小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Ethyl caproateとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 カプロン酸エチル


和英日本標準商品分類での「Ethyl caproate」の意味

Ethyl caproate

カプロン酸エチル(エチルカプロエート)

「Ethyl caproate」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

299. Ethyl Hexanoate (Ethyl Caproate)発音を聞く 例文帳に追加

二百九十九 ヘキサン酸エチル(別名カプロン酸エチル) - 日本法令外国語訳データベースシステム

Produces twice as much ethyl caproate than Sake yeast kyokai No. 9 yeast.発音を聞く 例文帳に追加

協会系酵母協会9号に比べカプロン酸エチルの生成が2倍。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Among others, it produces 4 times as much ethyl caproate as kyokai No. 7.発音を聞く 例文帳に追加

特にカプロン酸エチルの生成量がきょうかい7号の4倍にも達する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

By such the homozygous type mutated strain, the production of the ethyl caproate is promoted, e.g. it is possible to increase the content of the ethyl caproate further.例文帳に追加

このようなホモ接合型変異株によれば、カプロン酸エチルの生成を促進し、例えば、カプロン酸エチルの含有量をより増加することができる。 - 特許庁

It is a fragrance derived from esters, especially ethyl caproate and isoamyl acetate, generated by sake yeast in the process of low-temperature fermentation like ginjo brewing. (Refer to "Moromi.")発音を聞く 例文帳に追加

吟醸造りのような低温発酵時に酵母が出すエステル類、特にカプロン酸エチルや酢酸イソアミルに起因する香りである(参照:醪)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It produces high ethyl caproate, shows good fermentation at a low temperature, has a high sake aroma, and produces low acid.発音を聞く 例文帳に追加

カプロン酸エチル高生産性で、低温で発酵が旺盛で日本酒香りが高く、酸の生成が少ない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

This KASUTORI SHOCHU is characterized in that a mass ratio of ethyl caproate content : isoamyl acetate content in KASUTORI SHOCHU product is 1:1.5 to 1:5.例文帳に追加

粕取焼酎製品中のカプロン酸エチル含量と酢酸イソアミル含量との質量比率が、1:1.5〜1:5である粕取焼酎。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

JST科学技術用語日英対訳辞書での「Ethyl caproate」の意味

ethyl caproate


日英・英日専門用語辞書での「Ethyl caproate」の意味

ethyl caproate


「Ethyl caproate」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

There is provided a method for producing a beer having the Ginjo-shu aroma of ethyl caproate or the like which is one of fruity aroma ingredients with the yeast.例文帳に追加

前記酵母を用いたフルーティな香りの成分の一つであるカプロン酸エチルなどの吟醸香を有するビールの製造方法。 - 特許庁

When the concentration of alcohol in the KASUTORI SHOCHU product is converted into 25 v/v%, the ethyl caproate content is preferably 1.0 to 10.0 mg/L, and the total amount of the ethyl caproate content and the isoamyl acetate content is preferably 6.0 to 40.0 mg/L.例文帳に追加

当該粕取焼酎製品中のアルコール濃度を25v/v%に換算したとき、カプロン酸エチル含量が1.0〜10.0mg/Lであり、かつカプロン酸エチル含量と酢酸イソアミル含量との総和が6.0〜40.0mg/Lであることが好ましい。 - 特許庁

High ester forming mutant refined sake yeast which forms much ethyl caproate selected and obtained in a cerulenin-containing medium, is crossed with yeast for distilled spirit to obtain mutant yeast for distilled liquor which forms much ethyl caproate and which belongs to Saccharomyces cerevisiae, and has resistance to high temperature and resistance to citric acid.例文帳に追加

セルレニン含有培地で選択して得られたカプロン酸エチルを多く生成する高エステル生成変異清酒酵母と焼酎用酵母とを交雑し、カプロン酸エチルを多く生成し、且つ、高温耐性及びクエン酸耐性を有するサッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)に属する蒸留酒用変異酵母を取得する。 - 特許庁

Recently, attention is focused on the fact that yeasts that produce high content of ethyl caproate represented by alps yeast as well as yeasts from flowers that were separated by Tokyo University of agriculture from flowers of dianthus, begonia and climbing rose extract strong ginjoko (fragrance of ginjo sake).発音を聞く 例文帳に追加

最近では、アルプス酵母に代表されるカプロン酸エチル高生産性酵母や、東京農業大学がなでしこ、ベコニア、ツルバラの花から分離した花酵母などが、強吟醸香を引き出すのに注目を集めている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing a sake or the like uses a new yeast of the accession number FERM AP-21235 belonging to Saccharomyces cerevisiae high in the productivity of ethyl caproate and malic acid.例文帳に追加

本発明は、カプロン酸エチル及びリンゴ酸の生産性が高いサッカロマイセス セレビシエに属する新規な酵母株受領番号FERM AP−21235および該酵母株を用いる清酒等の製造法を提供する。 - 特許庁

To obtain a fatty acid synthase mutant gene in yeast which is capable of remarkably improving the producibility of ethyl caproate without deteriorating the brewing specific characteristic, or the like, of wild-type yeast and keeps safety.例文帳に追加

野生型の酵母が持つ醸造特性等を劣化させることなく、カプロン酸エチルの生産能を飛躍的に向上させることができ、また、安全性を維持する。 - 特許庁

Therefore, since by performing the fermentation treatment by using the homozygous type mutated strain, the content of the ethyl caproate is increased, e.g. it is possible to produce sake excellent in careful fermentation scent, etc.例文帳に追加

このため、前記ホモ接合型変異株を用いて発酵処理を行えば、カプロン酸エチルの含有量が増加するため、例えば、吟醸香に優れた清酒等の製造が可能である。 - 特許庁

例文

To provide an yeast strain excellent in ethyl caproate production ability, a method for producing the same and a method for producing fermentation products by using the same.例文帳に追加

本発明は、カプロン酸エチル生成能に優れる酵母株、その製造方法、ならびにそれを用いた発酵産物の製造方法の提供を目的とする。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「Ethyl caproate」の意味に関連した用語

Ethyl caproateのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
総務省総務省
Copyright(c)2024 総務省 統計局 All rights reserved
政府統計の総合窓口(e-Stat)
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency
日中韓辭典研究所日中韓辭典研究所
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS