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デンプン形成の英語

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英訳・英語 amylogenesis


JST科学技術用語日英対訳辞書での「デンプン形成」の英訳

デンプン形成


「デンプン形成」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 47



例文

デンプンホスフェートエステルは、(a)デンプンをホスフェート試薬でが含浸して含浸デンプを形成させ、(b)前記含浸デンプンを実質的に無水状態まで乾燥し、そして(c)加熱してデンプンホスフェートモノエステルを形成させることにより製造される。例文帳に追加

The objective starch phosphate is produced by (a) impregnating starch with a phosphate reagent to form phosphate-impregnated starch, (b) drying the phosphate-impregnated starch to substantially anhydrous state and (c) forming starch monophosphate with heat. - 特許庁

アミロース型デンプン形成を抑制するジャガイモの遺伝子工学的変性が記述される。例文帳に追加

Genetically engineered modification of potato that inhibits formation of an amylose starch is described. - 特許庁

アミロペクチン型デンプン形成するためのジャガイモの遺伝子工学的変性例文帳に追加

GENETICALLY ENGINEERED MODIFICATION OF POTATO FOR PRODUCING AMYLOPECTIN STARCH - 特許庁

一方でデンプン及びデンプン誘導体の産業上の調理に必要とされる温度、他方で分枝酵素の最適な活性に対応する温度に向けさせることが可能な操作条件を確立し、デンプンの老化または構造化したアミロース−脂質の組み合わせの形成を避けることを可能にするような、分枝酵素によるデンプンまたはデンプン誘導体を変性する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for modifying starch or a starch derivative with a branching enzyme by establishing the operation conditions to approach the temperature necessary for the industrial cooking of starch and starch derivative and the temperature corresponding to the optimum activity of the branching enzyme while preventing the aging of starch and the formation of a structurized amylose-lipid combination. - 特許庁

保持特性を改良した製紙方法であって、有効量のカチオンデンプンおよびリン酸デンプンからなる2種類以上のデンプンポリマーの組み合わせを、シートが形成される前または間に紙料に添加することを含み、前記デンプンポリマーの組み合わせが約+20〜−18mV、好ましくは約+15〜−5mVのゼータ電位を有するように配分される、前記方法。例文帳に追加

This method of making paper having improved retention properties comprises adding an effective amount of a combination of ≥2 kinds of starch polymers comprising a cationic starch and a starch phosphate to the paper stock prior to or during formation of the sheet, and the starch polymer combination is proportioned to have a zeta potential of about +20 to -18 mV, preferably about +15 mV to -5 mV. - 特許庁

デンプン及びデンプン誘導体を熱水に添加、混合した後、冷却することにより、ゲルを形成し、これに生又は乾燥ローヤルゼリーを配合して混合することにより、均質で安定な水性配合液を得る。例文帳に追加

The homogenous and stable aqueous incorporated liquid is obtained by adding a starch or a starch derivative to hot water, mixing and then cooling the mixture to form a gel and incorporating and mixing the raw or dried royal jelly thereto. - 特許庁

例文

さらにまた、顆粒結合デンプンシンターゼの形成をコ−ドする遺伝子のプロモーター及びそれ自身の遺伝子が記述される。例文帳に追加

Furthermore, a gene promoter encoding the formation of a granule-bound starch synthase and its own gene are described. - 特許庁

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日英・英日専門用語辞書での「デンプン形成」の英訳

デンプン形成


「デンプン形成」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 47



例文

本発明は、低温で、例えば0から60℃の間、好ましくは0から40℃の間で含水ゲルを形成できる新規のデンプン組成物に基づく。例文帳に追加

The invention is based on a novel starch composition that can form a hydrated gel at low temperature, for example, between 0 to 60°C, preferably between 0 to 40°C. - 特許庁

本発明は、低温で、例えば0から60℃の間、好ましくは0から40℃の間で含水ゲルを形成できる新規のデンプン組成物に基づく。例文帳に追加

This invention is based on a new starch composition that can form hydrated gel at a low temperature, for example, from 0 to 60°C, preferably 0 to 40°C. - 特許庁

デンプン及び/又は変性デンプンの存在下で、疎水性重合体を形成するためのラジカル重合性不飽和単量体混合物と親水性重合体を形成するためのラジカル重合性不飽和単量体混合物ををそれぞれ別個にグラフト重合させ、必要に応じてアクリル変性デンプン中のカルボキシ基を塩基性物質で中和して得られる水分散体。例文帳に追加

The aqueous dispersion is obtained by separately graft-polymerizing a radical polymerizable unsaturated monomer mixture for forming a hydrophobic polymer and a radical polymerizable unsaturated monomer mixture for forming a hydrophilic polymer in the presence of starch and/or modified starch and, optionally, neutralizing carboxyl groups in acrylic-modified starch with a basic substance. - 特許庁

焙煎種子粉末及び油脂分を含む種子ペーストとデンプンとを水分の添加下に撹拌、混練すると共にそれによって種子ペースト中の油脂分を水分中に微粒子乳化させ且つ該水分をデンプンに吸収させて種子デンプンペーストを形成し、これを粉粒体状に乾燥、固化させることにより種子加工食品材料が得られる。例文帳に追加

This processed seed food material is obtained by stirring and kneading starch and a seed paste containing roasted seed powder and a fat or fatty oil component under the addition of water, thereby micronizing an emulsifying the fat or fatty oil component contained in the seed paste in water and simultaneously allowing the starch to absorb the water, and then drying and solidifying the formed seed starch paste in a granular state. - 特許庁

ラジカル重合性不飽和基を含有するデンプン及び/又は変性デンプンの存在下で、疎水性重合体を形成するためのラジカル重合性不飽和単量体混合物と親水性重合体を形成するためのラジカル重合性不飽和単量体混合物をそれぞれ別個にグラフト重合させ、必要に応じてアクリル変性デンプン中のカルボキシ基を塩基性物質で中和して水分散させることにより得られるものであることを特徴とする水分散体。例文帳に追加

The aqueous dispersion is obtained by, in the presence of a starch and/or a modified starch containing a radical-polymerizable unsaturated group, separately graft-polymerizing a radical-polymerizable unsaturated monomer mixture for forming a hydrophobic polymer and a radical-polymerizable unsaturated monomer mixture for forming a hydrophilic polymer; if necessary, neutralizing carboxy groups in the acrylic modified starch with a basic substance; and performing dispersion in water. - 特許庁

デンプン及び/又は脂質含有固形分を含むポタージュスープに、グリシンからなる静菌剤を添加することにより高温耐熱性を有するグラム陽性芽胞形成細菌に対して安定なポタージュスープを製造する。例文帳に追加

The stabilized potage soup containing starch and/or fat-containing solid is obtained by addition of a bacteriostatic agent comprising glycine to be stable to gram-positive spore-forming bacteria. - 特許庁

官能基としてチオ基、アルデヒド基、ケト基、ヘミアセタール基、またはアセタール基を含むさらなる化合物と化学結合を形成することができるヒドロキシアルキルデンプン誘導体の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method of producing hydroxyalkyl starch derivative capable of forming a chemical bond with a further compound including a thio group, an aldehyde group, a keto group and a hemiacetal group or an acetal group as a functional group. - 特許庁

例文

最後に、遺伝子工学的な方法で変性されたジャガイモ由来の、天然のままの、あるいは誘導されたアミロペクチン型デンプン、及びジャガイモにおけるアミロース形成を抑制する方法が記述される。例文帳に追加

Finally, just as natural or derived amylopectin starch originated from the potato modified by the genetically engineered method and the method for inhibiting the amylose formation in potato are described. - 特許庁

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