小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

pungent flavorとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 辛味


JST科学技術用語日英対訳辞書での「pungent flavor」の意味

pungent flavor


「pungent flavor」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 13



例文

a soft white cheese with a very strong pungent odor and flavor発音を聞く 例文帳に追加

非常に強い刺激臭と風味がある柔らかい白チーズ - 日本語WordNet

Sansho (Japanese pepper): A little amount of it is used for adding a pungent taste as well as providing flavor.発音を聞く 例文帳に追加

山椒-香り付けとともに、辛味を添えるために少量使われる - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide acid seasoning mixed with garlic, decreased in stimulation such as pungent taste, and having excellent flavor.例文帳に追加

にんにくを配合し、辛味などの刺激が低下し、良好な風味を有する酸性調味料を提供する。 - 特許庁

To provide Wasabi japonica powder, in which shelf life is remarkably improved and flavor and pungent taste are emitted even when used while sprinkling little by little and a ratio of a flavor ingredient to a pungent taste ingredient is improved, readily utilizable and excellent in taste.例文帳に追加

保存性が格段と向上し、少量ずつ振りかけて使用しても瞬時に香味や辛味が発生し、しかも辛味成分に対する香味成分の比率を向上させ、利用し易く、味覚に優れた粉末本山葵を提供する。 - 特許庁

To provide a pungent seasoning production method which enables the extraction of the intrinsic pungent component and red pigment of red pepper without heating alcohols or vinegar whose components and flavor are greatly damaged by heating.例文帳に追加

加熱すると著しくその成分と風味を損なうアルコール類と食酢を加熱工程を行わない状態で唐辛子本来の辛味成分カプサイシンと赤色色素を抽出した辛味調味料の製造方法を提供する。 - 特許庁

densely branching shrub or small tree having pungent blue berries used to flavor gin発音を聞く 例文帳に追加

ジンに風味をつけるのに用いられる刺激的な青いベリーを有している高密度に分岐している低木または小さな木 - 日本語WordNet

例文

The soy-sauce which is less stimulating (it is described less pungent compared with the koikuchi soy-sauce in Kanto) in dark color and with rich flavor is preferred.発音を聞く 例文帳に追加

トップノートの弱い(関東の濃口と比較して「鼻にツンと来ない」と評される)、色や香りに濃厚な風合いが好まれる傾向にある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

ライフサイエンス辞書での「pungent flavor」の意味

pungent flavor


日英・英日専門用語辞書での「pungent flavor」の意味

pungent flavor


「pungent flavor」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 13



例文

Various ferulic acid amides are used as stimulating compounds having a pungent taste-generating effect and flavor compounds.例文帳に追加

辛味発生効果を有する刺激化合物および香味化合物としての種々のフェルラ酸アミドの使用。 - 特許庁

To provide a Zingiber siccatum extract having extremely good properties, excellent in solubility in water, improved in the stability of pungent component, and having good flavor.例文帳に追加

本発明は、性状が非常に良く、水への溶解性に優れ、辛味成分の安定性が向上し、風味も良い乾姜エキスを提供することを課題とする。 - 特許庁

The new sauce is obtained by noticing that a pungent odor characteristic of vinegar is removed and mellow flavor is produced by blending millet vinegar with soy sauce and by blending/mixing millet vinegar with soy sauce.例文帳に追加

本発明は、きび酢と醤油を配合することにより酢特有の刺激臭が消え、まろやかな風味を醸し出すことに着目し、きび酢と醤油を主体に配合・混合した新しいタレを提供することにより、前述の課題を解決した。 - 特許庁

To provide alcohol-containing Japanese horseradish stably keeping flavor and pungent taste of freshly-harvested Japanese horseradish for a long time; and to provide Japanese horseradish extract liquid and Japanese horseradish extract.例文帳に追加

採れたてのわさびの香りと辛味を長期間安定して保つことができるアルコール含有わさび、わさび抽出液、及びわさび抽出物を提供すること。 - 特許庁

The ginger vinegar contains 10-300 mg/L of gingerol as a ginger-derived pungent ingredient and/or 0.1-20 mg of shogaol as another ginger-derived pungent ingredient, and each 1 mg/L or less of zingiberene, farnesene and sesquiphellandrene each as a ginger-derived flavor ingredient.例文帳に追加

ショウガ由来の辛味成分であるジンゲロールを10〜300mg/L、及び/又はショウガ由来の辛味成分であるショウガオールを0.1〜20mg/L含有し、且つショウガ由来の香気成分であるジンギベレン、ファルネセン、セスキフェランドレンがいずれも1mg/L以下の濃度であることを特徴とするショウガ酢。 - 特許庁

例文

This flavor composition contains methyl 1-propenyl trisulfide in extremely low concentrations, imparting best the cooked feeling inherent in roasted spicy vegetables; preferably, this flavor composition contains 1-5,000 ppb of methyl 1-propenyl trisulfide, imparting mellow cooked feeling suppressed in the pungent odor of raw spicy vegetables.例文帳に追加

極めて低濃度のメチル1−プロペニルトリサルファイドを含有する香味料組成物が焙煎香辛野菜の調理感を最も良く賦与し、好ましくはメチル1−プロペニルトリサルファイドを1ppb〜5000ppb含有することにより、生の香辛野菜の刺激臭を抑えたまろやかな調理感を与える香味料組成物が得られる。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


pungent flavorのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency
ライフサイエンス辞書プロジェクトライフサイエンス辞書プロジェクト
Copyright (C) 2024 ライフサイエンス辞書プロジェクト
日中韓辭典研究所日中韓辭典研究所
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS