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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > STARCH GELATINIZATIONの意味・解説 > STARCH GELATINIZATIONに関連した英語例文

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STARCH GELATINIZATIONの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 53



例文

METHOD FOR MEASURING GELATINIZATION TEMPERATURE OF STARCH例文帳に追加

澱粉の糊化温度の測定方法 - 特許庁

The gelatinization temperature of starch is measured based on the electrical conductivity.例文帳に追加

電気伝導度により澱粉の糊化温度を測定する。 - 特許庁

USE OF STARCH HAVING LOW GELATINIZATION TEMPERATURE FOR PRODUCTION OF FERMENTATION PRODUCT例文帳に追加

発酵系製品製造のための低糊化温度澱粉の使用 - 特許庁

Preferably, the starch has a gelatinization starting temperature of70°C.例文帳に追加

また、前記澱粉は、糊化開始温度が70℃以下のものであるのが好ましい。 - 特許庁

例文

BEAN CURD PRODUCED IN PROCESS INCLUDING STARCH GELATINIZATION REACTION例文帳に追加

澱粉の糊化反応を含む工程によって製造されたおぼろ豆腐(Abeancurdmanufacturedbyprocesscontainingstarchgelatinization - 特許庁


例文

The gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from the waxy starch, and the gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from the nonwaxy starch are each preferably a phosphate-crosslinked starch.例文帳に追加

上記のワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉及び上記の非ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉は、いずれもリン酸架橋澱粉であることが好ましい。 - 特許庁

The dry starch noodle-like food is obtained by using green peas starch and potato starch and saccharide or dextrin as the main raw materials, and thenwater is added to these materials to effect gelatinization under stirring and heating.例文帳に追加

主原料として、緑豆澱粉及びいも類澱粉並びに糖類又はデキストリンを使用し、これに加水し、攪拌しつつ加熱糊化する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING BEAN CURD, INCLUDING STARCH GELATINIZATION REACTION AND THE GELATINIZED BEAN CURD例文帳に追加

澱粉の糊化反応を含むおぼろ豆腐の製造方法及びその糊化されたおぼろ豆腐(Amethodcontainingstarchgelatinizationformanufacturingbeancurdandthebeancurd) - 特許庁

The sweet potato starch wherein the range of a gelatinization peak temperature is 38-51°C, and/or the range of a starting temperature of increasing viscosity is 45-58°C.例文帳に追加

糊化ピーク温度が38〜51℃、および/または粘度上昇開始温度が45〜58℃であるサツマイモデンプン。 - 特許庁

例文

To provide a method for measuring the gelatinization temperature of starch, enabling simple continuous measurement on-line.例文帳に追加

簡便で、オンラインでの連続測定も可能な澱粉の糊化温度の測定方法を提供する。 - 特許庁

例文

the compound has antibacterial action, starch-aging inhibitive action and starch gelatinization accelerating action and is useful as a food additive.例文帳に追加

この化合物は、抗菌作用、澱粉老化防止作用、澱粉糊化促進作用を有し、食品添加物として有用である。 - 特許庁

By adding a gelatinized starch, it is possible to achieve the increase of the Tg by increasing the gelatinization degree of the starch during the baking.例文帳に追加

アルファ化澱粉を添加することによって、焼く間に澱粉ゼラチン化度を増大させてTgを増大させることを実現できる。 - 特許庁

The flour pastes contain 4-12 mass% starches, 8-20 mass% fat and oil, and 5-45 mass% saccharides, wherein the starches contain a gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from waxy starch, and a gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from nonwaxy starch.例文帳に追加

澱粉類4〜12質量%、油脂8〜20質量%、及び糖類5〜45質量%を含有し、該澱粉類が、ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉及び非ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉を含有することを特徴とするフラワーペースト類。 - 特許庁

To provide a method for producing a physiologically active substance or a functional food comprising a steaming/boiling process where both of gelatinization of starch and non-denaturation of protein are compatible with each other while the denaturation temperature of the protein and the gelatinization temperature of the starch are close to each other, and obtained by using the gelatinized starch and the non-denatured protein.例文帳に追加

蛋白質の変性温度と澱粉質の糊化温度は近接しているが、澱粉の糊化と多くの蛋白質の未変性を両立させることができる蒸煮方法、及びこれを原料とする生理活性物質又は機能性食品の製造方法を確立する。 - 特許庁

In a conventional process for forming a foam comprising a step of adjusting the degree of pre-gelatinization of a raw starch, a small amount of a polyhydric alcohol as an additive for imparting elasticity is added when the degree of pre-gelatinization is adjusted and/or when water is added on expanding.例文帳に追加

従来の生澱粉のα化度を調節して形成されていた発泡材に、そのα化度を調節する際、及び/又は、発泡させる時の加水時に弾力性付加添加剤として多価のアルコールを少量付与する。 - 特許庁

A thermal energy necessary for progressing gelatinization of rice starch is supplied to the rice by the pot heating means 3 and the high-temperature steam, accelerates the gelatinization and improves the cooking performance.例文帳に追加

米澱粉の糊化を進行させるのに必要な熱エネルギーを鍋加熱手段3と高温蒸気により飯に供給し、糊化を促進し、炊飯性能が向上する。 - 特許庁

This adhesive for bonding cardboxes is obtained by solely using modified alkali treated starch improved in gelatinization properties of starch by making 0.5-20 wt.% alkali ingredient ununiformly adhered or absorbed to starch by dry process or the like or mixed with raw starch as a main starch.例文帳に追加

乾式法等により、澱粉に対し0.5〜20重量%のアルカリ成分を不均一に付着または吸着させ、澱粉の糊化性を向上した改質アルカリ処理澱粉を、単独でまたは生澱粉と混合してなるメイン澱粉として用いて得られる段ボール貼合用接着剤。 - 特許庁

When steamed by a dedicated rice cooker, the stickiness unique to Japonica rice is produced, and it becomes faintly sweet due to increased degree of gelatinization of starch. 例文帳に追加

米専用の炊飯器で炊くとジャポニカ種特有の粘り気が現れ、澱粉のアルファ化度が高くなり淡い甘味がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the binding agent for Juwari soba, either hot water is added to buckwheat flour to accelerate starch gelatinization or buckwheat flour which has been gelatinized separately is sometimes used. 例文帳に追加

十割蕎麦では、湯を加えて蕎麦粉のデンプンの糊化を促進するか、別途蕎麦粉を糊化させたものをつなぎとして使用する場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The gelatinization of starch in the raw material powders proceeds with heat of the heated water during the kneading and the network formation of gluten is promoted.例文帳に追加

混練時加熱された水の熱によって原料粉中の澱粉の糊化が進行するとともに、グルテンの網目構造化が促進される。 - 特許庁

This raw material for the wheat flour products comprises wet heat-treated starch having a gelatinization heat ratio of 5 to 70 and a gluten vitality of 50 to 95.例文帳に追加

糊化熱比5〜70およびグルテンバイタリティー50〜95を有する湿熱加熱処理穀粉からなる小麦粉製品用素材。 - 特許庁

The coating material for the non-fried food product contains starch having a gelatinization degree of 40-95% and granule size coarser than 120 mesh and an oil-and-fat.例文帳に追加

このノンフライ食品用衣材は、α化度が40〜95%でありかつ120メッシュより粗い粒度の澱粉と油脂とを含む。 - 特許庁

If the temperature of the water added to the rice is above 75°C, the gelatinization of the starch or the rice progresses and therefore the cooked rice grains sticking to the dishes dissolve sufficiently.例文帳に追加

米に加えた水の温度が75℃以上であれば米の澱粉の糊化がすすむので、この場合、食器に付着したご飯粒は十分にとける。 - 特許庁

The steamed, hydrated mass may be admixed with ingredients comprising at least one flour comprising starch to obtain a dough while avoiding substantial gelatinization of starch of the at least one flour during mixing.例文帳に追加

蒸気処理された水和塊をデンプンを含む少なくとも1種の粉を含む材料と混合して、混合の間の少なくとも1種の粉のデンプンの実質的な糊化を回避しながら、生地を得ることができる。 - 特許庁

The germinated polished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugar in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-pullulanase) method.例文帳に追加

発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽精白米。 - 特許庁

This germinated unpolished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugars is contained in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-prulanase) method.例文帳に追加

発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽玄米。 - 特許庁

The method for producing the molding comprises mixing a raw material containing the starch or the starch derivative with water, subjecting the mixture to pressure forming or extrusion molding at the gelatinization temperature of the starch or the starch derivative to be mixed or above into a fixed shape, irradiating the molding with ionizing radiation and crosslinking the molecules of the starch or the starch derivative to each other.例文帳に追加

デンプンまたはデンプン誘導体を含む原料と水を混合し、該混合物を、混合されるデンプンまたはデンプン誘導体のアルファ化温度以上の温度で加圧成形或いは押出成形して所要形状とした後、電離性放射線を照射して、上記デンプンまたはデンプン誘導体の分子同士を橋かけしている。 - 特許庁

The method for producing the glucose syrup includes a step of contacting an alpha amylase and the GSHE simultaneously with the granular starch slurry obtained from a granular starch substrate at the temperature equal to or below the gelatinization temperature of the granular starch to obtain a composition comprising the glucose syrup.例文帳に追加

グルコースシロップ組成物を得るために顆粒デンプンのゼラチン化温度以下の温度で、アルファアミラーゼとGSHEを同時に顆粒デンプン基質から得られた顆粒デンプンスラリーに接触させる工程を含む、グルコースシロップの製造方法。 - 特許庁

The aqueous composition of a graft modified starch with the crystallinity derived from the starch remaining is obtained by cutting the starch chain by dropping a monomer-emulsified product made of one or more ethylenically unsaturated monomers and an oxidizing agent in the presence of a starch with its α (gelatinization) degree controlled, and carrying out graft polymerization reaction of the ethylenically unsaturated monomer to the starch at the same time.例文帳に追加

本発明は、α化度をコントロールした澱粉の存在下で、1種以上のエチレン性不飽和モノマーからなるモノマー乳化物、及び、酸化剤を滴下することによる、澱粉鎖の切断、及び、澱粉へのエチレン性不飽和モノマーのグラフト重合反応を同時に行うことによって得られる、澱粉由来の結晶性を残したグラフト変性澱粉の水性組成物に関する。 - 特許庁

The sizing agent for glass fiber contains a film forming agent, a lubricant and water, wherein the film forming agent comprises a first starch having a gelatinization rate of 5 to 25 wt.% and a second starch having a gelatinization rate of 50 to 80 wt.% and a content of amylopectin of 70 to 95 wt.%.例文帳に追加

フィルム形成剤、潤滑剤及び水を含有するガラス繊維用集束剤であって、 前記フィルム形成剤は、糊化率5〜25重量%の第1の澱粉、及び糊化率50〜80重量%且つアミロペクチンの含有率が70〜95重量%の第2の澱粉、を含有する、ガラス繊維用集束剤。 - 特許庁

The foam is produced by putting a step for drying pellets at a temperature lower than the gelatinizing temperature of the starch between a step for adhering the spheres of starch molecules with the vegetable fibrous material without gelatinization of the starch, and the resultant spheres of the starch molecules to adhere with each other, and a step for mixing and foaming the resultant pellets with the plastic resin.例文帳に追加

澱粉を糊化することなく植物性繊維状物質に澱粉分子球が凝集、及び澱粉分子球同士を凝集させたペレットを製造する工程と該ペレットとプラスチック樹脂を混合して発泡させる工程との間に前記ペレットを澱粉の糊化温度以下で乾燥する工程が存在するようにして発泡体を製造すること。 - 特許庁

To be concrete, preferably the mixture is subjected to the pressure forming or extrusion molding while heating at ≥55-65°C being the gelatinization temperature of the starch or the starch derivative and ≤100°C and then irradiated with the ionizing radiation having ≥1kGy and <200 kGy irradiation dose.例文帳に追加

具体的には、デンプン及びデンプン誘導体のアルファ化温度である55〜65℃以上で100℃以下の温度で加熱しながら上記加圧成形あるいは押出成形し、その後、上記電離性放射線を1kGy以上200kGy未満の照射量で照射しているのが好ましい。 - 特許庁

This freeze-dried soybean-curd is obtained by the following process: starch and collagen peptide are mixed into soybean milk, a coagulant for soybean-curd is added to the resulting mixture followed by heating to a temperature higher than the temperature being higher one, starch gelatinization temperature or coagulant reaction temperature, and then cooling; the resulting system is frozen and then freeze-dried.例文帳に追加

豆乳中に澱粉とコラーゲンペプチドを混合し、これに豆腐用凝固剤を加え、澱粉糊化温度および凝固剤反応温度のうち高い方の温度以上の温度に加熱し冷却したのち凍結し、フリーズドライ処理することによりフリーズドライ豆腐を製造する。 - 特許庁

