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STARCH GELATINIZATIONとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 澱粉こ化; 澱粉のこ化
「STARCH GELATINIZATION」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 53件
METHOD FOR MEASURING GELATINIZATION TEMPERATURE OF STARCH例文帳に追加
澱粉の糊化温度の測定方法 - 特許庁
The gelatinization temperature of starch is measured based on the electrical conductivity.例文帳に追加
電気伝導度により澱粉の糊化温度を測定する。 - 特許庁
USE OF STARCH HAVING LOW GELATINIZATION TEMPERATURE FOR PRODUCTION OF FERMENTATION PRODUCT例文帳に追加
発酵系製品製造のための低糊化温度澱粉の使用 - 特許庁
Preferably, the starch has a gelatinization starting temperature of ≤70°C.例文帳に追加
また、前記澱粉は、糊化開始温度が70℃以下のものであるのが好ましい。 - 特許庁
BEAN CURD PRODUCED IN PROCESS INCLUDING STARCH GELATINIZATION REACTION例文帳に追加
澱粉の糊化反応を含む工程によって製造されたおぼろ豆腐(Abeancurdmanufacturedbyprocesscontainingstarchgelatinization) - 特許庁
The gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from the waxy starch, and the gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from the nonwaxy starch are each preferably a phosphate-crosslinked starch.例文帳に追加
上記のワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉及び上記の非ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉は、いずれもリン酸架橋澱粉であることが好ましい。 - 特許庁
The dry starch noodle-like food is obtained by using green peas starch and potato starch and saccharide or dextrin as the main raw materials, and thenwater is added to these materials to effect gelatinization under stirring and heating.例文帳に追加
主原料として、緑豆澱粉及びいも類澱粉並びに糖類又はデキストリンを使用し、これに加水し、攪拌しつつ加熱糊化する。 - 特許庁
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ウィキペディア英語版での「STARCH GELATINIZATION」の意味 |
Starch gelatinization
出典:『Wikipedia』 (2011/06/05 06:49 UTC 版)
Starch gelatinization is a process that breaks down the intermolecular bonds of starch molecules in the presence of water and heat, allowing the hydrogen bonding sites (the hydroxyl hydrogen and oxygen) to engage more water. This irreversibly dissolves the starch granule. Penetration of water increases randomness in the general granule structure and decreases the number and size of crystalline regions. Crystalline regions do not allow water entry. Heat causes such regions to become diffuse, so that the chains begin to separate into an amorphous form. Under the microscope in polarized light starch loses its birefringence and its extinction cross. This process is used in cooking to make roux sauce, pastry, custard or popcorn.
「STARCH GELATINIZATION」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 53件
METHOD FOR PRODUCING BEAN CURD, INCLUDING STARCH GELATINIZATION REACTION AND THE GELATINIZED BEAN CURD例文帳に追加
澱粉の糊化反応を含むおぼろ豆腐の製造方法及びその糊化されたおぼろ豆腐(Amethodcontainingstarchgelatinizationformanufacturingbeancurdandthebeancurd) - 特許庁
The sweet potato starch wherein the range of a gelatinization peak temperature is 38-51°C, and/or the range of a starting temperature of increasing viscosity is 45-58°C.例文帳に追加
糊化ピーク温度が38〜51℃、および/または粘度上昇開始温度が45〜58℃であるサツマイモデンプン。 - 特許庁
To provide a method for measuring the gelatinization temperature of starch, enabling simple continuous measurement on-line.例文帳に追加
簡便で、オンラインでの連続測定も可能な澱粉の糊化温度の測定方法を提供する。 - 特許庁
the compound has antibacterial action, starch-aging inhibitive action and starch gelatinization accelerating action and is useful as a food additive.例文帳に追加
この化合物は、抗菌作用、澱粉老化防止作用、澱粉糊化促進作用を有し、食品添加物として有用である。 - 特許庁
By adding a gelatinized starch, it is possible to achieve the increase of the Tg by increasing the gelatinization degree of the starch during the baking.例文帳に追加
アルファ化澱粉を添加することによって、焼く間に澱粉ゼラチン化度を増大させてTgを増大させることを実現できる。 - 特許庁
The flour pastes contain 4-12 mass% starches, 8-20 mass% fat and oil, and 5-45 mass% saccharides, wherein the starches contain a gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from waxy starch, and a gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from nonwaxy starch.例文帳に追加
澱粉類4〜12質量%、油脂8〜20質量%、及び糖類5〜45質量%を含有し、該澱粉類が、ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉及び非ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉を含有することを特徴とするフラワーペースト類。 - 特許庁
To provide a method for producing a physiologically active substance or a functional food comprising a steaming/boiling process where both of gelatinization of starch and non-denaturation of protein are compatible with each other while the denaturation temperature of the protein and the gelatinization temperature of the starch are close to each other, and obtained by using the gelatinized starch and the non-denatured protein.例文帳に追加
蛋白質の変性温度と澱粉質の糊化温度は近接しているが、澱粉の糊化と多くの蛋白質の未変性を両立させることができる蒸煮方法、及びこれを原料とする生理活性物質又は機能性食品の製造方法を確立する。 - 特許庁
In a conventional process for forming a foam comprising a step of adjusting the degree of pre-gelatinization of a raw starch, a small amount of a polyhydric alcohol as an additive for imparting elasticity is added when the degree of pre-gelatinization is adjusted and/or when water is added on expanding.例文帳に追加
従来の生澱粉のα化度を調節して形成されていた発泡材に、そのα化度を調節する際、及び/又は、発泡させる時の加水時に弾力性付加添加剤として多価のアルコールを少量付与する。 - 特許庁
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