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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Aminobutyric acidの意味・解説 > Aminobutyric acidに関連した英語例文

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Aminobutyric acidの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 332



例文

The tomato-derived substance of the excitation inhibiting or sedating composition contains a non-γ-aminobutyric acid fraction, contains guanosine or adenosine, or contains cytidine or uridine and further γ-aminobutyric acid in an amount smaller than the sum of cytidine, uridine, guanosine and adenosine.例文帳に追加

ここでトマト由来物質は、非γ−アミノ酪酸画分、グアノシン又はアデノシンを含む、シチジン又はウリジンを含み、且つシチジン、ウリジン、グアノシン及びアデノシンの合計含有量よりも少ない量のγ−アミノ酪酸をさらに含む興奮抑制用又は鎮静用組成物。 - 特許庁

The method for producing the liquid seasoning comprises a step for mixing a seasoning liquid containing soy sauce with γ-aminobutyric acid, and carrying out heat treatment at 60-100°C or a step for carrying out heat treatment at 60-100°C while mixing the seasoning liquid containing soy sauce with γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

醤油を含む調味液とγ−アミノ酪酸とを混合した後、60〜100℃で加熱処理する工程、又は、醤油を含む調味液とγ−アミノ酪酸とを混合しながら60〜100℃で加熱処理する工程を含む液体調味料の製造方法。 - 特許庁

To provide fermented soybeans which maintain the quality of ordinary fermented soybeans, contain γ-aminobutyric acid in a higher concentration, and can exhibit various health functions of the γ-aminobutyric acid, including a hypotensive action, and to provide a means for efficiently producing the fermented soybeans.例文帳に追加

通常の納豆の品質を維持しながら、且つγ−アミノ酪酸をより高濃度で含有し、血圧降下作用をはじめとするγ−アミノ酪酸の様々な健康機能を発揮できる納豆の提供、並びに該納豆を効率良く製造する手段の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing a food material with an increased γ-aminobutyric acid content by which the food material can widely be utilized as a main raw material for various kinds of daily foods and a sufficient amount of the γ-aminobutyric acid can be ingested without causing a higher cost of the final product.例文帳に追加

最終製品の高コスト化を招くことなく日常的な諸種の食品の主原料として広く利用することができ、かつ、十分量のγ−アミノ酪酸の摂取を可能とする、γ−アミノ酪酸含量を高めた食品素材の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing food material highly containing γ-aminobutyric acid comprises culturing lactobacillus having glutamic acid decarboxylase in a culture medium where glutamic acid or a salt of glutamic acid is contained in steamed soybeans.例文帳に追加

グルタミン酸あるいはグルタミン酸の塩類を蒸した大豆に含有させた培地に、グルタミン酸デカルボキシラーゼを有する乳酸菌を培養し、γ−アミノ酪酸高含有食品素材を製造する。 - 特許庁


例文

The composition for liquid preparation for internal use is obtained by incorporating a copper compound and specific amino acid(s)(one or more kinds selected from the group consisting of acidic amino acid and amide thereof, basic amino acid and γ-aminobutyric acid and salts thereof).例文帳に追加

銅化合物及び特定のアミノ酸(酸性アミノ酸及びそのアミド、塩基性アミノ酸、γ-アミノ酪酸並びにこれらの塩からなる群から選ばれる1種又は2種以上)を配合することを特徴とする内服液用組成物。 - 特許庁

This high-concentration γ-aminobutyric acid-containing natural food material is provided by bringing decarboxylase of glutamic acid and glutaminase into action with a raw material containing glutamine and producing the γ-aminobutyric acid from not only the glutamic acid included in the raw material but also the glutamine without adding a separately produced glutamic acid.例文帳に追加

グルタミンを含有する原料にグルタミン酸脱炭酸酵素およびグルタミナーゼを作用させ、原料中に含まれるグルタミン酸のみならずグルタミンからγ—アミノ酪酸を生産せしめることにより、別途製造されたグルタミン酸を添加することなく、高濃度γ—アミノ酪酸含有天然食品素材を提供する。 - 特許庁

The confirmed amino acids producible by the method are phosphoserine, taurine, threonine, glutamic acid, α-aminoadipic acid, glycine, alanine, citrulline, α-aminobutyric acid, valine, methionine, cystathionine, isoleucine, leucine, tyrosine, phenylalanine, β-isoaminobutyric acid, GABA (γ-aminobutyric acid), tryptophan, ornithine, lysine, histidine, arginine and proline.例文帳に追加

この方法により生成するアミノ酸としては、ホスホセリン、タウリン、トレオニン、グルタミン酸、α−アミノアジピン酸、グリシン、アラニン、シトルリン、α−アミノ酪酸、バリン、メチオニン、シスタチオニン、イソロイシン、ロイシン、チロシン、フェニルアラニン、β−イソアミノ酪酸、ギャバ(γ−アミノ酪酸)、トリプトファン、オルチニン、リジン、ヒスチジン、アルギニン、プロリンが確認されている。 - 特許庁

A glutamic acid solution containing glutamic acid or a glutamic acid salt is mixed and reacted with rice bran and a yeast to convert the glutamic acid in the glutamic acid solution and glutamic acid in the rice bran into γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

グルタミン酸若しくはグルタミン酸塩を含むグルタミン酸溶液と、米糠と、酵母とを混合して反応させ、この反応により、前記グルタミン酸溶液中に含まれるグルタミン酸及び前記米糠に含まれるグルタミン酸をγ−アミノ酪酸とするものである。 - 特許庁

例文

This method for producing the cruciferous plant having an enhanced θ-aminobutyric acid content, characterized by immersing the cruciferous plant in a solution containing glutamic acid or its salt or the other food raw material containing the glutamic acid or the salt.例文帳に追加

アブラナ科植物をグルタミン酸もしくはその塩またはそれらを含有する他の食品素材を含む溶液に浸漬することにより、アブラナ科植物中のγ−アミノ酪酸含量を高める。 - 特許庁

例文

The production efficiency of the γ-aminobutyric acid is remarkably improved by adding a substance capable of reacting with the amino group of glutamic acid to form a Schiff's base (e.g. pyruvic acid) before the reaction.例文帳に追加

この反応の際に、グルタミン酸のアミノ基と反応してシッフ塩基を形成し得る添加物(例えば、ピルビン酸)を加えた状態としておくことにより、γ−アミノ酪酸の生成効率を飛躍的に向上させることができる。 - 特許庁

It is preferable that the food and drink is added with amino acid and/or nucleic acid of 0.01-10 mass% and γ-aminobutyric acid of 0.0001-5 mass%.例文帳に追加

前記飲食品中に、アミノ酸及び/又は核酸が0.01〜10質量%、γ−アミノ酪酸が0.0001〜5質量%となるように添加することが好ましい。 - 特許庁

To provide a heat-resistant glutamic acid decarboxylase, to provide a DNA encoding the same, and to provide a method for producing especially γ-aminobutyric acid using the heat-resistant glutamic acid decarboxylase.例文帳に追加

耐熱性グルタミン酸デカルボキシラーゼ及びそれをコードするDNAを提供すること、並びに該耐熱性グルタミン酸デカルボキシラーゼを利用して、特にγ−アミノ酪酸を製造する方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the cruciferous plant fine pieces or their juice having an enhanced θ-aminobutyric acid content, characterized by adding glutamic acid or its salt or the other food raw material containing the glutamic acid or its salt to the cruciferous plant fine pieces or their juice.例文帳に追加

アブラナ科植物の細片化物またはその搾汁にグルタミン酸もしくはその塩またはそれらを含有する他の食品素材を添加することにより、GABA含量が高められる。 - 特許庁

The method for producing γ-aminobutyric acid comprises reacting glutamic acid or a food or a food residue containing glutamic acid or soybean or a food or a food residue obtained from soybean as a raw material with water at high temperature under high pressure.例文帳に追加

グルタミン酸、グルタミン酸を含む食品もしくは食品残渣、または、大豆又は大豆を原料とした食品もしくは食品残渣を高温高圧条件下で水と反応させることを特徴とする。 - 特許庁

The subject composition for oral administration is stabilized by incorporating the vitamin B1 family, the amino sugar and one or more substances selected from aniline derivative antipyretic analgesic antiinflammatory agent, a propionic acid derivative antipyretic analgesic antiinflammatory agent, an aminobutyric acid derivative, an aminobutyric acid derivative, γ-oryzanol and ferulic acid.例文帳に追加

