意味 | 例文 (20件) |
粕取りの英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 shōchū made from sake lees
「粕取り」を含む例文一覧
該当件数 : 20件
風味の改善された粕取り焼酎の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PREPARATION OF KASUTORI SHOCHU HAVING IMPROVED TASTE AND FLAVOR - 特許庁
これまで嫌われていたアルデヒドを主体とする粕取り焼酎香がなく、タケ又はササの香りを有する粕取り焼酎を提供する。例文帳に追加
To provide a Kasutori Shochu (low-class distilled spirits made by distilling the sake lees) free from undesirable Kasutori Shochu smell originated mainly from aldehydes and having the fragrance of bamboo or bamboo grass. - 特許庁
粕取り焼酎という,酒粕を蒸留してつくった焼酎例文帳に追加
a Japanese alcoholic drink distilled from sake lees called {'kasutori-jyochu'}発音を聞く - EDR日英対訳辞書
粕取り焼酎は九州北部を中心に発達し、全国の清酒蔵で製造されている。例文帳に追加
Kasutori shochu has been developed mainly in northern Kyushu and produced in rice wine breweries throughout the country.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本来の粕取り焼酎とはまったく別な、粗悪焼酎に対する俗称である。例文帳に追加
Poor-quality shochu is commonly called "Kasutori" and it is completely different from kasutori shochu.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「粕取り」を含む例文一覧
該当件数 : 20件
蒸留によって粕取り焼酎を取得した蒸留残渣は飼料として使用できる。例文帳に追加
The distillation residue left after the distillation of the Kasutori Shochu can be used as a feed. - 特許庁
もろみ取り焼酎とは別の製法で、清酒かす(日本酒の酒粕)を蒸留して造られる「粕取り焼酎」と呼ばれる焼酎がある。例文帳に追加
With different process from that of moromitori shochu, shochu called "kasutori shochu" is produced by distillation of defined rice wine lees.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
しかし、昨今の焼酎ブームにより、日本酒製造メーカーが粕取り焼酎に再び進出するケースが増えている。例文帳に追加
But because of the recent shochu boom, there has been increasing cases where rice wine makers have expanded to kasutori shochu again.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
その影響で、決して粗悪でない本来の粕取り焼酎まで誤解によってイメージダウンした時期がある。例文帳に追加
For some time it spoiled the image of real kasutori shochu which did not have a bad quality.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明の目的は、ラベル加工時の粕取りの際に、粕切れや身上がりを起こさず、作業性の低下がない粘着シートを提供することにある。例文帳に追加
To produce a pressure sensitive adhesive sheet which does not lower workability without causing scum shortage and rising during scum removal in label processing. - 特許庁
従来よりも低エネルギーによる書き込みを可能とし、且つ、書き込み後、粕取り処理が不要な水なし平板用の版材を提供すること。例文帳に追加
To provide a plate material for waterless lithography which enables writing by reduced energy and does not need sediment removing treatment after writing. - 特許庁
焼酎乙類は一次発酵・二次発酵を経てつくられたもろみを蒸留して製造されるものが主流をしめており、粕取り焼酎は1000klに満たない。例文帳に追加
Among shochu group Otsu, the mainstream shochu are those produced by distillation of moromi which is made from first and second fermentation and the production of kasutori shochu (shochu made from rice wine lees) is only less than 1000kl.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
江戸時代の本草書『本朝食鑑』に、「焼酒は新酒の粕を蒸籠で蒸留して取る」とあるように、清酒が醸造される地域で焼酎といえば粕取り焼酎のことであった。例文帳に追加
Shochu meant Kasutori shochu for people in production area of shochu as it is written that "shochu is produced by the distillation of fresh rice wine lees in a steam basket" in "Honcho Shokkan," a materia medica of the Edo period.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (20件) |
粕取りのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |