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Warishitaとは 意味・読み方・使い方
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「Warishita」を含む例文一覧
該当件数 : 17件
The nikomi sauce katsudon substitutes the warishita stock of the tamagotoji katsudon with a Worcestershire-based sauce.発音を聞く 例文帳に追加
卵とじカツ丼を割り下ではなく、ウスターソースで作ったもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Japanese sake (rice wine) may be added to dilute the warishita stock if it becomes too strong.発音を聞く 例文帳に追加
日本酒であれば割下の味が濃くなった際の薄めに使用可能) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Put an adequate quantity of warishita stock into a heated pot for sukiyaki, then boil the meat and vegetables together in it.発音を聞く 例文帳に追加
熱したすき焼き鍋に割下を適量入れ、肉や野菜と共に煮る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
If the stock isn't as strong, use about the same quantity of warishita stock as would ordinarily be used for cooking in a pot.発音を聞く 例文帳に追加
味が薄めの割下なら通常の鍋と同程度の量を入れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Keep in mind that if the warishita soup still has a strong flavor, it may simply make the noodles spicy.発音を聞く 例文帳に追加
味付けの濃い割下では辛くなるだけなので要注意。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Katsu-sara (cutlet plate) is a dish in which the above-mentioned tonkatsu cooked with egg in the warishita stock is served by itself on a plate, not on rice.発音を聞く 例文帳に追加
カツ皿上記のトンカツの卵とじを、ご飯に乗せずに出す料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
If you are using strong warishita stock the amount used may be so little as to barely cover bottom of pot.発音を聞く 例文帳に追加
割下を入れる量は、味の濃い割下なら鍋底が隠れる位の少量でよい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「Warishita」を含む例文一覧
該当件数 : 17件
This is a kind of rice bowl dishes in which tonkatsu and slices of onion cooked with egg in the warishita stock (the basic seasoning in Japanese cuisine prepared with soup stock, sugar, and soy sauce) are served on rice.発音を聞く 例文帳に追加
丼飯の上にタマネギを割下で煮てトンカツを入れ鶏卵でとじたものをのせた料理で丼物の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The term "sukiyaki-fu" (sukiyaki style cuisine) refers to all dishes that are salted and sweetened by warishita (a stock made from a mixture of soy sauce, mirin [sweet rice wine for cooking] and sugar).発音を聞く 例文帳に追加
割下を用いた甘辛い味付けの料理の総称として「すき焼き風」という呼称も用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Now, in Yokohama, there is a restaurant famous for its gyu-nabe which uses chunks of beef basted in thick miso sauce (sauce from soybean paste) and sautéed with warishita in a pot.発音を聞く 例文帳に追加
横浜にはぶつ切り牛肉を使い、適宜、割下を注ぎながら濃い味噌だれで炒りつけるように煮る牛鍋を供する名店がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Nowadays, however, this border has become unclear due to warishita soup being commonly sold in markets as an all-purpose seasoning.発音を聞く 例文帳に追加
現在では割下を万能調味料として売り出していることもあり、その境界は明確ではなくなってきている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This is due to skipping the preparation of warishita stock (in Kanto-style) or the layer of sugar (in Kansai-style) because it would be too troublesome or time-consuming.発音を聞く 例文帳に追加
家庭で、割り下を作る(関東風)、砂糖をかける(関西風)などの手間を面倒臭がって、あるいは、時間が掛かるという理由から省いた結果である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Oyakodon is a rice bowl dish that uses boiled chicken and onion in warishita (stock mixed with soy sauce, mirin and sugar) over rice with egg.発音を聞く 例文帳に追加
親子丼(おやこどん、おやこどんぶり)とは、鶏肉、玉ねぎなどを割り下で煮て鶏卵でとじ、ご飯の上に乗せた料理で丼物の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The original oyakodon only used chicken boiled in warishita and served with egg, ingredients such as onion and Japanese honewort were not used as they are today.発音を聞く 例文帳に追加
元祖親子丼は、割り下で鶏肉のみを煮て卵とじにしたもので、現在のように玉ねぎやミツバ等の材料は使われていない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The ingredients are onions and a pork cutlet, which are cooked with the warishita stock (the basic seasoning in Japanese cuisine prepared with soup stock, sugar, and soy sauce) and finished with beaten eggs poured over it.発音を聞く 例文帳に追加
卵とじカツ丼の具は、玉ねぎとトンカツを割り下(出汁と砂糖と醤油で作る日本料理の基本的な調味料)で煮て、溶き卵でとじたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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