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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 麦芽酢の意味・解説 > 麦芽酢に関連した英語例文

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麦芽酢の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 9



例文

ビールから麦芽酢を作る方法.例文帳に追加

METHOD FOR PREPARING MALT VINEGAR FROM BEER - 特許庁

次の工程からなるビールから麦芽酢を作る方法。例文帳に追加

This method for preparing malt vinegar from beer comprises the following steps (1) to (5). - 特許庁

ビールの味、匂いを完全に消した美味の麦芽酢を得ようとする。例文帳に追加

To obtain tasty malt vinegar in which taste and smell of beer are completely removed. - 特許庁

4.殺菌工程 殺菌用タンクにて麦芽酢を70度で15分低温殺菌する。例文帳に追加

In the sterilization step (4), the malt vinegar is sterilized at a low temperature at 70°C for 15 min in the sterilization tank. - 特許庁

例文

酵母早期凝集因子を生成する大麦を用いた麦芽の製造方法において、麦芽製造工程における浸漬工程で、次亜塩素酸ナトリウム、グルコン酸クロルヘキシジン、酸クロルヘキシジン、及び、塩化クロルヘキシジンのようなPYF因子低減物質の1又は2以上を用いて麦芽原料大麦の処理を行うことにより、酵母早期凝集性の抑制されたPYFネガティブ麦芽を製造する。例文帳に追加

In the method for producing malt using barley for forming early flocculation factors of yeast, PYF negative malt having suppressed the early flocculation of yeast is produced by treating barley of malt raw material using one or two or more PYF factor reducing substances such as sodium hypochlorite, chlorhexidine gluconate, chlorhexidine acetate, and chlorhexidine chloride in the immersion step in the malt production process. - 特許庁


例文

大麦黒は穀物原料として精白していない大麦麦芽を使用し、これを糖化、発酵及び熟成して得られる玄麦黒を用いる。例文帳に追加

The barley black vinegar comprises using husked barley black vinegar which is obtained by using unrefined barley malt as a cereal raw material followed by saccharifying, fermenting and ripening. - 特許庁

発酵原料として大麦麦芽を用いてマイシェを調製し、当該マイシェに糖化処理を行って麦汁を調製する仕込工程と、得られた麦汁に下面発酵酵母を接種し、発酵を行う発酵工程と、を少なくとも有し、3ppm以上の酸イソアミル及び/又は300ppb以上の4VGを含有する発酵麦芽飲料を製造することを特徴とする、発酵麦芽飲料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the fermented malt beverage includes at least: a preparation process for preparing maische by using barley malt as a fermentation raw material and preparing wort by applying saccharification treatment to the maische; and a fermentation process for fermenting by inoculating the obtained wort with the bottom fermentation yeast, and contains 3 ppm or larger of isoamyl acetate and/or 300 ppb or larger of 4VG. - 特許庁

次に、主原料である麦芽、又は主原料である麦芽と副原料であるでんぷん質に水を加えて混合し、液化して得られた第二のマイシェにもろみを添加して、第二のマイシェのpHを5.5〜5.9に調整する。例文帳に追加

In the next place, the mash vinegar is added to the second Maische obtained by adding and mixing water to and with the malt of the main raw material or the malt of the main raw material and the starch of an auxiliary material to liquefy them, to regulate the pH of the second Maische so as to be 5.5-5.9. - 特許庁

例文

このとき、主原料である麦芽、及び副原料であるでんぷん質に水を加えて混合し、液化して得られた第一のマイシェにもろみを添加して、第一のマイシェのpHを5.3〜5.7に調整する。例文帳に追加

At the time, the mash vinegar is added to the first Maische obtained by adding and mixing water to and with the malt of the main raw material and the starch of an auxiliary material to liquefy them, to regulate the pH of the first Maische so as to be 5.3-5.7. - 特許庁

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