意味 | 例文 (29件) |
卵黄脂質の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 yolk lipid
「卵黄脂質」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 29件
脱脂卵黄から有機溶剤で抽出した卵黄脂質からなる風見油。例文帳に追加
This flavoring oil comprises yolk lipid extracted from defatted yolk using an organic solvent. - 特許庁
卵黄脂質の製造方法および該卵黄脂質を配合した加工食品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING EGG YOLK LIPID AND PROCESSED FOOD COMPRISING THE SAME EGG YOLK LIPID FORMULATED THEREIN - 特許庁
加工食品の卵黄風味付与材及びコク味付与材として優れた効果を有する卵黄脂質の製造方法、および該卵黄脂質を配合した卵黄風味あるいはコク味に優れた加工食品を提供する。例文帳に追加
To produce an egg yolk flavor imparting material for a processed food, to provide a method for producing an egg yolk lipid having excellent effects as a rich taste imparting material and to obtain a processed food excellent in egg yolk flavor or rich taste comprising the egg yolk lipid formulated therein. - 特許庁
普通卵黄に存在する脂質とカゼイン類物質の大部分を除去し卵黄から抗体を分離する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method of separating an antibody from an egg yolk by removing a great part of lipid and casein materials present in an ordinary egg yolk. - 特許庁
普通卵黄に存在する脂質とカゼイン類物質の大部分を除去し卵黄から抗体を分離する方法の提供。例文帳に追加
To provide a method of separating an antibody from an egg yolk by removing a great part of lipid and casein materials present in an ordinary egg yolk. - 特許庁
卵黄リン脂質を主成分とする、卵風味が低減された卵黄油およびその用途を提供する。例文帳に追加
To provide egg yolk oil which contains egg-yolk phospholipid as a major component, and the egg flavor is reduced, and to provide an application of the same. - 特許庁
乾燥卵黄から有機溶剤で抽出し、抽出液から有機溶剤を除去する卵黄脂質の製造方法において、乾燥卵黄に加熱処理を施し、得られた加熱処理物から有機溶剤で抽出する卵黄脂質の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the egg yolk lipid comprises carrying out heat treatment of a dried egg yolk and then extracting the egg yolk lipid from the resultant heat-treated material with an organic solvent in the method for producing the egg yolk lipid comprising extracting the egg yolk lipid from the dried egg yolk with the organic solvent and then removing the organic solvent from the extract liquid. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「卵黄脂質」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 29件
加工食品の卵黄風味付与材及びコク味付与材として優れた効果を有する卵黄脂質からなる風味油、および該風味油を配合した卵黄風味あるいはコク味に優れた加工食品を提供する。例文帳に追加
To provide a flavoring oil comprising yolk lipid having excellent effects as a yolk-flavoring agent and a substance-flavoring agent for processed foods, and to provide processed foods formulated with the flavoring oil and excellent in yolk flavor or substance flavor. - 特許庁
リン脂質の含有量が20〜60%の卵黄油であって、該卵黄油1質量部をクロロホルム10容量部に溶解した際の波長455nmでの吸光度が1以下であり、該リン脂質の一部または全部がリゾリン脂質であって、リゾ化率が50%以上であることを特徴とする卵黄油。例文帳に追加
The egg yolk oil contains 20-60% of phospholipid, wherein the absorbance at a wavelength of 455 nm is 1 or less when 1 pts.mass of egg yolk is melt in 10 pts.vol. of chloroform, and part or all of the phospholipid is lysophospholipid, and a lysing rate is 50% or more. - 特許庁
卵黄、及び動物性油脂を含まず、リゾ化リン脂質を含有してなる乳化食品とした。例文帳に追加
The emulsion food is free from yolk and an animal oil and fat, and contains a lysophospholipid. - 特許庁
油脂組成物に対し、卵黄リゾリン脂質及び遊離脂肪酸を合計60%以上、卵黄リゾリン脂質を20〜60%、遊離脂肪酸を20%以上、デキストリンを0.1〜5%配合する。例文帳に追加
The soft capsule comprises ≥60% of the total of yolk lysophospholipid and a free fatty acid, 20-60% of yolk lysophospholipid, ≥20% of free fatty acid and 0.1-5% of dextrin based on the oil and fat composition. - 特許庁
卵黄の脂質成分を有機溶剤で抽出して残る脱脂卵黄残渣から塩類溶液で抽出して得られた0.1〜10(v/v)%の有機溶剤を含む卵黄水溶性タンパク質溶液を、陰イオン交換体カラムに接触させ、塩類溶液を用いて非吸着タンパク質を洗浄除去し、その後塩類溶液を用いてカラムに吸着した卵黄抗体を溶出回収する。例文帳に追加
The yolk antibody adsorbed on the column is eluted and collected from the resultant column by using a salt solution. - 特許庁
卵黄タンパク質、特に脱脂卵黄タンパク質の新たな用途を提供すると共に、過酸化脂質の発生を防止し、肌の保護、保湿効果に優れた使用感のよい化粧料を提供する。例文帳に追加
To provide a new use of a yolk protein, especially a defatted yolk protein, and further to provide a cosmetic capable of preventing the generation of a lipid peroxide, having excellent effects for protecting the skin and for keeping the moisture of the skin, and good feeling in use. - 特許庁
含有リン脂質の質量に対する含有グルコースの割合が0.1%以下である卵黄油を配合してなる炒め用調味油。例文帳に追加
The seasoning oil for frying includes yolk oil having 0.1 wt.% or less of glucose based on phospholipid content. - 特許庁
卵黄から健康上安全な方法で、しかも簡易に、安価な方法でリン脂質の含有量の高い物質を製造する。例文帳に追加
To provide an easy and inexpensive method safe on health for producing from yolk a substance with high content of phospholipid. - 特許庁
1
yolk lipid
JST科学技術用語日英対訳辞書
|
意味 | 例文 (29件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |