意味 | 例文 (9件) |
真魚類の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 9件
魚類真皮コラーゲン含有組成物の製造方法、魚類真皮コラーゲン含有組成物及びその組成物を用いた成形体例文帳に追加
FISH DERMAL COLLAGEN-CONTAINING COMPOSITION, ITS PRODUCTION METHOD AND MOLDED PRODUCT USING THE COMPOSITION - 特許庁
特定の魚類(特に硬鱗魚類)の真皮から分泌され、鱗の外側の層を構成するエナメルに似た光沢のある物質例文帳に追加
shiny substance that resemble enamel and is secreted by the corium of certain fishes (especially ganoid fishes) and composes the outer layer of their scales - 日本語WordNet
新脈管形成活性について薬剤をスクリーニングする方法であって、当該方法は、真骨魚類(teleost)に対して当該薬剤を投与する工程、および新脈管形成活性を示す当該真骨魚類における応答を検出する工程を包含する、方法。例文帳に追加
A method for screening an agent for angiogenesis activity includes processes for administering the agent to a teleosts and detecting a response in the teleosts showing angiogenesis activity. - 特許庁
魚類に対し、菌類による分解作用を抑制する鮮度保持処理を行ってから、その魚類を80%〜95%の真空状態の酸素含有ガスの雰囲気下で包装した後、冷凍して貯蔵することにより、長期に鮮度を保持させる。例文帳に追加
This method for preserving fish comprises subjecting fish to freshness retention treatment which suppresses breaking action by bacillus, packaging the fish under atmosphere of oxygen-containing gas in 80%-95% vacuum conditions, and freezing and storing the fish so as to retain freshness for a long period. - 特許庁
魚類の表皮若しくは真皮と筋肉との間の皮下組織部位に注射針や注射ノズルなどの注入管を挿入し、この注入管から気体若しくは液体を加圧注入し、前記表皮若しくは真皮を加圧膜とし、この皮下組織部位を高圧部として肉中に短時間に拡散させる魚類加工方法。例文帳に追加
This method for processing fishes comprises by inserting an injection tube such as an injection needle or injection nozzle into a subcutaneous tissue region between epidermis or corium and muscle of fishes, injecting a gas or liquid by compression from the injection tube to make the epidermis or corium as a pressurized membrane, and dispersing the subcutaneous tissue region as a high pressure part into the meat in a short time. - 特許庁
魚類の皮膚の表皮層と該表皮層側にある色素細胞を含む真皮層の部分とを不溶化処理する工程と、不溶化処理されていない真皮層の少なくとも一部を膨潤させる工程と、膨潤させた真皮層を回収する工程とを含むコラーゲンの製造方法である。例文帳に追加
This method for producing collagen comprises the processes of: insolubilizing the epidermal layer of the fishes skin and a cutis layer portion of the epidermal layer side including pigmentary cells; swelling at least a part of the cutis layer which is not insolubilized; and recovering the swollen cutis layer. - 特許庁
魚類に対し、その血合肉部分を取り除き、菌類による分解作用を抑制する鮮度保持処理を行ってから、前記処理を施した魚肉を80%〜95%までの真空に減圧された酸素含有ガス雰囲気の真空バッグで包装した後、冷凍して貯蔵する。例文帳に追加
The method for preserving fish comprises eliminating red muscle parts from the fish; subjecting the fish to freshness keeping treatment inhibiting decomposing action caused by fungi; and packaging the treated fish with an oxygen-bearing vacuum bag reduced in its pressure to 80-95% to form a vacuum followed by freezing the packaged fish for storage. - 特許庁
意味 | 例文 (9件) |
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