例文 (7件) |
無菌性培養の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 7件
ユーストマ属の矮性品種の種子を播種した後の所定期間を無通気条件下で無菌培養して植物体を得る第1培養工程と、植物体通気条件下で無菌培養する第2培養工程とを経て、草丈の低い状態で開花するユーストマ属植物を得る。例文帳に追加
The method for cultivating genus Eustoma plants comprises the following processes to obtain Eustoma plants blooming in a state of having short length: a first culture process of aseptically culturing seeds of a dwarf variety of genus Eustoma plants under a non-ventilated condition for a prescribed period of time after seeding; and a second culture process of aseptically culturing the plants under a plant-aerated condition. - 特許庁
酸素要求性の根を有する植物のクローン無菌栽培装置であって、透明な培養容器を傾斜設置し、該培養容器の上方に照明器具、下方に鏡面を配設する。例文帳に追加
The apparatus for the aseptic culture of a clone of a plant having an oxygen-requiring root has a transparent culture vessel placed in an inclined state, an illumination device placed above the vessel and a mirror placed under the vessel. - 特許庁
生理的な力学的刺激パターンを再現し、かつ、長期にわたる無菌性及び種々の細胞に適用できる汎用性を有する培養システムを提供する。例文帳に追加
To provide a culture system of a cell culture apparatus reproducing a physiological dynamic stimulation pattern, applicable to aseptic and various species of cells over a long period and having general-purpose properties. - 特許庁
この健康飲料は、水中で有機物を完全に分解消化し、かつ無菌化して得られた活性培養液と、水中にトルマリン鉱石を浸漬して得られたトルマリン還元水とを含むことを特徴とする。例文帳に追加
The health drink contains an active cultured liquid obtained by completely degrading and digesting an organic material in water, and sterilizing the resultant liquid, and tourmaline-reduced water obtained by soaking tourmaline in water. - 特許庁
細胞・組織に応じて、必要な工程を担う処理装置を準備し、各々の処理装置は、滅菌または除染可能な密閉空間を着脱手段により連結することで、必要な処理装置を取捨選択して組み合わせて密閉性と無菌性を保ちつつ連結可能できる細胞培養処理システムを提供する。例文帳に追加
There is provided a cell culture treatment system, in which treatment devices bearing necessary processes in response to cells-tissues are prepared; the treatment devices connect closed spaces capable of being sterilized or decontaminated with detachable means; and necessary treatment devices can be chosen, combined and connected, while keeping a closing state and a sterilizing state. - 特許庁
加圧加熱処理して擂り潰した大豆に、適宜量の食塩と、蛋白分解酵素及び澱粉分解酵素を含む酵素製剤と、培養耐塩性酵母と、ブドウ糖又は加圧加熱処理した穀類或いは無菌化処理した麹のいずれか若しくはその組み合わせたものを加えて仕込み、所定の分解発酵処理して製出してなる。例文帳に追加
A method for producing the seasoning comprises adding an adequate amount of common salt, an enzyme preparation containing a proteolytic enzyme and an amylolytic enzyme, cultured halotolerant yeast and glucose or grains heat-treated under pressure or aseptically treated Koji or their combination to soybean heat-treated under pressure and ground and breeding these microorganisms and carrying out prescribed degradative fermentation treatment of the soybean. - 特許庁
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