To provide an aqueous composition of a graft modified starch, with which gelatinization of a starch, addition reaction and graft reaction with high yield can be carried out by a series of steps without purification and which has excellent viscosity stability in a state of an aqueous solution and gives a transparent film.例文帳に追加

精製を必要とせず、一連の工程で澱粉の糊化、付加反応、高収率のグラフト反応を行うことができ、且つ、水溶液状態で粘度安定性が良好で、透明なフィルムを得られるグラフト変性澱粉の水性組成物を提供すること。 - 特許庁

This was a method to shorten the time of steaming rice for brewing sake from about one hour to about 20 minutes until rice became pregelatinized (starch gelatinization). 例文帳に追加

これは、酒米処理の日本酒蒸しの時間を、従来の約1時間よりも、米のデンプンがアルファ化米する(糊状になる)までの20分程度に短縮するというものであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The sobagaki is recognized as a healthy food because nutrition in buckwheat can be taken efficiently due to good digestion and absorption which are attributed to starch gelatinization occurring when buckwheat-flour is mixed with water and heated. 例文帳に追加

水を加えて加熱することで、蕎麦粉のでんぷんを糊化(アルファ化)させることにより、消化吸収がよく蕎麦の栄養を効率よくとることができるため、健康食としても見直されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The composition contains 9-89.9 mass% of β-1, 3-1, 4-glucan and 10-70 mass% of starch, and has a gelatinization degree of25 wt.%.例文帳に追加

β−1,3−1,4−グルカンを9〜89.9質量%、及び澱粉を10〜70質量%含有し、糊化度が25%以上であることを特徴とする組成物。 - 特許庁

To provide an electric rice cooker capable of cooking a tasty and mineral-rich rice food without causing a hard-to-chew rice food and inhibit a gelatinization of rice starch.例文帳に追加

ご飯が硬くなったり米に含まれる澱粉のα化が阻害されたりすることなく、ミネラル成分が豊富なおいしいご飯を炊き上げることができる電気炊飯器を提供する。 - 特許庁

The production method contains a step comprising the primary roasting of unhulled rice germinated by immersing in running water to effect the thermal sterilization, the inactivation of enzymatic action and metabolic action and the gelatinization of starch and a step to thresh the germinated rice after the adjustment of water content to obtain the germinated unhulled rice.例文帳に追加

流水に浸漬して発芽させた発芽籾を、1次焙煎によって加熱殺菌と共に、酵素作用及び代謝作用を失活させて、澱粉を糊化させる工程と、水分調整後脱穀し発芽玄米とする工程とを有する。 - 特許庁

Thereby, the gelatinization of starch can be made to proceed not only during the period when the noodle strips 17 are dipped in the boiling water but also during the period when the noodle strips 17 are pulled up from the boiling water.例文帳に追加

これによって、沸騰水中に浸漬されている期間中ばかりでなく、沸騰水中から引上げられている期間中にも澱粉の糊化を進行させることができる。 - 特許庁

In addition, by setting the temperature for absorbing water in the whole brown rice is set higher than the temperature to start gelatinization of the starch of rice, the time necessary for water absorption in the whole brown rice can be reduced.例文帳に追加

また、全く精米されていない全玄米に吸水させる温度を、米の澱粉のアルファ化が開始する温度よりも高い温度にすることで、全玄米への吸水に要する時間が短縮される。 - 特許庁

This germinated brown rice subjected to a hydrothermal treatment or steaming is characterized by that the starch gelatinization degree is30%, and its general viable cell number is ≤1,000/g.例文帳に追加

澱粉の糊化度が30%以下であり、かつ一般生菌数が1000個/g以下であることを特徴とする熱水処理又は蒸気処理された発芽玄米。 - 特許庁

To provide an aqueous composition of a graft modified starch obtained by a series of processes of gelatinization, addition reaction and graft reaction of a starch without the need of refinement, the aqueous composition obtaining a colorless film with a preferable viscosity stability in an aqueous solution state and a high water resistance even if a composition derived from a starch is included by a large amount.例文帳に追加

精製を必要とせず、一連の工程で澱粉の糊化、付加反応、グラフト反応を行うことで得ることができ、且つ、水溶液状態で粘度安定性が良好で、澱粉由来の成分が多く含まれていても耐水性が高く、着色の無いフィルムを得られるグラフト変性澱粉の水性組成物を提供すること。 - 特許庁

The invention provide a method for producing a fermentation product such as ethanol and citric acid from a corn containing starch having low gelatinization temperature, especially from a waxy corn plant having homozygosity or heterozygosity to recessive sugary-2 allele.例文帳に追加

本発明は、低糊化温度を有する澱粉を含むコーン、特に劣性なシュガリー‐2アレルに対してホモ接合性またはヘテロ接合性のワキシートウモロコシ植物から、エタノール、クエン酸のような発酵系製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

While the food material containing mannans, such as a mother tuber of aroid, is heated to have a temperature higher than a starch gelatinization temperature, an acremonium cellulase formulation of the Acremonium fungus origin is added as an enzyme agent to impaste the food material.例文帳に追加

里芋の親芋等のマンナン類含有の食材を澱粉の糊化温度以上に加熱を施しつつ、酵素剤としてのアクレモニウム属菌類由来のアクレモニウムセルラーゼ製剤を添加し、前記食材をペースト化することを特徴とする。 - 特許庁

This method for processing the purple sweet potatoes comprises a preliminary treatment for soaking the purple sweet potatoes in an ascorbic acid treating solution at a temperature at the vicinity of the gelatinization temperature of starch contained in the purple sweet potatoes, a steaming process for steaming the purple sweet potatoes after going through the preliminary treatment, and a dry process for drying the steamed purple sweet potatoes.例文帳に追加

紫いもに含まれる澱粉の糊化温度近傍で、紫いもをアスコルビン酸処理液に浸漬処理する前処理行程を行った後、前処理行程を経た紫いもを、蒸煮する蒸煮工程を行い、その蒸煮された紫いもを乾燥する乾燥工程を行う。 - 特許庁

The invention further relates to a new starch having the chain length distribution of the α-1,4-glucose chain of amylopectin and/or the thermal gelatinization property of the starch different from those produced from a wild-type plant by using a plant obtained from a gramineous plant having incomplete isoamylase activity and transferring an isoamylase coding gene of wheat.例文帳に追加

また、本発明は、イソアミラーゼの酵素活性が不完全なイネ科植物に、コムギのイソアミラーゼをコードする遺伝子を含有する遺伝子が導入された植物により産生されるアミロペクチンのα−1,4−グルコース鎖の鎖長分布及び/又はデンプンの熱糊化特性が、野生型とは異なる新規なデンプンに関する。 - 特許庁

The far-infrared radiation part 12 thus radiates the far-infrared rays in cooking, the effect improves the heating efficiency of the rice cooking to promote the gelatinization of starch, or the main component of the rice, and lower the power consumption in the rice cooking and cook the tasty boiled rice while taking account of the global environment.例文帳に追加

これによって、炊飯時に遠赤外線放射部12から遠赤外線を放射するので、その効果によって炊飯の加熱効率を高め、米の主成分である澱粉の糊化を促進し、炊飯時消費電力量をこれまでよりも低減させ地球環境に配慮しながらも食味の良いごはんを炊き上げることができるものである。 - 特許庁

This method for producing the gel-like composition comprises using 0.1-0.6 wt.% of a heat reversible gelatinizer for flour paste containing a starch material and saccharides, heating (first heating) the resultant product and cooling the resultant product at a gelatinization start temperature and below while breaking gel to obtain a pasty composition, reheating (second heating) the resultant product and re-cooling the resultant product.例文帳に追加

澱粉性原料及び糖類を含むフラワーペーストに、熱可逆性ゲル化剤を0.1〜0.6重量%使用し、加熱(第1加熱)、冷却し、冷却がゲル化開始温度以下でゲルを壊しながら冷却し、ペースト状組成物を得た後、再加熱(第2加熱)、再冷却することを特徴とするゲル状組成物の製造法である。 - 特許庁

例文

The pasta-shaped cheese crackers or snacks are produced by mixing at least one kind of cereal powder, cheese and water to obtain a dough having about 5-60 wt.% content genuine cheese based on the weight of the dough, and extruding the dough at a pressure and temperature at which substantial gelatinization of starch and expansion of the dough are avoided.例文帳に追加

パスタ形状のチーズクラッカーまたはスナックは、少なくとも1種の穀粉、チーズ、および水を混合し、生地の重量あたり約5重量%〜約60重量%の本物のチーズ含量を有する生地を得、この生地を、デンプンの実質的なゼラチン化および生地の膨張が回避される圧力および温度で押し出すことで製造される。 - 特許庁

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