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odor of sakeとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 酒気
「odor of sake」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 6件
Hiochi bacteria are a species of lactobacillus, when they get into sake, sake becomes cloudy, oxidized and has offensive odor.発音を聞く 例文帳に追加
火落ち菌は乳酸菌の一種で、日本酒に入り込むと濁りを生じ、酸化させ、また臭みを帯びさせる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a method for producing refined sake having low alcohol content, in which risk of occurrence of diacetyl odor which becomes a problem in low-alcohol refined rice wine and risk of deterioration of raw sake due to Bacillus saprogenes are reduced, free from pissy feeling in low-alcohol refined sake, full of body and having preferable sake quality.例文帳に追加
低アルコール清酒において問題とされるダイアセチル臭発生の危険性、および原酒の火落ち菌による変敗の危険性を減じ、低アルコール清酒において感じられる「水っぽさ」がなく、コクがあり、好ましい酒質を備えた低アルコール清酒の製造法を提供する - 特許庁
Check the good aspects, such as ginjoka (flavor of ginjo sake, the top quality sake) and fruity aroma, and bad aspects, such as filtration smell (smell of the filter bag), fusel oil odor, hineka (sake aroma that has deteriorated over time), nama-hineka (sake aroma that deteriorated before the heating process), added flavors (yakoman, fruity aroma collected in the fermentation process and added later), and kiga (sake aroma of the wood or barrel).発音を聞く 例文帳に追加
日本酒香り、果物香のような良いものと、袋香(絞った袋の匂い)、フーゼル油臭、日本酒香り(時間が経って劣化したもの)、日本酒香り(火入れ前の段階で既に劣化したもの)、付け香(ヤコマン、発酵時の果実香を集めて後から添加したもの)、日本酒香り(きが、樽の匂い)などマイナスポイントをチェックする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide Mirin (sweet sake for seasoning) capable of improving the storage stability of cooked food when used in cooking the food, specifically, having the effects of inhibiting the increase of live bacteria count and/or the emission of putrefactive odor and/or acidic odor in cooked food, and to provide a method for producing the Mirin.例文帳に追加
食品の調理に用いた場合に、調理済み食品の保存安定性を向上させ得る、具体的には、調理済み食品における生菌数増加および/または腐敗臭や酸臭の発生を抑制する作用を有するみりん類およびその製造方法を提供する。 - 特許庁
A method for treating a food material includes bringing malted rice refined sake or malted rice sweet sake into contact with meat or fish and shellfish so as to inhibit aldehyde generation, and decrease or mask unpleasant odor of the meat or fish and shellfish.例文帳に追加
白麹清酒又は白麹みりんを畜肉又は魚介類に接触させることにより、アルデヒドの発生を抑制し、前記畜肉又は魚介類の不快臭を低減又はマスキングすることを特徴とする食材の処理方法が提供される。 - 特許庁
If the heating process has not been done and hiochi bacteria have been left, even today when the safe brewing is guaranteed, it sometimes becomes overripe, sour and gives off hineka (abnormal odor of overripe sake).発音を聞く 例文帳に追加
火入れをせず、日本酒のなかに火落ち菌を放置すると、安全醸造が保障されている現在でも過熟(かじゅく)になって、酒がすっぱくなったり、老ね香を発したりすることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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