例文 (6件) |
三番茶の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 6件
三番茶・・・8月1日~9月10日例文帳に追加
Sanbancha (third picking) - from August 1 to September 10 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
そのため、味覚が劣る三番茶や四番茶を用いても味が良いお茶を作ることができる。例文帳に追加
Therefore, even when the third-grade tea leaves and/or the fourth-grade tea leaves inferior in tastes are used, teas having good tastes can be made. - 特許庁
西尾碾茶・足助寒茶・新城茶・宮崎番茶・三河茶(愛知県)例文帳に追加
Nishio-Tencha, Asuke-kancha, Shinshiro-cha, Miyazaki-bancha and Mikawa-cha (Aichi Prefecture). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
三番茶及び/又は四番茶を微粉末化した茶葉が塩化ナトリウムを含有する水溶液に懸濁している濃縮茶を調製する。例文帳に追加
Provided is the concentrated tea suspending tea leaves obtained by finely grinding third-grade tea leaves and/or fourth-grade tea leaves in an aqueous solution containing sodium chloride. - 特許庁
その製法は煎茶とほぼ同一であるが、原料として夏以降に収穫した茶葉(三番茶・四番茶)・次期の栽培に向けて枝を整形したときの茶葉(秋冬番茶)・煎茶の製造工程ではじかれた大きな葉(川柳)などを用いている。例文帳に追加
The manufacturing method is almost the same as that of sencha (green tea of middle grade), but its ingredients include tea leaves harvested after the summer (sanbancha [third picked tea leaves], yobancha [fourth picked tea leaves]), tea leaves gathered when branch is shaped for next cultivation (shutobancha [tea leaves picked in autumn and winter]), large leaves (senryu) removed during the sencha manufacturing process. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
三番茶や四番茶といった味覚が劣る茶葉を使用しても、保存性が良く、かつ簡便に味が良いお茶を作ることができる濃縮茶を提供する。例文帳に追加
To provide a concentrated tea which has good preservability and can simply give teas having good tastes, even when tea leaves having inferior taste, such as third-grade tea or fourth-grade tea, are used. - 特許庁
例文 (6件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |