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vitamin fermentationとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 ビタミン発酵


JST科学技術用語日英対訳辞書での「vitamin fermentation」の意味

vitamin fermentation


「vitamin fermentation」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 11



例文

The plant fermentation extract composition may comprise calcium, vitamin C, vitamin B, vitamin D and folic acid besides plant isoflavone.例文帳に追加

他にカルシウム、ビタミンC、ビタミンB、ビタミンD及び葉酸を含んでいてもよい。 - 特許庁

This lactic fermentation food contains 1-10 wt.% vitamin B17 and 2-20 wt.% powdery apricot seeds in the lactic fermentation product of fruiting bodies and/or mycelia of Agaricus blazei.例文帳に追加

アガリクス・ブラゼイの子実体や菌糸体の乳酸発酵物に、1〜10重量%のビタミンB17および2〜20重量%の杏仁種子粉が含有されてなる乳酸発酵食品。 - 特許庁

This cosmetic is constituted by combining vitamin C or a vitamin C derivative as a main ingredient with other components, such as a copolymer of 2-methacroyloxyethylphosphorylcholine with a hydrophobic monomer, a highly viscous aqueous protein solution obtained by fermentation-treating soybean and further an extract of indian pennywort.例文帳に追加

ビタミンC又はビタミンC誘導体を主成分とし、他の成分2−メタクリロイルオキシエチルホスホリルコリンと疎水性モノマーとの共重合体及び大豆を発酵処理することで得られた高粘性たんぱく質水溶液、更には、ツボクサエキスとの組み合わせにより構成する。 - 特許庁

The method for producing an alcoholic beverage includes a fermentation step of fermenting a raw material for an alcoholic beverage with a yeast in the presence of at least one kind of substances belonging to the vitamin B family.例文帳に追加

アルコール飲料を製造する方法であって、ビタミンB群に属する少なくとも1種の物質の存在下、アルコール飲料の原料を酵母で発酵させる発酵工程を含む方法を提供する。 - 特許庁

METHOD FOR EXTRACTING AND PRODUCING USEFUL COMPONENT DERIVED FROM PLANT USING AQUEOUS SOLUTION CONTAINING CATECHIN AND/OR VITAMIN C AS SOLVENT, EXTRACT, AND FERMENTATION PRODUCT THEREOF例文帳に追加

カテキン及び/又はビタミンCを含有する水溶液を溶媒とした植物由来有用成分の抽出、製造方法と、抽出物及びその発酵物 - 特許庁

This skin care preparation comprises a fermentation product obtained by reacting a microorganism with an extract of beans and one or two kinds of vitamin A and/or derivative thereof.例文帳に追加

微生物を豆類抽出物に作用させて得られる発酵生成物とビタミンAおよび/またはその誘導体の一種または二種以上とを含有する皮膚外用剤。 - 特許庁

例文

The shelf life improver for the food products containing a fermentation seasoning liquid containing 20-59 wt.% of ethanol, a vitamin B1 salt, and an organic acid having an acid dissociation constant (pKa) of 3.5 to 4.5 is provided.例文帳に追加

エタノールを20〜59重量%含む発酵調味液、ビタミンB1塩および酸解離定数(pKa)3.5〜4.5の有機酸を含有する、食品用日持ち向上剤を提供する。 - 特許庁

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「vitamin fermentation」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 11



例文

To provide a method for preparing a fermentation medium suitable for producing a high purity metabolite, preferably the metabolite selected from a group consisting of an organic acid, a vitamin, an amino acid and an antibiotic from a recyclable raw material.例文帳に追加

再生可能な原料から、高純度の代謝物、好ましくは有機酸、ビタミン、アミノ酸および抗生物質からなる群から選択された代謝物を調製するために適した培地を調製する方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain biotin that is a necessary vitamin for human, animals, plants and microorganisms in a good efficiency using by culturing a microorganism belonging to the genus Sphingomonas, within a specific oxygen transfer capacity coefficient range in a fermentation method using the microorganism.例文帳に追加

スフィンゴモナス属に属する微生物を用いる醗酵法によるビオチンの製造過程において、ビオチンの蓄積に適した酸素供給条件下に微生物を培養する方法を提供すること。 - 特許庁

This method for producing the fermented cabbage extract containing vitamin U, the nutritive ingredient of the cabbage, in a large amount, comprising slurrying the cabbage, fermenting the slurry at a medium temperature without adding salt, preferably further subjecting the product to a low temperature fermentation.例文帳に追加

キャベツをスラリー化し、これに食塩を添加することなく中温発酵させ、好ましくはさらに低温発酵させることにより、キャベツの栄養成分であるビタミンUを多く含有するキャベツ発酵エキスを製造することができる。 - 特許庁

例文

The soybean processed food is produced by adding fermented additive subjected to fermentation treatment using odor-free soybeans as raw material to soymilk using odor-free soybeans as raw material, and thereby enables increase in the content of nutrients such as vitamin B, lecithin and the like, protein, dietary fiber, or bioactive substance such as protease or isoflavone so as to improve nutritional value of the food.例文帳に追加

また、無臭大豆を原料とし発酵処理を施した発酵添加物を無臭大豆を原料とした豆乳に添加することにより、ビタミンBやレシチン等の栄養素、蛋白質、食物繊維、さらにはプロテアーゼやイソフラボン等の生理活性物質等の含有量を増加させることができるので、栄養価を高めることができる。 - 特許庁

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