意味 | 例文 (14件) |
桜の塩漬けの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 14件
桜の花の塩漬け例文帳に追加
pickled cherry blossoms - EDR日英対訳辞書
桜の塩漬けを食べたことがありますか?例文帳に追加
Have you ever tasted salted cherry blossoms? - 時事英語例文集
桜湯(さくらゆ)とは、塩漬けにしたサクラの花を湯に入れた飲み物。例文帳に追加
Sakurayu is a hot drink with a salt-preserved cherry blossom in it. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
桜色に色づけされた生地で小豆餡を包み、塩漬けした桜の葉で包んだ菓子。例文帳に追加
They consist of a pink-colored mochi (rice cake) containing red bean paste, which is covered with a sakura leaf that has been pickled in salt. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この塩漬けの桜の葉は、全国シェアの70%ほどが伊豆半島の松崎町で生産されている。例文帳に追加
70% of all of these salted sakura leaves in Japan are produced in Matsuzaki-cho on the Izu Peninsula. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
木の樽に平たく重ねて入れた桜の葉は塩漬けされて食用として利用される。例文帳に追加
Cherry leaves are stacked and salted in wooden barrels to be eaten. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
小麦粉に寒梅粉(もち米の加工品)を加えて、鉄板で焼いた皮(煎餅の一種)で餡を挟み、塩漬けした桜の葉で包む。例文帳に追加
This mochi is produced by adding kanbai powder (a processed-glutinous-rice product) to wheat flour, baking it to make a skin, sandwiching sweet bean paste inside the skin, and wrapping them in a salted cherry-tree leaf. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
もち米を蒸してから乾燥し、軽く砕いた道明寺粉で作る餡入りの餅で、塩漬けした桜の葉で包む。例文帳に追加
Mochi that includes sweet bean paste and is made from domyoji powder which produced by steaming glutinous rice, drying it, and crushing it to some extent, and this mochi is wrapped in a salted cherry tree leaf. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
あんパンの上面に桜が埋め込んである桜あんぱんは、木村屋總本店では八重桜の塩漬けを用いており、複数の酒種(さかだね)あんぱんの中でも人気商品の一つである。例文帳に追加
Sakura Anpan, a bun filled with red bean paste and topped with pickled cherry blossom, is sold by Kimuraya-Sohonten (Japan's first bakery), which uses the pickled yaezakura; it's one of the popular anpan products, which are made with rice-cultured yeast used in the fermentation of sake. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ハム、ソーセージ、ベーコン、味付け生肉等の食肉加工品に、生桜葉若しくは塩漬けした桜葉又はこれらの処理物を、食肉加工品中の脂肪と接触するように使用し、長期保管中(10℃以下での30〜90日間の保管)でも安定して風味を維持することができる食肉加工品とする。例文帳に追加
The meat processed product using cherry leaves is obtained through adding fresh cherry leaves, salted cherry leaves or treated material thereof into a meat processed product such as ham, sausage, bacon or seasoned raw meat so as to get in contact with fat in the food processed product to stably maintain its flavor even during long preservation (at ≤10°C for 30-90 days). - 特許庁
意味 | 例文 (14件) |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |