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Beer fermentationとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 ビール発酵


JST科学技術用語日英対訳辞書での「Beer fermentation」の意味

beer fermentation


「Beer fermentation」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 40



例文

BEER YEAST FERMENTATION PROMOTOR例文帳に追加

ビール酵母発酵促進剤 - 特許庁

a plant where beer is brewed by fermentation発音を聞く 例文帳に追加

ビールが発酵で醸造される工場 - 日本語WordNet

FERMENTATION TANK AND METHOD FOR CONTINUOUSLY PRODUCING BEER WITH THE SAME例文帳に追加

発酵槽及びそれを用いるビールの連続式製造法 - 特許庁

The gastropod attractant contains, as an active ingredient, precipitated beer yeast that generates after the fermentation during beer production using beer yeast.例文帳に追加

ビール酵母を利用したビール製造時において、発酵を終えた沈殿ビール酵母を有効成分として含有する腹足類の誘引剤である。 - 特許庁

The beer having rich flavor is produced by carrying out the production of the beer by adding ocean deep water to promote saccharification and fermentation.例文帳に追加

海洋深層水を添加してビールの製造を行うことにより、糖化および発酵が促進され、風味の豊かなビールを製造することができる。 - 特許庁

A method for producing the non-alcohol beer is provided, being such that the fermentation step comprises culturing yeast in such a condition that wort is agitated under aeration.例文帳に追加

醗酵工程が麦汁を通気攪拌させた状態で酵母を培養し醗酵させること - 特許庁

例文

This method comprises conducting alcoholic fermentation using basidiomycete having alcohol dehydrogenase activity during a beer-producing fermentation process.例文帳に追加

ビールの製造における発酵工程において、アルコール脱水素酵素活性を有する担子菌によってアルコール発酵を行うようにした。 - 特許庁

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「Beer fermentation」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 40



例文

This method for producing the beer comprises making α- glucosidase act in a fermentation step or a method for producing the beer comprises making the α-glucosidase act in the fermentation step and reducing the amount of formed acetic acid in high-concentration brewing of the beer.例文帳に追加

ビールの高濃度醸造において、発酵工程でα−グルコシダーゼを作用させるビールの製造方法又は発酵工程でα−グルコシダーゼを作用させて酢酸生成量を低減させるビールの製造方法に関する。 - 特許庁

The method for producing the alcoholic beverage having beer-like taste and flavor is characterized in that temperature rise of a fermentation liquid is started to perform fermentation within 36 hours from exhaustion of assimilable nitrogen sources in the fermentation liquid.例文帳に追加

発酵液中の資化性窒素源が枯渇してから36時間が経過するまでの間に発酵液の温度上昇を開始させて発酵を行うことを特徴とする、ビール風味アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

Although one may insist that the multiple parallel fermentation is carried out as the process includes the adding of the sake rice malt, it is in fact brew as in the case of beer.発音を聞く 例文帳に追加

麹を入れた以上、並行複発酵はおこなっていると主張できるが、実質上はビールと同じ醸造酒である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the silage comprises mainly collecting and treating Sake lees B2, beer cakes B1, sugarcane refuse A1, transferring the treated materials to a fermentation facility 2, and then fermenting the transferred materials with yeast 3.例文帳に追加

主に酒粕B2、ビールかすB1、サトウキビかすA1を収集処理1後、発酵設備2に送入し、酵母菌3を加え発酵処理する。 - 特許庁

The method for producing the beer taste drink using unpolished rice as one raw material charges the unpolished rice together with molt into a fermentation tank.例文帳に追加

玄米を原料の1つとして用いたビールテイスト飲料の製造方法において、玄米を麦芽とともに仕込釜に投入する。 - 特許庁

Thereby, the fibers of the Sake lees B2, the beer cakes B1, the sugarcane refuse A1 are softened, and give the natural silage, after the fermentation is finished.例文帳に追加

これにより、該酒粕、ビールかす、サトウキビかすの繊維を軟化し、発酵完了後は、天然の家畜飼料を形成する。 - 特許庁

To provide a method for producing a beer-like fermented alcoholic beverage that does not use malt as raw material and enabling healthy fermentation with yeast and production of a beer-like fermented alcoholic beverage having rich taste and flavor, by improving the fermentability of the fermentation liquid and averting the phenomenon of early flocculation of yeast in the fermenting liquid.例文帳に追加

原料に麦芽を使用していないビール風発酵アルコール飲料の製造において、発酵液の発酵性を改善して、発酵液の酵母早凝現象を回避し、酵母による健全な発酵と香味豊かなビール風発酵アルコール飲料の製造を可能とする方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To obtain non-alcohol beer without losing favorable taste and flavor by utilizing a beer production process comprising the respective steps of malting, preparation, fermentation and aging.例文帳に追加

製麦、仕込み、醗酵、熟成の各工程を経るビールの製造方法を利用し、良好な味及び香りを失わせずにノンアルコールビールを得ること - 特許庁

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