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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 百科事典 > History of saltの意味・解説 

History of saltとは 意味・読み方・使い方

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ウィキペディア英語版での「History of salt」の意味

History of salt

出典:『Wikipedia』 (2011/06/04 11:15 UTC 版)

英語による解説
ウィキペディア英語版からの引用

「History of salt」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 4



例文

Although they are hardly picked up in academic settings, some of the conspiratorial views of history include Asano Takumi no Kami being used to trap Kira Kozuke no Suke, the wife of a Shogun Nobuko TAKATSUYA trying to stop Keishoin from receiving Juichii (Junior First Rank), a salt merchant working with a bakufu official to eliminate the Ako Domain and turn it into bakufu land in order to gain profit by selling salt in Ako.発音を聞く 例文帳に追加

学術的にはほとんど取り上げられていないものの、陰謀史観の一つとして、本来は吉良上野介の側を陥れるはずだった陰謀に浅野内匠頭が利用されたとの説、桂昌院の従一位叙任を阻止しようとした御台所鷹司信子の陰謀説、幕府の役人と結びついた塩商人が赤穂の塩を狙い、赤穂藩を潰して天領にし儲けを得ようとしたという説もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain a nutrient seasoning material containing high peptides and amino acids rich in water-soluble nutrient components of soybean by successively adding table salt, a protein and an enzyme to a soup of soybean discharged in a high- temperature state by taking advantage of the heat history of the soup, carrying out putrefaction prevention, protein dissolution and enzyme treatment, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

高熱状態で排出される大豆煮汁の熱履歴を利用して食塩、蛋白と酵素を順次添加して腐敗防止、蛋白溶解、酵素処理を行い、大豆の水溶性栄養成分を含んだ高ペプチド、アミノ酸栄養調味料素材及びその製造法を提供する - 特許庁

The method for producing the nutrient seasoning material comprises successively adding table salt, the protein and the enzyme to the soup of soybean discharged in the high-temperature state by taking advantage of the heat history of the soup of soybean, carrying out decomposition prevention, protein dissolution and enzyme treatment to produce the nutrient seasoning material containing high peptides and amino acids containing the water-soluble nutrient components of soybean.例文帳に追加

また本栄養調味料素材の製造法は、高熱状態で排出される大豆煮汁の熱履歴を利用して食塩、蛋白と酵素を順次添加して腐敗防止、蛋白溶解、酵素処理を行い、大豆の水溶性栄養成分を含んだ高ペプチド、アミノ酸栄養調味料素材を製造する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing an acrylic acid-based polymer which is not colored, even when subjected to a heat history comprising heating and drying the acrylic acid-based polymer obtained by a polymerization in the presence of a redox initiator and an alkali preparation solution containing an inorganic salt such as sodium carbonate, sodium sulfite, sodium sulfate, zeolite, or sodium chloride in a process for producing a detergent composition.例文帳に追加

洗剤組成物の製造工程において、レドックス開始剤を用いて重合させることによって得られたアクリル酸系重合体と、炭酸ナトリウム、亜硫酸ナトリウム、硫酸ナトリウム、ゼオライト、塩化ナトリウム等の無機塩とを含むアルカリ調製液を加熱乾燥させ、熱履歴を与えた場合であっても、着色を生じがたいアクリル酸系重合体の製造法を提供すること。 - 特許庁

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