小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

卵黄質の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 deutoplasm; deuteroplasm


学術用語英和対訳集での「卵黄質」の英訳

「卵黄質」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 126



例文

卵黄タンパクの製造法例文帳に追加

PRODUCTION METHOD OF YOLK PROTEIN - 特許庁

脱脂卵黄から有機溶剤で抽出した卵黄からなる風見油。例文帳に追加

This flavoring oil comprises yolk lipid extracted from defatted yolk using an organic solvent. - 特許庁

卵黄の製造方法および該卵黄を配合した加工食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING EGG YOLK LIPID AND PROCESSED FOOD COMPRISING THE SAME EGG YOLK LIPID FORMULATED THEREIN - 特許庁

鶏卵卵黄に由来する卵黄タンパクを含有させることで上記課題を解決する。例文帳に追加

This large intestine tumor-preventing composition is obtained by incorporating an egg yolk protein derived from a hen egg yolk. - 特許庁

卵黄リンタンパク由来のミネラル結合ペプチド例文帳に追加

MINERAL-BONDED PEPTIDE ORIGINATING FROM YOLK PHOSPHOPROTEIN - 特許庁

卵黄からリン含有物の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PHOSPHORUS-CONTAINING SUBSTANCE FROM YOLK - 特許庁

例文

加工食品の卵黄風味付与材及びコク味付与材として優れた効果を有する卵黄の製造方法、および該卵黄を配合した卵黄風味あるいはコク味に優れた加工食品を提供する。例文帳に追加

To produce an egg yolk flavor imparting material for a processed food, to provide a method for producing an egg yolk lipid having excellent effects as a rich taste imparting material and to obtain a processed food excellent in egg yolk flavor or rich taste comprising the egg yolk lipid formulated therein. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

JST科学技術用語日英対訳辞書での「卵黄質」の英訳

日英・英日専門用語辞書での「卵黄質」の英訳

「卵黄質」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 126



例文

箸や手で取り扱った際の感が卵黄膜に包まれたままの生卵黄と酷似した生卵黄様加工食品及びその製造方法、並びに生卵黄様加工食品を用いた食品を提供する。例文帳に追加

To provide a fresh egg yolk-like processed food having texture closely resembling that of a fresh egg yolk coated with egg yolk membrane when treated with chopsticks or by the hands; to provide a method for producing the fresh egg yolk-like processed food; and to provide a food product utilizing the processed food. - 特許庁

卵黄類を水分含量10〜55量%、pH4〜6となるように調整し、40〜70℃で10分〜10時間加熱処理することを特徴とし、好ましくは上記卵黄類として加塩卵黄又は加糖卵黄を使用する加熱処理卵黄の製造方法。例文帳に追加

A method for producing heat-treated egg yolk includes adjusting the egg yolks so as to set a water content of 10-55 mass% and a pH of 4-6 and heat-treating the egg yolks at 40-70°C for 10 minutes to 10 hours, and preferably using a salt-added egg yolk or sugar-added egg yolk as the egg yolks. - 特許庁

卵黄タンパクを加水分解することにより、抗酸化効果を有する卵黄タンパクの加水分解物を得る。例文帳に追加

A hydrolyzate of the yolk protein having an antioxidant effect is obtained by hydrolyzing the yolk protein. - 特許庁

普通卵黄に存在する脂とカゼイン類物の大部分を除去し卵黄から抗体を分離する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of separating an antibody from an egg yolk by removing a great part of lipid and casein materials present in an ordinary egg yolk. - 特許庁

普通卵黄に存在する脂とカゼイン類物の大部分を除去し卵黄から抗体を分離する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method of separating an antibody from an egg yolk by removing a great part of lipid and casein materials present in an ordinary egg yolk. - 特許庁

この場合、卵黄に含まれる蛋白が主たる原因となっている。例文帳に追加

In such a case, the main cause is the proteins contained in the yolk.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

卵黄リン脂を主成分とする、卵風味が低減された卵黄油およびその用途を提供する。例文帳に追加

To provide egg yolk oil which contains egg-yolk phospholipid as a major component, and the egg flavor is reduced, and to provide an application of the same. - 特許庁

例文

乾燥卵黄から有機溶剤で抽出し、抽出液から有機溶剤を除去する卵黄の製造方法において、乾燥卵黄に加熱処理を施し、得られた加熱処理物から有機溶剤で抽出する卵黄の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the egg yolk lipid comprises carrying out heat treatment of a dried egg yolk and then extracting the egg yolk lipid from the resultant heat-treated material with an organic solvent in the method for producing the egg yolk lipid comprising extracting the egg yolk lipid from the dried egg yolk with the organic solvent and then removing the organic solvent from the extract liquid. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


卵黄質のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
ライフサイエンス統合データベースセンターライフサイエンス統合データベースセンター
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License.
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency
日中韓辭典研究所日中韓辭典研究所
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS