆タンパク質、筋肉タンパク質、コラーゲン、ゼラチンおよび卵タンパク質のうちから選ばれる少くとも1つのタンパク質の接着層が形成せしめられていることを特徴とする中華点心類。 - 特許庁

The protein material (A) capable of being rendered aqueous is obtained from at least one protein as the raw material to be selected from a soybean protein, an egg white protein, gelatin, casein, a whey protein, a wheat gluten, and their decomposed products of peptides.例文帳に追加

水性化可能な蛋白質素材(A)が、大豆蛋白質、卵白蛋白質、ゼラチン、カゼイン、ホエー蛋白質、小麦グルテン及びこれらの分解生成物であるペプチドから選ばれる少なくとも1種の蛋白質を原料として得られる。 - 特許庁

The cake-flavoring oil-in-water emulsion contains 20-60 wt.% of oil and fat, 10-50 wt.% as calculated in terms of solid contents of starch sugar whose dextrin value is 20-50, 0.5-5.0 wt.% of casein sodium, and 0.1-2.0 wt.% of soybean polysaccharides.例文帳に追加

本発明のケーキ呈味用水中油型乳化物は、油脂20〜60重量%、デキストリン価が20〜50の澱粉糖を固形分換算で10〜50重量%、カゼインナトリウム0.5〜5.0重量%、大豆多糖類0.1〜2.0重量%含有することを特徴とする。 - 特許庁

This heat-resistant coating composition is obtained by including hollow porous polymer particles and a heat resistance improver selected from the group consisting of polyacrylamide or derivatives thereof, a melamine resin, a urea resin, cellulose or derivatives thereof, starch or derivatives thereof, casein, a soybean protein, gelatin and a combination thereof.例文帳に追加

中空孔ポリマー粒子と、ポリアクリルアミドまたはその誘導体、メラミン樹脂、尿素樹脂、セルロースまたはその誘導体、澱粉またはその誘導体、カゼイン、大豆タンパク質、ゼラチン、およびこれらの組み合わせからなる群から選ばれる耐熱性向上剤と、を含有することにより、上記耐熱性塗工用組成物を得る。 - 特許庁

The preservation method of a fat-soluble vitamin for stably preserving vitamin A in a gel-like or semi-solid enteral nutrient containing vitamin A comprises preserving the vitamin A in the enteral nutrient in the co-presence of a protein comprising at least one of milk casein and soybean protein and alginic acid and/or a salt thereof.例文帳に追加

本発明の脂溶性ビタミンの保存方法は、ビタミンAを含有するゲル状あるいは半固形状をなす経腸栄養剤中において、前記ビタミンAを安定に保存するための方法であり、前記経腸栄養剤中において、前記ビタミンAに、乳カゼインおよび大豆たん白質のうちの少なくとも一方からなるたん白質と、アルギン酸および/またはその塩類とを共存させつつ保存することを特徴とする。 - 特許庁

例文

A protein for viscosity modification application of a composition includes at least one of a viscous soluble fiber gum, pectin, β-glucan, a viscous fluid and carrageenan, wherein the protein is at least one of a wheat protein, an egg protein, collagen, a whey protein, casein, a soybean protein, a pea protein, a muscular protein, gluten, a fibrous protein, a silk protein and hydrolysates of the same.例文帳に追加

粘稠性可溶性繊維であるゴム、ペクチン、β−グルカン、粘液、及びカラギーナンの少なくとも1種類を含む組成物の粘度調整のためのタンパク質の使用であって、前記タンパク質が、コムギタンパク質、卵タンパク質、コラーゲン、ホエータンパク質、カゼイン、ダイズタンパク質、エンドウタンパク質、筋肉タンパク質、グルテン、繊維状タンパク質、絹タンパク質、及びそれらの加水分解生成物の少なくとも1種類である。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る

soybean caseinのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS