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senmai-zukeとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 千枚漬け
「senmai-zuke」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
Usually, shogoin-kabu (turnip) of kyo-yasai (Kyoto vegetables) is used for the production of senmai-zuke.発音を聞く 例文帳に追加
普通、京野菜の聖護院蕪を使う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The name senmai-zuke is thought to have originated in cutting a turnip into extremely thin slices resulting in a thousand.発音を聞く 例文帳に追加
または蕪を千枚と言えるほど薄く切って作るのが名前の由来と伝えられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Senmai-zuke requires a particularly well-balanced combination of original sweetness from shogoin-kabu, sourness from fermented lactobacillus, and the delicious flavor of konbu.発音を聞く 例文帳に追加
蕪本来の甘味、乳酸発酵の酸味、昆布の旨味のバランスがとても大切な漬物である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The steps to produce senmai-zuke is to sprinkle salt over the sliced shogoin-kabu, let it stand and then remove the excess water and then, pickle them only with good quality konbu until it ferments lactobacillus.発音を聞く 例文帳に追加
聖護院蕪をスライスし、塩漬をして余分な水分を取り除き、その後、良質の昆布だけで本漬を行い、乳酸発酵をさせる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
After World War II, sugar, vinegar, and seasonings were used for the first time to produce the current type of senmai-zuke.発音を聞く 例文帳に追加
第二次世界大戦後砂糖、酢、調味料を使う、現在の酢漬けの千枚漬が製造されるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Senmai-zuke is a typical winter pickle in Kyoto regarded as one of the three famous Kyoto pickles including suguki (vinegar vegetable pickles seller of these pickles) and shiba-zuke (perilla pickles with eggplant), and is popular as basic or stable souvenirs in Kyoto.発音を聞く 例文帳に追加
京都の冬を代表する漬物であり、「千枚漬」のほかに「すぐき」「柴漬」を合わせて京都の三大漬物として、京都みやげの定番の一つとなっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「senmai-zuke」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
Senmai-zuke which is marketed in supermarkets are traditional pickles in Kyoto and are produced by marinating paper-thin slices of turnips with pieces of konbu (kelp), red peppers and vinegar.発音を聞く 例文帳に追加
現在一般に販売されている千枚漬(せんまいづけ)とは、蕪(かぶ)を薄く切って昆布、唐辛子とともに酢漬けにした京都の伝統的な漬物である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
There were originally shogoin-kabu pickles produced by pickling in salt to ferment lactobacillus, and Tozaburo DAIKOKUYA and an imperial palace cook developed senmai-zuke in 1865 using the shogoin-kabu pickles.発音を聞く 例文帳に追加
もともと塩漬けして乳酸菌発酵をさせた聖護院蕪の漬物を、御所の料理人であった大黒屋藤三郎が、慶応元年(1865年)に考案したとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The production of senmai-zuke is done from November to March, Shogoin-kabu is grown and harvested and the sale of this pickle is only available during the this period being a seasonal pickle.発音を聞く 例文帳に追加
聖護院蕪の生産時期(11月~翌年3月頃まで)に合わせて「千枚漬」の漬け込みが行われ、販売時期もこの期間に限定される旬の漬物である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Famous products include the Tanba matsutake mushroom, Tanba black bean, Umaji-dainagon azuki bean, Tanba chestnut, potherb mustard (traditional vegetable in Kyoto), Shino-daikon (Kabu, or Japanese radish) conveniently used for Senmai-zuke (pickled sliced radishes), Tanba yam, Kameoka beef, sweet smelt and wild boar.発音を聞く 例文帳に追加
丹波松茸、丹波黒豆、馬路大納言小豆、丹波栗、京野菜のミズナ、千枚漬に重宝される篠大根(カブ)や、丹波山芋、亀岡牛、鮎、猪などが名高い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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