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「甘辛度」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
甘辛度0.86×ブドウ糖濃度-1.16×酸度-1.31例文帳に追加
Amakarado= 0.86 x glucose concentration - 1.16 x acid level - 1.31発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
とはいっても、甘辛度ですら、人の味覚のすべてを数値化できるわけではない。例文帳に追加
However, even amakarado cannot quantify all human sense of taste.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
甘辛度や濃淡度はあまり表示されることはないが、味の指標としては日本酒度よりは頼りになる。例文帳に追加
Amakarado and notando are seldom labeled, but as indexes of taste, they are more reliable than nihondhudo.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
甘辛い風味の菓子類の、モナカアイスと、モナカタイプの菓子、それにチョコレート菓子であって、その中身を覆う皮などになるものが、甘辛い、もしくは辛い味となるように、粉末しょうゆとか各種エキスパウダー、香辛料、調味料などで適度に味付けされていて、食べると甘辛い風味であることを特徴とする。例文帳に追加
The confectioneries having the bitter-sweet flavor, such as the Monaka ice cream, Monaka type confectionery and chocolate confectionery are provided with that a material becoming a wrap for covering ingredients is seasoned moderately by powdered soy sauce, various powdery extracts, spices, seasonings, etc., so as to have the bitter-sweet or a hot flavor, and exhibits the bitter-sweet flavor on eating. - 特許庁
たしかに日本酒度はそれを推定するのに便利な目安ではあるが、厳密にはそれをもっと正確にあらわすのは甘辛度(あまからど)である。例文帳に追加
Certainly, nihonshudo is a convenient guide for estimating, but, to be precise, it is shown more exactly by amakarado (literally, degree of sweetness/dryness).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また人の味覚はその日の体調によって大きく左右されるため、「この酒は甘口だ/辛口だ」というだけの品評にはあまり意味はない(参照:日本酒度・甘辛度・アミノ酸度)。例文帳に追加
As sense of taste fluctuates depending on physical conditions, the comment "This sake is sweet/dry." does not have important meaning. (Refer to nihonshudo, amakarado and amino acid level.).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本酒の味が日本酒度や甘辛度はじめ数々の指数に数量化されてもなお、けっきょく数字では日本酒の味は語れないとよく言われるのは、大きくこのアミノ酸の構成の多様性によるものである。例文帳に追加
The reason why it is often said that, even if the taste of sake is quantified with various indexes such as nihonshudo and amakarado, we cannot tell the taste of sake with figures in this large variety in the composition of amino acids.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
四段掛け(よんだんがけ/よだんがけ)とは、おもに日本酒普通酒などにおいて、醗酵が完了する直前に、日本酒日本酒度や日本酒甘辛度を微調整する目的で、酵素剤によって糖化した少量の蒸米を加えることである。例文帳に追加
Yondangake (or Yodangake) means to add a small amount of steamed rice that has been saccharified by enzymes at the last stage of fermentation for in order to slightly adjust the alcohol level or mildness or dryness of the sake.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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