例文 (19件) |
Mitarashi-dangoの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 19件
Kibidango (millet cakes), and Mitarashi dango (a dumpling covered with kuzu sauce seasoned with soy sauce and sugar) 例文帳に追加
吉備団子、みたらし団子 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In many areas, the salty-sweet mitarashi dango refers to shoyu dango (dumplings dipped in soy-based sauce). 例文帳に追加
甘辛いみたらし団子を指して醤油だんごと言う地域も多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
I like eating mitarashi dango there. 例文帳に追加
私はそこでみたらし団子を食べることが好きです。 - Weblio Email例文集
Unlike mitarashi dango, sweet kudzu starch sauce is not used. 例文帳に追加
みたらし団子のような甘い味付けの葛餡は使われない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is called 'Mitarashi Dango', 'Yaki Dango', 'Shoyu Dango', 'Amakara Dango' and so on; the name is changed by regions and shops. 例文帳に追加
みたらし団子・焼き団子・しょうゆ団子・あまから団子等と呼ばれる(地方や店舗により呼び方が異なる)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
'Mitarashi dango' sold at supermarkets and convinience stores is a set of three or four dumplings stuck on a stick and covered with soy-based sauce. 例文帳に追加
この「みたらし団子」は、団子を3個か4個串に刺し、醤油ベースの餡を全体にかけたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Since then, the name of "mitarashi dango" and its recipe using a sweet kudzu starch sauce, spread nationwide. 例文帳に追加
これ以降、『みたらし団子』の名称と共に甘い葛餡を用いる製法が全国に広がった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Mitarashi Dango: Generally it refers to a non-sweetened kushi-dango broiled a little and coated with kuzu-an (a paste made from kuzu vine) flavored with sugar and soy-sauce as a finish. 例文帳に追加
みたらし団子-全国的に一般には、甘味を付けていない団子3-5個を串に刺し、少しあぶり焼きにして、砂糖醤油の葛餡をかけたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Although "soy sauce dumpling" may mean "mitarashi dango" nowadays, here, "soy sauce dumpling" are made in accordance with the old recipe before the appearance of "mitarashi dango." 例文帳に追加
現在、「醤油だんご」との名称で『みたらし団子』を指す場合もあるが、ここでは、『みたらし団子』出現以前の古い製法に則ったものを「醤油だんご」と言うことにする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Mitarashi dango were originally made at the Kamo Mitarashi Tea House at Shimogamo, Sakyo Ward, Kyoto City, and apparently these dumplings were made to look like bubbles in the Mitarashi no ike Pond, which is in the precincts of Shimogamo-jinja Shrine. 例文帳に追加
みたらし団子は、京都市左京区下鴨の加茂みたらし茶屋が発祥で、この店の近所に鎮座する下鴨神社境内にある御手洗池(みたらしのいけ)の水泡を模して、この団子がつくられたといわれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Raw or roasted kushi-dango with sweet-and-salty sauce clinging to it, made from soybean sauce, sugar, and starch powder, is called mitarashi-dango (Mitarai's skewered dumplings) and raw or roasted kushi-dango is also eaten with sweet bean paste with bean skins or with filtered sweet bean paste, made from red beans or green soybeans, clinging to it. 例文帳に追加
生のまま又は焼いたものに醤油・砂糖・片栗粉で作った甘辛いタレを搦めたみたらし団子(御手洗串団子)や小豆・枝豆などのつぶ餡や漉し餡を付けて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Mitarashi dango are dumplings coated with a soy-and-sugar syrup, and usually three to five are stuck on a stick. 例文帳に追加
みたらし団子(御手洗団子、みたらしだんご)は、3–5個の団子を串に刺して、砂糖醤油の餡をかけた串団子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Among the Japanese-style confections, there is a variation of mitarashi dango, which contains the sweet sauce of arrowroot starch in it instead of being coated with the sauce. 例文帳に追加
みたらし団子を変形させた和菓子として、葛餡をかけるのではなく、中に入れた製品がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The "mitarashi dango" that were sold in front of Shimogamo-jinja Shrine gate were originally soy sauce dumplings as described above. 例文帳に追加
下鴨神社門前で「みたらし団子」との名称で売られていたものも、元来、このような醤油だんごであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A basic recipe for mitarashi dango is simpler than that for shoyu dango, and they are widely sold at supermarkets and convenience stores, for they are coated with soy-and sugar syrup and do not dry out easily. 例文帳に追加
醤油だんごなどと比べ、基本の製法そのものは簡単であり、団子本体に醤油餡をかける為団子の乾燥を防ぐのでスーパーマーケット・コンビニエンスストアなどで広く売られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
例文 (19件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |