例文 (10件) |
"食用菌"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 10件
食用菌糸体組成物例文帳に追加
EDIBLE MYCELIUM COMPOSITION - 特許庁
食用菌の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING EDIBLE MUSHROOM - 特許庁
食用菌床の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING EDIBLE MUSHROOM BED - 特許庁
本発明は、食用菌床の品質を一定に保つことができる食用菌床の製造方法を提供することを目的としている。例文帳に追加
To provide a method for producing edible mushroom bed enabling stabilization of the quality of an edible mushroom bed. - 特許庁
はじめは黄色だがその後オリーブ色から黄褐色へと変わる、粘着性のぬるぬるしたかさを持つ食用菌類例文帳に追加
an edible fungus with a slimy viscid cap that is initially yellow but turns olive and then tawny - 日本語WordNet
汚染物質分解能力のある食用菌菌床または廃菌床等の菌床を粉砕して粉体状にしておく。例文帳に追加
A bacterial bed such as the bacterial bed of eatable bacteria having decomposing capacity of the pollutant or a waste bacterial bed is crushed and made to a pulverized state. - 特許庁
前記有機物原料を水分調整すると共に加熱殺菌を施し、酵母菌、麹菌、納豆菌等の食用菌を人工的に添加することで粉粒体状に発酵乾燥させる。例文帳に追加
The organic raw materials are adjusted in water content and heat-sterilized and then fermentation drying is done by adding an edible fungus such as yeast, Aspergillus, bacillus natto, etc. - 特許庁
培養食用菌により発酵させた食用植物の発酵の進行を抑制し安定させ、人体に無害な加工食品用保存材及びその加工食品を製造する。例文帳に追加
This processed food preservative harmless to the human body is obtained by inhibiting the progress of fermentation of edible plants fermented using cultured edible bacteria so as to make the edible plants stable, and the processed food is obtained using the processed food preservative. - 特許庁
食用菌床の製造方法は、食することができる菌床7に茸の菌を植え付けて培養し、菌床7に前記茸の菌糸が絡み、子実体が生じる前に、菌床7を粉砕し、粉砕した菌床7を水分含有量を10%以下にして袋詰めするものである。例文帳に追加
The method for producing an edible mushroom bed comprises planting mushroom fungi into an edible mushroom bed 7 to culture them, crushing the mushroom bed 7 before the mushroom fungi get caught in the mushroom bed 7 and carpophores grow; reducing the water content of the crushed mushroom bed 7 into ≤10 wt%; and charging the mushroom bed into a bag. - 特許庁
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