ビタミンB1類、アミノ糖、並びにアニリン誘導体解熱鎮痛消炎剤、プロピオン酸誘導体解熱鎮痛消炎剤、アミノブチル酸、アミノブチル酸誘導体、γ−オリザノールおよびフェルラ酸から選択された1種または2種以上を含有することで、内服用組成物を安定化させることができる。 - 特許庁

A high-concentration solution or dispersion of glutamic acid or a glutamate is made to react with an appropriate amount of wheat embryo on the market and pyridoxal phosphate, under optimal reaction conditions of glutamic acid decarboxylase in wheat embryo, to efficiently prepare a high-concentration solution of γ-aminobutyric acid, in innovatively shorter time than that of conventional methods for producing the γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

高濃度のグルタミン酸或いはグルタミン酸塩の溶液及び懸濁液に適当量の市販小麦胚芽とピリドキサルリン酸を添加し、小麦胚芽中のグルタミン酸脱炭酸酵素の至適反応条件で反応を行うことによって、従来のγ−アミノ酪酸の生産方法に比べ画期的に短時間で効率的に高濃度のγ−アミノ酪酸溶液を調製できる。 - 特許庁

This method for producing the cereals and/or seeds rich in γ-aminobutyric acid comprises a process of moistening cereals and/or seeds with a γ-aminobutyric acid-containing composition having a cultured product of lactic acid bacterium in a medium containing cereal and/or its processed product and glutamic acid or its salt, a process of draining water from the cereals and/or seeds, and a process of drying the product.例文帳に追加

穀類及び/又はその処理物とグルタミン酸もしくはその塩を含む培地での乳酸菌の培養物を有するγ−アミノ酪酸含有組成物で穀類及び/又は種子を湿潤させる工程、該穀類及び/又は種子を水切りする工程、並びに乾燥する工程を含むことを特徴とするγ−アミノ酪酸に富む穀類及び/又は種子の製造方法。 - 特許庁

The Tartary buchwheat grains are soaked in the hot water having the initial temperature of 50-80°C so that glutamic acid decarboxylase contained in the Tartary buchwheat is activated and thereby glutamic acid is changed into γ-aminobutyric acid in the Tartary buchwheat, and thereby an elution amount of the γ-aminobutyric acid is increased by 3 times as that when soaked in water having initial temperature of 25°C.例文帳に追加

苦蕎麦の穀粒を初期温度50〜80℃の熱水に浸漬させることにより、苦蕎麦に含まれているグルタミン酸デカルボキシラーゼが活性化し苦蕎麦中のグルタミン酸がγ−アミノ酪酸に変化するため、γ−アミノ酪酸の溶出量は初期温度25℃の水に浸漬した場合に比べて約3倍に増やすことができる。 - 特許庁

The method for producing a γ-aminobutyric acid-containing pumpkin processed product comprises adding glutamic acid to pumpkin; wherein the glutamic acid is converted to γ-aminobutyric acid via enzyme inherent in the pumpkin, and pumpkin not cured after harvested is used.例文帳に追加

カボチャにグルタミン酸を添加し、そのグルタミン酸をカボチャに内在する酵素によりγ−アミノ酪酸に変換するγ−アミノ酪酸高含有カボチャ加工品を製造する方法において、収穫後キュアリングを行なわないカボチャを使用することを特徴とするγ−アミノ酪酸高含有カボチャ加工品の製造方法と、同製造方法で製造されたγ−アミノ酪酸高含有カボチャ加工品。 - 特許庁

A method for producing food containing γ-aminobutyric acid comprises making yeast having an ability of producing γ-aminobutyric acid by fermentation reaction in the presence of saccharides or saccharometabolism intermediate, or the processed product of the yeast act on saccharides or saccharometabolism intermediate, or saccharides or saccharometabolism intermediate and glutamic acid or its salt.例文帳に追加

本発明は、糖類若しくは糖代謝中間体、又は、糖類若しくは糖代謝中間体及びグルタミン酸若しくはその塩に、糖類又は糖代謝中間体の存在下において発酵反応によりγ−アミノ酪酸を生成する能力を有する酵母又はその処理物を作用させることを特徴とするγ−アミノ酪酸含有食品の製造方法に関する。 - 特許庁

To provide a method for improving content of amino acid in production of liquors (especially wine) and a method for improving content of gamma-aminobutyric acid.例文帳に追加

酒類(特にワイン)の製造において、アミノ酸の含有量を改善する方法を提供すること及びγ−アミノ酪酸の含有量を改善する方法を提供すること。 - 特許庁

CULTIVATION TECHNIQUE INTENTIONALLY CONTROLLING CONTENT OF AMINO ACID, TAURINE, AND γ-AMINOBUTYRIC ACID IN CONSTANT RANGE WITH COMPOSITION ORGANIZATION AND FORMULATION RATIO OF MEDIUM IN CULTIVATING GANODERMA LUCIDUM KARST, AND BRACKET FUNGUS OF THE GENUS FOMES例文帳に追加

まんねん茸及び霊芝の栽培においてその培地の組成構成と配合比率によってアミノ酸類、タウリン、γ−アミノ酪酸の含有量を一定の範囲で計画的にコントロールができる栽培技術。 - 特許庁

This concentration power-improving drink or food for improving mental concentration in exercises or in achievement tests/qualifying examinations is characterized by containing γ-aminobutyric acid (GABA) and an organic acid.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸(GABA)および有機酸を含有することを特徴とする、運動時や各種試験における精神集中の向上のための集中力向上用飲食品を提供する。 - 特許庁

The contents of the γ-aminobutyric acid is increased by adding pyridoxal phosphate and/or sodium pyridoxal phosphate, glutamic acid and/or sodium glutamate to rice with germs and treating at 25-55°C and pH 3-7.例文帳に追加

胚芽米に、ピリドキサルリン酸および/またはピリドキサルリン酸ナトリウムと、グルタミン酸および/またはグルタミン酸ナトリウムとを加え、PH3〜7、温度25〜55℃で処理してγ−アミノ酪酸の含有量を増加させる。 - 特許庁

It is preferable that the food and drink is added with γ-aminobutyric acid of 0.00005-1 mass%, and organic acid and/or its salt of 0.0005-1 mass%.例文帳に追加

前記飲食品中に、γ−アミノ酪酸が0.00005〜1質量%、有機酸及び/又はその塩が0.0005〜1質量%となるように添加することが好ましい。 - 特許庁

The yeast is applied to a conventional method for brewing to afford the alcoholic beverage having the increased content of the γ-aminobutyric acid and scarcely changing the amino acid composition.例文帳に追加

本発明によれば、この酵母を従来の醸造方法に適用して、アミノ酸組成はほとんど変化なく、γ−アミノ酪酸含量が増加したアルコール飲料を提供することができる。 - 特許庁

As an example of the basic amino acid added to the beverage as a health-functional active ingredient, ornithine, arginine, lysine, histidine, citrulline, GABA (γ-aminobutyric acid) or salt thereof may be cited.例文帳に追加

本発明において、健康機能有効成分として飲料に含有させる塩基性アミノ酸としては、オルニチン、アルギニン、リジン、ヒスチジン、シトルリン、GABA(γ−アミノ酪酸)、及びそれらの塩を挙げることができる。 - 特許庁

The growth hormone secretion promoter comprises: γ-aminobutyric acid; and a neutralized vinegar powder obtained by drying an acetic acid containing aqueous solution after being neutralized by a calcium compound as an active ingredient.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸と、酢酸含有水溶液をカルシウム化合物で中和後乾燥して得られる中和酢粉末とを有効成分として含有する成長ホルモン分泌促進剤。 - 特許庁

To provide a technology for producing feeds much containing γ-aminobutyric acid, which is not a method of administering an antibiotic and does not add glutamic acid.例文帳に追加

抗生物質の投与という方法でなく、しかもグルタミン酸を添加することなく、γ-アミノ酪酸を高含量含む飼料を作成する技術を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide vinegar rich in total amino acid content, rich in γ-aminobutyric acid content as well, high in antioxidative power, contributing to health promotion and good in deliciousness, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

アミノ酸の総含有量に富むと共に、γアミノ酪酸の含有量にも富み、抗酸化力が大きく、健康増進に寄与でき且つ旨味にも優れた食酢及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a technology capable of improving the extent of enriching γ-aminobutyric acid by infiltrating glutamic acid into natural raw materials even on keeping the original shape of the natural material.例文帳に追加

天然素材の原型を保ったままでも該天然素材中にグルタミン酸を多く浸透させてγ−アミノ酪酸の富化度合いを高めることができる技術を提供するものである。 - 特許庁

The rice bran leachate is added to a glutamic acid-containing solution so as to efficiently prepare a solution containing the gamma-aminobutyric acid owing to the reaction of the enzyme falling in the leachate.例文帳に追加

更に、当該米糠浸出物を、グルタミン酸を含有する溶液に添加し、浸出物に含まれる酵素反応により、効率的にγ−アミノ酪酸を含有する溶液を作製する。 - 特許庁

To provide a method for increasing the amino acid content of an alcoholic beverage (especially wine), or a method for increasing the γ- aminobutyric acid of such an alcoholic beverage.例文帳に追加

酒類(特にワイン)の製造において、アミノ酸の含有量を改善する方法を提供すること及びγ−アミノ酪酸の含有量を改善する方法を提供すること。 - 特許庁

However, as for well-known ingredients (adenosine, L-glutamic acid, γ-aminobutyric acid) at levels present in an effective amount of the hot-water extract, such effects were not observed.例文帳に追加

さらに、有効量の熱水抽出物に存在する含量の既知成分(アデノシン、L−グルタミン酸、γ−アミノ酪酸)についてはこのような効果を認めなかった。 - 特許庁

The method for producing buckwheat seeds comprises aging and preserving buckwheat seeds incorporated with water in an amount to be totally absorbed while keeping at 2-4°C in a noncontact state with flowing water in an anaerobic atmosphere, increasing a γ-aminobutyric acid (GABA) content in the buckwheat seeds and drying the buckwheat seeds not to reduce the γ-aminobutyric acid content.例文帳に追加

全量吸水可能の水分量を添加したそば種子を、流水と非接触状態として、2〜4℃に保持しつつ、嫌気的雰囲気内で熟成保存して、前記そば種子中のγ−アミノ酪酸(GABA)の含有量を増加させた後、前記γ−アミノ酪酸の含有量を減少させないように、前記そば種子を乾燥することを特徴とする。 - 特許庁

Furthermore, the high-concentration γ-aminobutyric acid-containing natural food material is more efficiently and simply provided by bringing a microorganism having decarboxylase activity of glutamic acid into action therewith as the decarboxylase of glutamic acid with using a normal production process.例文帳に追加

さらに、グルタミン酸脱炭酸酵素として、グルタミン酸脱炭酸酵素活性を有する微生物を作用させることにより、より効率的、かつ簡便に、通常の製造工程を用いて高濃度γ—アミノ酪酸含有天然食品素材を提供する。 - 特許庁

The low-acid fermented food having an acid degree of ≤1 is obtained by adding ≥0.02 mass% of γ-aminobutyric acid and ≥0.06 mass% of polysaccharide to raw material before or during fermentation so as to carry out fermentation and aging.例文帳に追加

発酵前あるいは発酵途中の原料に、γ−アミノ酪酸を0.02質量%以上、多糖類を0.06質量%以上となるように添加し、発酵熟成を行うことにより、酸度が1以下である低酸味発酵食品を得る。 - 特許庁

The GABA content in the sample is measured by effecting the GABA-containing sample with an enzyme having a single GABA-T (γ-aminobutyric acid transaminase) enzyme activity in the presence of α-ketoglutaric acid to perform a GABA specific enzyme reaction and measuring the produced glutamic acid.例文帳に追加

GABA含有試料を、α−ケトグルタル酸の存在下、GABA−T(γ−アミノ酪酸トランスアミナーゼ)単一の酵素活性を有する酵素を作用させて、GABA特異的に酵素反応をさせ、生成するグルタミン酸を測定することにより、試料中のGABA含有量を測定する。 - 特許庁

The respective productions of various kinds of the secondary metabolites including quinic acid, oxalic acid and γ-aminobutyric acid (GABA) in a plant belonging to the genus Jatropha such as Jatropha curcas are raised by growing the plant while loading drying stress thereon such as continuing its cultivation e.g. without giving water thereto.例文帳に追加

ジャトロファ・クルカスなどのジャトロファ属植物の植物体に、例えば水を与えないで栽培を続けるなど乾燥ストレスを負荷しながら生育させることにより、キナ酸やシュウ酸、γ−アミノ酪酸(GABA)などの各種二次代謝産物の産生量を増加させる。 - 特許庁

A gene of γ-aminobutyric acid receptor subunit is cloned from Laodelphax striatellus and the gene is expressed in an insect cell to form a GABA receptor-like ion channel.例文帳に追加

ヒメトビウンカよりγ−アミノ酪酸受容体サブユニットの遺伝子をクローニングし、昆虫細胞内で発現させることによりGABA受容体様のイオンチャンネルが形成される。 - 特許庁

METHOD OF PRODUCING NEW ENZYME ACTIVITY COMPOSITION, NEW ENZYME ACTIVITY COMPOSITION, METHOD OF PRODUCING MALTOSE AND GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID SIMULTANEOUSLY USING NEW ENZYME ACTIVITY COMPOSITION例文帳に追加

新規酵素活性組成物の製造方法、新規酵素活性組成物、並びに、新規酵素活性組成物を用いてマルトース及びγ−アミノ酪酸を同時に製造する方法 - 特許庁

To provide a food material or food capable of effectively utilizing miscellaneous cereals limited in applications for foods, and having enriched alanine and γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

食品として活用範囲が限られた雑穀を有効的に利用でき、且つ、アラニンとγ−アミノ酪酸を富化させた新規な食品素材または食品を提供する。 - 特許庁

To provide a production method of foods and drinks containing a significant amount of γ-aminobutyric acid (GABA) (for example, breads such as sour bread).例文帳に追加

γアミノ酪酸(GABA)を著量に含む飲食品(例えば、サワーブレッドのようなパン類)を製造する方法を提供することを本発明の課題とする。 - 特許庁

This food and drink having relaxation effect, especially with respect to chocolate or cocoa, contains as active ingredient γ-aminobutyric acid (GABA).例文帳に追加

γ−アミノ酪酸(GABA)を有効成分として含有することを特徴とするリラックス効果を有する飲食品、なかでもチョコレートまたはココアに関する。 - 特許庁

This cerebral cell-protecting composition capable of protecting human neuroblastoma apoptosis is characterized by containing green tea catechin or GABA (γ-aminobutyric acid).例文帳に追加

緑茶カテキンまたはGABA(γ—アミノ酪酸)を配合することにより、NO誘導によるヒト神経細胞芽腫アポトーシスを防ぐことのできる脳細胞保護のための組成物。 - 特許庁

To produce soy sauce and seasoning liquid resembling to soy sauce, having a large content of γ-aminobutyric acid, a polyphenol, and the like, and also having excellent functionality and good taste.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸、ポリフェノール等の含有量が多く、機能性に優れ、かつ食味も良好な醤油並びに醤油類似の調味液を製造する。 - 特許庁

This method for keeping the rotifer in the cold storage comprises storing the rotifer in the presence of γ-aminobutyric acid or swine growth hormone in such an amount as effective for keeping the rotifer in the cold storage.例文帳に追加

本発明のワムシの冷蔵保存法は、ワムシを冷蔵保存するのに有効的な量のγ−アミノ酪酸、又はブタ成長ホルモンの存在下で保存することを特徴とする。 - 特許庁

As a result of this, it is possible to enhance flavor component, sweetness component, palatability component, polyamine, and γ-aminobutyric acid in soybeans, and improve palate feeling and digestion absorption efficiency.例文帳に追加

これにより、大豆の香気成分、甘味成分、旨味成分、ポリアミン及びγ-アミノ酪酸を増強し、食感や消化吸収効率を改善することができる。 - 特許庁

例文

This fermented food product containing γ-aminobutyric acid and free amino acids is prepared by an aerobic fermentation treatment or a combination of aerobic and anaerobic fermentation treatments together with the microorganism belonging to the genus Rhizopus.例文帳に追加

リゾプス(Rhizopus)属により、好気発酵処理又は好気発酵並びに嫌気発酵の併用処理することで、γ−アミノ酪酸、遊離アミノ酸を含む発酵食品が得られる。 - 特許庁

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