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「豆板醤」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 豆板醤の意味・解説 > 豆板醤に関連した英語例文

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豆板醤の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 6



例文

芽胞菌の汚染度合いを少なくし、鮮やかな赤色でかつうま味の強い豆板醤の製造方法、該製造方法により製造された豆板醤、及び、該豆板醤を用いた食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing Tobanjan, having clear red color and rich deliciousness while reducing contamination degree with spore bearing bacteria; to provide the Tobanjan produced by the production method; and to provide a food using the Tobanjan. - 特許庁

豆板醤、てんめん、豆ちからなる郡から選ばれるを2つ以上利用する食品において、少なくも1つ以上のでバクテリオシンを利用したを用いる。例文帳に追加

This method for producing Hishio comprises using at least one Hishio using bacteriocin for a food which uses at least two Hishio selected from the group consisting of Toubanjian (Chinese chili paste), Tenmenjian (brown paste) and Touchijian (Chinese salt natto paste). - 特許庁

辛さばかりでなく、風味が豊かでより多くの人の好みに合う豆板醤風の調味料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain seasoning like doubanjiang (hot bean paste) having not only hotness but also rich flavor and suiting taste of more people. - 特許庁

その他のバリエーションとして塩、蕎麦つゆ、麺つゆ、味噌、マヨネーズ、うま味調味料、ウスターソース、オイスターソース、胡麻油、XO豆板醤、山葵、カレー、七味唐辛子、ラー油、すき焼きのタレなどが挙げられる。例文帳に追加

Other variations may include salt, sobatsuyu (Soba soup broth), mentsuyu, miso, mayonnaise, chemical seasoning, Worcester sauce, oyster sauce, sesame oil, XO sauce, tobanchan, wasabi, curry sauce, shichimi togarashi (a mixture of red cayenne pepper and other aromatic spices), chili oil, and sukiyaki sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

定番のコショウの他、一味唐辛子、ごま、おろしニンニク、にんにくチップ、ニントン(ニンニク唐辛子)、ラーメンダレ、酢、豆板醤などの唐辛子味噌、ニラ漬け、各種キムチなどの薬味が一般的である。例文帳に追加

In addition to the typical pepper seasoning, ground red pepper, sesame, grated garlic, garlic chips, garlic pepper, ramen condiments, vinegar, bean paste with red pepper such as tobanchan, green chive pickles, and various types of Kimchi are popular as seasonings.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

豆板醤の製造工程中に、バクテリオシンを存在させ、かつ、除菌された空気を連続的又は簡潔供給しながら、手入れ時を除き密閉された状態の製麹機内で製麹し、得られた固体麹にバクテリオシンを添加した諸味の発酵熟成を食塩濃度が制御された状態で行なう。例文帳に追加

The method comprises allowing bacteriocin to exist in the production process of the Tobanjan, making the Koji (grains germinated with malt) in a Koji-making machine in a sealed state except the time for maintenance while continuously or intermittently feeding degermed air, and carrying out fermentation and maturing of unrefined Tobanjan obtained by adding the bacteriocin to the obtained solid Koji in a regulated common salt concentration. - 特許庁

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