意味 | 例文 (10件) |
asazukeとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 浅漬け(あさづけ)とは、野菜(胡瓜、大根、茄子など)を短時間、塩や調味液で漬けた漬物のことである。
「asazuke」を含む例文一覧
該当件数 : 10件
Asazuke (Ichiyazuke)発音を聞く 例文帳に追加
浅漬け(一夜漬け) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A recipe of making asazuke is just to mix cut or sliced vegetables and salt and put them in a plastic bag with Konbu (kelp), red peppers, and so on, so asazuke is often made at home due to its easy preparation.発音を聞く 例文帳に追加
切った野菜を塩で揉み、コンブ、唐辛子などと共にタッパーウェアや袋に入れておくだけで出来るため、家庭でよく作られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Asazuke is a very popular processed food and the Food Marketing Research and Information Center says that asazuke ranked second in production of tsukemono (Japanese pickled vegetables) following first-ranked kimchi (Korean pickle) in 2006.発音を聞く 例文帳に追加
加工食品としても非常に人気があり、食品需給研究センターによると2006年の漬物生産量はキムチについで第2位である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Asazuke is a pickled dish made by marinating vegetables such as cucumbers, daikon radishes and eggplants with seasoning for a short time.発音を聞く 例文帳に追加
浅漬け(あさづけ)とはキュウリ、ダイコン、ナスなどの野菜を調味液に短時間漬けた漬物のことである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Also, a recipe for removing vegetables in vinegar or rice bran in a short time may be called asazuke (in this case, the opposite is 'furuzuke' (long-term pickle)).発音を聞く 例文帳に追加
また、調理法として酢漬けや糠漬けなどの漬物を短時間で引き上げたものを浅漬けと言う場合もある(この場合、対義語は「古漬け」)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Kimchi is produced using a fermentation process, but can be made in a method similar to the asazuke recipe of blending hakusai (Napa cabbage) and seasoning.発音を聞く 例文帳に追加
キムチは発酵を利用して作られるが、白菜に調味液を加える浅漬け式で製造されるものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is easy and quick to make home-made asazuke kimchi using seasoning on the market (it takes at least 45 days to make the fermentation-based kimchi.)発音を聞く 例文帳に追加
また、市販の調味液を使うことによって家庭でも短時間で簡単に作ることができる(発酵させる場合は少なくとも45日かかる)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「asazuke」を含む例文一覧
該当件数 : 10件
In general, tamago kake gohan contains little vitamins, and therefore it is a good idea to eat a lot of tsukemono such as Asazuke (lightly soaked pickles) in view of nutrient balance.発音を聞く 例文帳に追加
卵かけご飯は総じてビタミン類が少ないため、栄養バランスを考慮すると浅漬け等の漬物類を多くとると良い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Many others, however, don't use fermentation in their respective processes, such as Asazuke, Senmaizuke, Matsumaezuke and Satozuke, so it is incorrect to classify tsukemono simply as a fermented food.発音を聞く 例文帳に追加
一方、実際には浅漬け、千枚漬け、松前漬け、砂糖漬け等、その製造に発酵をともなわないものも多くあり、漬物すなわち発酵食品と分類することは誤りである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A weakly alkaline aqueous solution at pH >7 and ≤10 obtained by electrolyzing the sea deep water and collecting the aqueous solution from the cathode side is useful as a seasoning liquid for Asazuke (a fresh fruit vegetable, a leaf vegetable or a root vegetable preserved with salt and malt).例文帳に追加
海洋深層水を電気分解し、陰極側から採取されるpHが7より大きく10以下の弱アルカリ水溶液は浅漬け等の調味液として有用である。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (10件) |
|
asazukeのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Copyright(c)2024 総務省 統計局 All rights reserved 政府統計の総合窓口(e-Stat) |
|
Copyright © 2024 Cross Language Inc. All Right Reserved. | |
Text is available under Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA) and/or GNU Free Documentation License (GFDL). Weblio英和・和英辞典に掲載されている「Wikipedia英語版」の記事は、WikipediaのAsazuke (改訂履歴)の記事を複製、再配布したものにあたり、Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA)もしくはGNU Free Documentation Licenseというライセンスの下で提供されています。 |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「asazuke」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |