1153万例文収録!

「Ethyl caproate」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Ethyl caproateの意味・解説 > Ethyl caproateに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Ethyl caproateの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

299. Ethyl Hexanoate (Ethyl Caproate) 例文帳に追加

二百九十九 ヘキサン酸エチル(別名カプロン酸エチル) - 日本法令外国語訳データベースシステム

Produces twice as much ethyl caproate than Sake yeast kyokai No. 9 yeast. 例文帳に追加

協会系酵母協会9号に比べカプロン酸エチルの生成が2倍。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Among others, it produces 4 times as much ethyl caproate as kyokai No. 7. 例文帳に追加

特にカプロン酸エチルの生成量がきょうかい7号の4倍にも達する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

By such the homozygous type mutated strain, the production of the ethyl caproate is promoted, e.g. it is possible to increase the content of the ethyl caproate further.例文帳に追加

このようなホモ接合型変異株によれば、カプロン酸エチルの生成を促進し、例えば、カプロン酸エチルの含有量をより増加することができる。 - 特許庁

例文

It is a fragrance derived from esters, especially ethyl caproate and isoamyl acetate, generated by sake yeast in the process of low-temperature fermentation like ginjo brewing. (Refer to "Moromi.") 例文帳に追加

吟醸造りのような低温発酵時に酵母が出すエステル類、特にカプロン酸エチルや酢酸イソアミルに起因する香りである(参照:醪)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

It produces high ethyl caproate, shows good fermentation at a low temperature, has a high sake aroma, and produces low acid. 例文帳に追加

カプロン酸エチル高生産性で、低温で発酵が旺盛で日本酒香りが高く、酸の生成が少ない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This KASUTORI SHOCHU is characterized in that a mass ratio of ethyl caproate content : isoamyl acetate content in KASUTORI SHOCHU product is 1:1.5 to 1:5.例文帳に追加

粕取焼酎製品中のカプロン酸エチル含量と酢酸イソアミル含量との質量比率が、1:1.5〜1:5である粕取焼酎。 - 特許庁

There is provided a method for producing a beer having the Ginjo-shu aroma of ethyl caproate or the like which is one of fruity aroma ingredients with the yeast.例文帳に追加

前記酵母を用いたフルーティな香りの成分の一つであるカプロン酸エチルなどの吟醸香を有するビールの製造方法。 - 特許庁

When the concentration of alcohol in the KASUTORI SHOCHU product is converted into 25 v/v%, the ethyl caproate content is preferably 1.0 to 10.0 mg/L, and the total amount of the ethyl caproate content and the isoamyl acetate content is preferably 6.0 to 40.0 mg/L.例文帳に追加

当該粕取焼酎製品中のアルコール濃度を25v/v%に換算したとき、カプロン酸エチル含量が1.0〜10.0mg/Lであり、かつカプロン酸エチル含量と酢酸イソアミル含量との総和が6.0〜40.0mg/Lであることが好ましい。 - 特許庁

例文

High ester forming mutant refined sake yeast which forms much ethyl caproate selected and obtained in a cerulenin-containing medium, is crossed with yeast for distilled spirit to obtain mutant yeast for distilled liquor which forms much ethyl caproate and which belongs to Saccharomyces cerevisiae, and has resistance to high temperature and resistance to citric acid.例文帳に追加

セルレニン含有培地で選択して得られたカプロン酸エチルを多く生成する高エステル生成変異清酒酵母と焼酎用酵母とを交雑し、カプロン酸エチルを多く生成し、且つ、高温耐性及びクエン酸耐性を有するサッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)に属する蒸留酒用変異酵母を取得する。 - 特許庁

例文

Recently, attention is focused on the fact that yeasts that produce high content of ethyl caproate represented by alps yeast as well as yeasts from flowers that were separated by Tokyo University of agriculture from flowers of dianthus, begonia and climbing rose extract strong ginjoko (fragrance of ginjo sake). 例文帳に追加

最近では、アルプス酵母に代表されるカプロン酸エチル高生産性酵母や、東京農業大学がなでしこ、ベコニア、ツルバラの花から分離した花酵母などが、強吟醸香を引き出すのに注目を集めている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing a sake or the like uses a new yeast of the accession number FERM AP-21235 belonging to Saccharomyces cerevisiae high in the productivity of ethyl caproate and malic acid.例文帳に追加

本発明は、カプロン酸エチル及びリンゴ酸の生産性が高いサッカロマイセス セレビシエに属する新規な酵母株受領番号FERM AP−21235および該酵母株を用いる清酒等の製造法を提供する。 - 特許庁

To obtain a fatty acid synthase mutant gene in yeast which is capable of remarkably improving the producibility of ethyl caproate without deteriorating the brewing specific characteristic, or the like, of wild-type yeast and keeps safety.例文帳に追加

野生型の酵母が持つ醸造特性等を劣化させることなく、カプロン酸エチルの生産能を飛躍的に向上させることができ、また、安全性を維持する。 - 特許庁

Therefore, since by performing the fermentation treatment by using the homozygous type mutated strain, the content of the ethyl caproate is increased, e.g. it is possible to produce sake excellent in careful fermentation scent, etc.例文帳に追加

このため、前記ホモ接合型変異株を用いて発酵処理を行えば、カプロン酸エチルの含有量が増加するため、例えば、吟醸香に優れた清酒等の製造が可能である。 - 特許庁

To provide an yeast strain excellent in ethyl caproate production ability, a method for producing the same and a method for producing fermentation products by using the same.例文帳に追加

本発明は、カプロン酸エチル生成能に優れる酵母株、その製造方法、ならびにそれを用いた発酵産物の製造方法の提供を目的とする。 - 特許庁

例文

To provide yeast for producing distilled liquor which can be simply and easily used for producing distilled liquor, having resistance to high temperature and resistance to citric acid, for producing distilled liquor having high ethyl caproate forming capability, and having gorgeous and well-proportioned flavors.例文帳に追加

簡便かつ容易に蒸留酒製造に用いることができる、高温耐性、クエン酸耐性、及びカプロン酸エチル高生成能を有し、且つ、香りが華やかで香味の整った蒸留酒を製造する蒸留酒製造用酵母を提供する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS