1016万例文収録!

「lemon-juice」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > lemon-juiceの意味・解説 > lemon-juiceに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

lemon-juiceの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 60



例文

A urease activity inhibitor includes at least one kind of fruit juice selected from the group consisting of those of tomato, lemon and apple, or its extract.例文帳に追加

トマト、レモンおよびリンゴからなる群から選択される少なくとも一つのものである果実果汁またはその抽出物を含んでなる、ウレアーゼ活性阻害剤。 - 特許庁

This deodorizing seasoning liquid for animal meat contains 5-80% (w/v) of lemon fruit juice, 10-20% of ethanol (v/v), and alkaline salts (sodium hydrogencarbonate, sodium carbonate, potassium carbonate, or the like), and has pH8-9.5.例文帳に追加

レモン果汁5〜80%(w/v)、エタノール10〜20%(v/v)およびアルカリ性塩類(炭酸水素ナトリウム、炭酸ナトリウム、炭酸カリウム等)を含み、pH8〜9.5である畜肉用消臭調味液。 - 特許庁

An oxidized compound is added/included together with the lemon fruit juice for adjusting pH of the beverage when producing the basic amino acid-containing packaged beverage, so as to adjust the pH of the beverage.例文帳に追加

本発明において、塩基性アミノ酸含有容器詰め飲料の製造に際して、飲料のpHの調整にレモン果汁と共に、酸性化合物を添加・含有させ、pHの調整を行うことができる。 - 特許庁

The method for producing the hair-restoring and hair-falling-preventing agent is characterized by mixing a pit viper liquor obtained by immersing pit viper in 45 proof Shochu (white distilled liquor), with the stews of Selaginella tamariscina Spring and Stellaria media and the juice of lemon.例文帳に追加

マムシをアルコール45度の焼酎に浸漬して得たマムシ酒に、岩松と繁縷の煮込み汁及び檸檬の搾り果汁を混入することによって育毛・抜毛防止剤を製造する方法を採用する。 - 特許庁

例文

To obtain a tea beverage containing a highly concentrated fruit juice such as peach, pear, apple, citrus fruits (lemon or grape fruit), etc., neither becoming muddy nor precipitating even by preservation for a long period of time.例文帳に追加

長期間保存しても、混濁および沈殿のない、桃、なし、りんご、カンキツ(レモン、グレープフルーツ)などの高濃度果汁入り紅茶飲料を得ること。 - 特許庁


例文

This method for improving the flavor of a Boroho fruit juice comprises blending a fruit-based flavor especially of ≥1 kinds of flavors selected from blueberry, raspberry, cranberry, strawberry, apple, pineapple, apricot, lemon and plum with the Boroho juice for improving and moderating its peculiar woody like aroma and its astringent taste to apply it as beverages and foods.例文帳に追加

ボロホ果汁にフルーツ系フレーバー、特にブルーベリー、ラズベリー、クランベリー、ストロベリー、アップル、パイナップル、アプリコット、レモンおよびプラムより選ばれた1種以上のフレーバーを配合することにより、ウッディー様の独特の香りおよび渋味を和らげるなどの香味を改善し、飲食品へ応用する。 - 特許庁

The basic amino acid-containing packaged beverage is produced by addition/inclusion of lemon fruit juice for adjusting pH of the beverage to be improved in microbial control and retain the flavor balance each of the beverage.例文帳に追加

塩基性アミノ酸含有容器詰め飲料の製造に際して、レモン果汁を添加・含有させ、飲料のpHを調整することにより、飲料の微生物管理の向上と香味バランスの保持を図った塩基性アミノ酸含有容器詰め飲料を製造することからなる。 - 特許庁

To provide an apparatus for squeezing citrus fruits which improves squeezing efficiency and squeezing quality by adjusting the optimum squeezing status simply and accurately according to sizes and kinds of citrus fruits in particular, regarding the apparatus for squeezing the citrus fruits using mainly the fruit juice and fruit peels of such as citron, "Sudachi", "Kabosu", "Buntan", lemon, and lime.例文帳に追加

柚子,スダチ,カボス,文旦,レモン,ライム等の主として果汁や果皮を利用する柑橘類果実の搾汁装置に関し、特には柑橘類果実の種類やサイズに応じて最適の搾汁状態を簡便、かつ、正確に調節可能とすることによって、搾汁効率と搾汁品質を向上させる。 - 特許庁

To provide a cutting device for citrus fruits which improves cutting efficiency and cutting quality by adjusting the optimum cutting status simply and accurately according to the kinds and sizes of the citrus fruits in particular, regarding the cutting device for the citrus fruits using mainly the fruit juice and fruit peels of such as citrus, "Sudachi", "Kabosu", "Buntan", lemon, and lime.例文帳に追加

柚子,スダチ,カボス,文旦,レモン,ライム等の主として果汁や果皮を利用する柑橘類果実の切削装置に関し、特には柑橘類果実の種類やサイズに応じて最適の切削状態を簡便、かつ、正確に調節可能とすることによって、切削効率と切削品質を向上させる。 - 特許庁

例文

Provided is the second carbonated beverage characterized by mixing soybean milk in an amount of 45 ml per 300 ml of the total amount, a gum syrup in an amount of 10-15 ml, lemon juice in an amount of one tea spoon, and ice and carbonated water in the remainder amount.例文帳に追加

また、第2の炭酸飲料は、総量300mlに対して豆乳を45ml、ガムシロップを10乃至15ml、レモンの果汁をティースプーン1杯の割合で混入し、残余の分量を氷と炭酸水によって満たす割合で形成されていることを特徴とする。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS