1016万例文収録!

「Aminobutyric acid」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Aminobutyric acidの意味・解説 > Aminobutyric acidに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Aminobutyric acidの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 332



例文

MEDICINE FOR IMPROVING HYPERETENSION AND DIABETES AND PRODUCTION OF GAMMA AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

高血圧および糖尿病改善剤とγ−アミノ酪酸の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FOOD COMPRISING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND ORNITHINE例文帳に追加

γ−アミノ酪酸とオルニチンを含有する食品の製造方法 - 特許庁

SKIN FUNCTION-IMPROVING AGENT CONTAINING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND SPHINGOLIPID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸とスフィンゴ脂質を含有する皮膚機能改善剤 - 特許庁

METHOD FOR ENHANCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT OF CRUCIFEROUS PLANT例文帳に追加

アブラナ科植物のγ−アミノ酪酸の含量を高める方法 - 特許庁

例文

METHOD OF PRODUCING ONION VINEGAR INCLUDING GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID OF HIGH CONCENTRATION例文帳に追加

高濃度のγ—アミノ酪酸を含有する玉葱食酢の製造方法 - 特許庁


例文

FERMENTATION PRODUCT OF CARROT CONTAINING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸含有人参発酵物及びその製造方法 - 特許庁

FEED CONTAINING γ-AMINOBUTYRIC ACID-CONTAINING COMPOSITION, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸含有組成物を含む飼料とその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR ENHANCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT OF FINELY CUT CRUCIFEROUS PLANT例文帳に追加

細片化したアブラナ科植物のγ−アミノ酪酸の含量を高める方法 - 特許庁

To provide a method for efficiently producing γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を効率よく製造する方法を提供すること。 - 特許庁

例文

Furthermore, nutrient represented by gamma aminobutyric acid is made to appear or increase.例文帳に追加

次にガンマアミノ酪酸に代表される栄養素が出現または増量する。 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING γ-AMINOBUTYRIC ACID-CONTAINING PUMPKIN PROCESSED PRODUCT, AND THE PROCESSED PRODUCT例文帳に追加

γ−アミノ酪酸高含有カボチャ加工品の製造法とその加工品 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND FERMENTED LIQUID YIELDED THEREBY例文帳に追加

γ−アミノ酪酸の製造方法及びそれより得られる発酵液 - 特許庁

NEW LACTOBACILLUS AND METHOD FOR PRODUCING γ-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

新規乳酸菌及びこれを用いたγ−アミノ酪酸の製造方法 - 特許庁

FOOD PRODUCED BY USING BRASSICACEOUS PLANT RICH IN GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸に富むアブラナ科植物を用いた食品 - 特許庁

METHOD FOR ENRICHING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND CEREAL OBTAINED BY THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を富化させる方法及びその方法により得られる穀物 - 特許庁

PRODUCTION METHOD AND APPLICATION METHOD OF SOURDOUGH CONTAINING HIGH CONCENTRATION OF γ-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

高濃度のγアミノ酪酸を含むサワー生地の製造方法と利用法 - 特許庁

FOOD MATERIAL WITH HIGH γ-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸高含有食品素材及びその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING CEREAL AND/OR SEED RICH IN γ-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸に富む穀類及び/又は種子の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FOOD MATERIAL WITH INCREASED γ- AMINOBUTYRIC ACID CONTENT例文帳に追加

γ−アミノ酪酸含量を高めた食品素材の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING γ-AMINOBUTYRIC ACID-CONTAINING WET CORN FLOUR例文帳に追加

γ−アミノ酪酸含有湿式コーンフラワーの製造方法 - 特許庁

METHOD FOR INCREASING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT OF FINELY DIVIDED GRAMINEOUS PLANT例文帳に追加

細片化したイネ科植物のγ−アミノ酪酸含量を高める方法 - 特許庁

PRODUCTION OF HIGH-CONCENTRATION GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID BY USING WHOLE BODY ROTATION TYPE REACTOR例文帳に追加

全胴回転式反応機を用いた高濃度γ−アミノ酪酸の製造 - 特許庁

FOOD MATERIAL HIGHLY CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸高含有食品素材及びその製造方法 - 特許庁

The method for feeding gamma-aminobutyric acid comprises making livestock lick a feed block coagulated by mixing molasses with gamma-aminobutyric acid so as to provide the livestock with the gamma-aminobutyric acid together with the molasses.例文帳に追加

糖蜜にγ−アミノ酪酸を混合して固形化した飼料ブロックを家畜に舐食させ、家畜に糖蜜と一緒にγ−アミノ酪酸を供与する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FOOD MATERIAL CONTAINING LARGE AMOUNT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID, FOOD MATERIAL CONTAINING LARGE AMOUNT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID, AND GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID FORTIFIED FOOD ADDED WITH THE FOOD MATERIAL例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を多量に含有する食品素材の製造方法、及びγ−アミノ酪酸を多量に含有する食品素材、及びこの食品素材を添加したγ−アミノ酪酸強化食品 - 特許庁

Furthermore, the method promotes γ-aminobutyric acid production and shortens a production time of the γ-aminobutyric acid by the aeration action, and efficiently performs the production/manufacturing of the γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

また、本発明によると、前記アレーションの作用により、γ-アミノ酪酸の生成が促進されてγ-アミノ酪酸の生成時間が短縮化され、γ-アミノ酪酸の生成・製造を効率的に行うことが可能になる。 - 特許庁

To provide a method for producing a composition richly containing γ-aminobutyric acid applicable to a wide range of food, and enabling efficient production of γ-aminobutyric acid: and to provide a composition richly containing γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

広い範囲の食品に適用でき、かつ効率よくγ−アミノ酪酸を生産できる方法並びにその方法により得られるγ−アミノ酪酸高含有組成物を提供する。 - 特許庁

γ-Aminobutyric acid is produced from theanine and glutamic acid in the tea component.例文帳に追加

茶成分中のテアニン及びグルタミン酸からγ−アミノ酪酸が生成する。 - 特許庁

ENRICHING PRODUCTION METHOD FOR GAMMA AMINOBUTYRIC ACID AND ESSENTIAL AMINO ACID, AND DIETARY SUPPLEMENT例文帳に追加

γ−アミノ酪酸及び必須アミノ酸の富化製造方法と栄養補助食品 - 特許庁

METHOD FOR SYNTHESIS OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID FROM GLUTAMIC ACID USING HIGH-TEMPERATURE AND HIGH-PRESSURE WATER例文帳に追加

高温高圧水を用いたグルタミン酸からのγ−アミノ酪酸の合成方法 - 特許庁

The method for producing γ-aminobutyric acid comprises making the enzyme act on especially glutamic acid to effect decarboxylation.例文帳に追加

当該耐熱性グルタミン酸デカルボキシラーゼを、特にグルタミン酸に作用させて脱炭酸させる。 - 特許庁

As a result, the amount of the formed γ-aminobutyric acid is kept at an upper level by stopping the germination just before the germination at which the increased amount of the γ-aminobutyric acid formed by converting glutamic acid to the γ-aminobutyric acid is largest, and the production efficiency is optimized.例文帳に追加

これによると、グルタミン酸がγ−アミノ酪酸に変化して生成される増加量が一番多い、「発芽直前」で発芽を止めることにより、γ−アミノ酪酸の生成量を上レベルで確保し、かつ生産効率を最適にすることができるのである。 - 特許庁

To provide a γ-aminobutyric acid-containing composition combinedly using active ingredients derived from bananas, such as dietary fiber, minerals, vitamins and antioxidative component while richly containing γ-aminobutyric acid, to provide a food and drink containing the composition, and to provide a method for producing the γ-aminobutyric acid-containing composition.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を豊富に含有しつつ、バナナ由来の食物繊維、ミネラル、ビタミン類、抗酸化成分等の有効成分も併有するγ−アミノ酪酸を含有するγ−アミノ酪酸含有組成物、これを含有する飲食品及びγ−アミノ酪酸含有組成物の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide the production method of noodles and pastas which are made to form and accumulate the γ-aminobutyric acid or those which are added with the γ-aminobutyric acid so that the noodles and pastas are able to hold and store the γ-aminobutyric acid even in the middle of commercialization process or after the commercialization process of them being as the dried noodles and dried pasta.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を生成させたり蓄積させたり添加させたりした麺類及びパスタ類において、前記麺類やパスタ類を乾麺や乾燥パスタとして商品化する途中や商品化した後でもγ−アミノ酪酸を保持または蓄積させる麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁

A system for recovering the unreacted glutamic acid and/or glutamic acid salt remaining after producing the γ-aminobutyric acid from the glutamic acid and/or the glutamic acid salt, producing the γ-aminobutyric acid using the recovered glutamic acid and/or the glutamic acid salt and further synthesizing the 2-pyrrolidone is provided.例文帳に追加

グルタミン酸及び/またはグルタミン酸塩からのγ−アミノ酪酸生産後に残存する、未反応のグルタミン酸及び/またはグルタミン酸塩を回収し、回収されたグルタミン酸及び/またはグルタミン酸塩を用いてγ−アミノ酪酸を生産し、さらに2−ピロリドンを合成するシステム。 - 特許庁

The malt food contains γ-aminobutyric acid and/or lovastatin derived from Monascus.例文帳に追加

この麹食品は、紅麹由来のγ−アミノ酪酸やロバスタチンを含有している。 - 特許庁

The sleep-improving agent composition comprises glycine, γ-aminobutyric acid and theanine.例文帳に追加

グリシンとγアミノ酪酸、及びテアニンを含有する組成物によって達成される。 - 特許庁

To provide a new technology for producing γ-aminobutyric acid by fermentation using a microorganism.例文帳に追加

微生物を用いる発酵によりγ−アミノ酪酸を製造する新しい技術を提供する。 - 特許庁

METHOD OF PRODUCING NOODLES AND PASTA IN WHICH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID IS SUITABLY CONTAINED OR STORED例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を好適に保持または蓄積させる麺類及びパスタ類の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING TOMATO DRINK CONTAINING GABAAMINOBUTYRIC ACID) AND HAVING MEDICINAL EFFECT例文帳に追加

GABA(γアミノ酪酸)が含まれる薬用効果を有するトマト飲料の製造方法 - 特許庁

POWDER COMPOSITION, TABLET, METHOD FOR PREVENTING BROWNING OF γ-AMINOBUTYRIC ACID AND BROWNING INHIBITOR例文帳に追加

粉末状組成物および錠剤、ならびにγ−アミノ酪酸の褐変防止方法および褐変防止剤 - 特許庁

COMPOSITION CONTAINING TOMATO FRUIT CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID AT HIGH CONCENTRATION, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を高濃度に含有するトマト果実を含む組成物およびその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING SPROUTED BROWN RICE HAVING INCREASED γ-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT AND FOOD CONTAINING THE SPROUTED BROWN RICE例文帳に追加

γ−アミノ酪酸富化発芽玄米の製造方法および該発芽玄米を含有する食品 - 特許庁

MATERIAL HIGHLY CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID, ITS PREPARATION METHOD AND FOOD AND DRINK CONTAINING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸高含有素材、その製造方法、該γ−アミノ酪酸高含有素材を含む飲食品 - 特許庁

NEW LACTOBACILLUS HAVING IMMUNOPOTENTIATIVE ACTIVITY AND γ-AMINOBUTYRIC ACID-PRODUCING ABILITY AND UTILIZATION THEREOF例文帳に追加

免疫賦活活性及びγ−アミノ酪酸産生能を有する新規乳酸菌、及びその利用。 - 特許庁

This medicine contains γ-aminobutyric acid produced by Basidiomycetes belonging to the genus Agaricus of the hampignon family as the main component.例文帳に追加

ハラタケ科 Agaricus属担子菌の生産するγ−アミノ酪酸を主成分としている。 - 特許庁

FOOD MATERIAL HIGHLY CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID FROM SESAME AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ゴマを原料としたガンマ−アミノ酪酸を豊富に含有する食品素材およびその製造方法 - 特許庁

FERMENTED ACEROLA PRODUCT CONTAINING LARGE AMOUNT OF γ-AMINOBUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を多量に含有する発酵アセロラ製品及びその製造方法 - 特許庁

To provide tablet confectionery suppressed in discoloration by using γ-aminobutyric acid together with sugar alcohol.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸と糖アルコールとの併用することによる変色を抑制可能な錠菓を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a powder composition suppressing browning occurring during preservation of a γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸の保存中に起こる褐変を抑制した粉末状組成物を提供する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS