意味 | 例文 (27件) |
vegetable protein foodとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 植物蛋白食品
「vegetable protein food」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 27件
THICK LIQUID FOOD CONTAINING VEGETABLE PROTEIN例文帳に追加
植物性タンパク質含有濃厚流動食 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING VEGETABLE PROTEIN-CONTAINING HAMBURGER-LIKE FOOD例文帳に追加
植物性蛋白含有ハンバーグ様食品の製造法 - 特許庁
The vegetable protein food material comprises textured vegetable protein preferably obtained through swelling textured soybean protein followed by drying the swollen textured soybean.例文帳に追加
組織状植物蛋白、好ましくは組織状大豆蛋白を膨潤後に乾燥させたものであることを特徴とする植物蛋白食品素材。 - 特許庁
To provide a neutral or acid vegetable protein material stably usable in a wide salt concentration range, to provide food and drink containing neutral or acid protein including the protein, to provide a neutral or acid protein material having excellent emulsifying ability in a wide salt concentration range, and to provide neutral or acid emulsified food of various salt concentration.例文帳に追加
中性乃至酸性で広い塩濃度で安定に用いることが可能な植物性たん白素材の提供及び、該たん白を含む中性乃至酸性のたん白含有飲食品を提供することを課題とする。 - 特許庁
The protein processed food is produced by: sprinkling salt over the protein-containing food raw material such as meat comprising beef, pork or the like, or vegetable-originated protein such as bean curd; leaving the raw material as it is for at least one day; and thereafter fermenting the food raw material in rice bran.例文帳に追加
牛肉や豚肉などの獣肉や、豆腐などの植物由来のタンパクを含むタンパク含有食品素材に食塩をまぶし、少なくとも1日間放置した後、米ぬか内にて発酵させてタンパク加工食品を製造する。 - 特許庁
STABILIZER CONTAINING PECTIN ORIGINATING FROM ROOT VEGETABLE, ACIDIC PROTEIN FOOD USING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD例文帳に追加
根菜類由来ペクチンを含む安定剤、並びにそれを使用した酸性蛋白食品及びその製造法 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「vegetable protein food」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 27件
To provide vegetable protein food material usable for various processed food and excellent in color tone, flavor and palate feeling.例文帳に追加
様々な加工食品に利用することができる色調、風味、食感に優れた植物蛋白食品素材の提供。 - 特許庁
To provide liquid food containing soymilk and vegetable juice prevented from coagulating sedimentation caused by soymilk protein in the liquid food without using any emulsifier and/or subjecting the vegetable juice to any complecated treatment.例文帳に追加
豆乳と野菜汁を含有する液状食品において、乳化剤の使用や煩雑な野菜汁の処理を行うことなしに、該液状食品中の豆乳蛋白質に起因する凝集沈殿現象を防止する。 - 特許庁
The pet food contains carbohydrate containing high amylose starch and animal or vegetable protein.例文帳に追加
高アミロースデンプンを含む炭水化物及び動物性又は植物性タンパク質を含有するペットフード。 - 特許庁
This thick liquid food containing vegetable protein contains high branch annular dextrin, and microcrystalline cellulose.例文帳に追加
植物性タンパク質含有濃厚流動食に、高度分岐環状デキストリン及び微結晶セルロースを含有する。 - 特許庁
To provide a thick liquid food having high fluidity in spite of containing vegetable protein as a protein source, excellent in handling properties such as tap and tube liquidity, and suppressed in cohesion of vegetable protein even in a heat sterilization process such as retort sterilization and long term preservation.例文帳に追加
タンパク源として植物性タンパク質を含有しつつも流動性が高く、飲み口やチューブ流動性等の取り扱いに優れ、更にレトルト殺菌等の加熱殺菌工程や長期保存下においても植物性タンパク質の凝集が抑制された濃厚流動食を提供する。 - 特許庁
The pseudo meat food is obtained by making a formed product by forming a raw material mixture which contains hydrated and fiber loosened structured vegetable protein obtained by hydrating and fiber loosening granular vegetable protein structured and dried by processing with an extruder, hydrated fibrous vegetable protein, and a binding agent, and heat coagulating the formed product.例文帳に追加
エクストルーダーによる処理により組織化され、乾燥された粒状植物性たん白を水和させ解繊させて得られた、水和・解繊された組織化植物性たん白と、水和された繊維状植物性たん白と、結着剤とを含む原料混合物を成形して成形物とし、この成形物を加熱凝固することにより、上記目的を達成する擬似肉食品を得ることができる。 - 特許庁
The seasoning is obtained by formulating part or the whole of sugar, hydrolyzed vegetable protein, soy sauce, a gustatory seasoning and a food additive so as to make the active oxygen-scavenging ability high and preferably, at least the hydrolyzed vegetable protein containing high density sugar and amino acid is formulated with the seasoning.例文帳に追加
調味料は、糖、アミノ酸液、醤油、呈味調味料および食品添加物の一部または全てを用いて活性酸素消去能が高くなるように配合したもの、好ましくは少なくとも高濃度の糖とアミノ酸を含むアミノ酸液を用いて配合したものである。 - 特許庁
To obtain a powdered soybean protein material having decreased harsh taste, astringency and cereal odor those are specific to vegetable soybean protein, to provide a method for producing the material and to obtain a food including the material.例文帳に追加
植物性大豆蛋白に特有のえぐみ、収れん味、穀物臭が低減されている粉末状大豆蛋白素材、その製造法及び該素材含有食品を提供する。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (27件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「vegetable protein food」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |