意味 | 例文 (6件) |
そうやにごりがわの英語
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該当件数 : 6件
焼成された琺瑯層が濁りや彩度の低下を生ずることがなく琺瑯層底層の光沢が損なわれることがない貴金属装飾品の製造方法、及び貴金属装飾品を提供する。例文帳に追加
To provide a manufacturing method of precious metal ornaments, which neither generates turbidity and deterioration of a fired enameling layer nor impairs luster of a bottom layer of the enameling layer, and to provide the precious metal ornaments. - 特許庁
レジスト処理を行わないことにより、隔壁層を設ける必要がなく、かつ、色味の低下やにごりの発生することのないカラーフィルタ、及びその製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a color filter for which arrangement of a partition wall layer is unnecessary because resist processing is not conducted, and of which the tint is not lowered and in which turbidity is not produced, and a method for manufacturing the same. - 特許庁
音源の形状及び大きさの相違に由来する歪みや濁りが無く、協和する和音が完全に融け合う美しい和音を奏でる新規な楽器を得る。例文帳に追加
To obtain a new musical instrument generating beautiful chord which is free of distortion and impureness originating from differences in shape and loudness of a sound source and in which chording chords are completely harmonized. - 特許庁
色濁りのない鮮やかな色調を有する高彩度のフルカラー画像で、優れた耐光性を有し、その色相角を写真画像の色再現に合わせることが可能で、しかも、高彩度の二次色トナー画像形成が可能な静電荷現像用トナー及び現像剤を提供する。例文帳に追加
To provide toner for developing an electrostatic charge image and a developer, capable of forming a secondary color toner image of high saturation having excellent light stability and capable of matching a hue angle thereof to color regeneration of a photograph image, in the full-colored image of high saturation having a brilliant color tone with no color muddiness. - 特許庁
屋台やコンビニの店頭で長時間煮込んでも、またレトルト処理後包装袋中でだし汁に長期間浸かった状態においても、茹でどけやだし汁の濁りを生じない、長時間の煮込み耐性やレトルト耐性を有するちくわぶを得ることができる、ちくわぶ用穀粉組成物およびちくわぶの製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a grain powder composition for chikuwabu and a method of producing chikuwabu, with which chikuwabu having a strength for long period cooking and a retort resistance and giving no dissolving and no clouds to a soup even when being cooked for a long period of time at a convenience store or a food stall and soaked in a soup after packed in a retort package, can be obtained. - 特許庁
主原料の生肉に食肉エキスと野菜類を加えたものをペースト状にし、乾燥して得られるブイヨン調味料であって、天然原料のみを用いること、および、数分間で自然の香りとまろやかな味を有し、濁りがないブイヨンを抽出できることを特徴とするブイヨン調味料。例文帳に追加
The bouillon seasoning is obtained by pasting a mixture produced by adding meat extract and vegetables to main raw material fresh meat and drying the pasted mixture, uses only natural raw material and enables extraction of bouillon having natural aroma, mellow taste and no turbidity in some minutes. - 特許庁
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