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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Scorched riceに関連した英語例文

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Scorched riceの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

scorched boiled rice 例文帳に追加

焦げ飯 - EDR日英対訳辞書

scorched rice 例文帳に追加

焦げた飯 - EDR日英対訳辞書

The rice got scorched and stuck to the bottom of the pot. 例文帳に追加

ご飯がかまの底に焦げついた. - 研究社 新和英中辞典

Although Chinese food has a scorched dish using scorched rice, this is done by deep frying. 例文帳に追加

なお、中華料理にお米のおこげを使ったお焦げ料理があるが、これはむしろ揚げて作る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

This production-method for dry scorched rice is characterized by comprising the respective processes of soaking glutinous rice in water, molding and steaming the thus soaked rice, baking the resultant rice, and drying the scorched rice thus baked.例文帳に追加

餅米を水浸する工程と、その餅米を成形し蒸す工程と、その餅米を焼成する工程と、焼成してできた焦飯を乾燥させる工程と、を含むことを特徴とする乾燥焦飯の製造方法を提供するものである。 - 特許庁


例文

The rice cooker 1 is provided with glutinous boiled over rice-heating means 27 for heating glutinous boiled over rice generated in the pot to produce a scorched smell.例文帳に追加

この炊飯器1には、鍋内で生成されるおねばを加熱してお焦げ匂いを付けるおねば加熱手段27を設ける。 - 特許庁

To provide a method for producing dried steamed rice from which scorched rice having a retained shape and soft palatability free from a hard center is obtained.例文帳に追加

形状が保持され、芯がなくフワッとした食感の焦飯を得ることのできる乾燥蒸飯の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a rice cooker capable of making a sufficiently hot rice at the time of completion of cooking without making a scorched rice regardless of a quantity of cooking rice and surrounding temperature in the rice cooker with a steaming process after completing cooking.例文帳に追加

炊き上げ終了後に蒸らし工程を有する炊飯器において、炊飯量や周囲温度に関係なく、焦げることなく炊飯終了時に十分に暖かいご飯にすることができる炊飯器を提供する。 - 特許庁

However, slightly scorched rice that makes the bottom of a pan somewhat brown was appreciated as a spicy savored food. 例文帳に追加

しかしながら、わずかに焦げた状態の、鍋底がやや褐色になったものは、むしろ香ばしいものとして喜ばれた向きもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide a rice cooker which can cook real scorched rice having ideal scorches at the bottom and crisp in accordance with a user's desire.例文帳に追加

使用者の所望に応じてごはん底部に理想の焦げめとパリッとした食感のついた本格的なおこげごはんを炊飯することが可能な炊飯器を提供する。 - 特許庁

例文

The controller 9 executes a step of rice cooking in which part of the glutinous boiled over rice generated in the pot 10 is taken out of the pot 10 when a rice cooking process is executed, heated by the glutinous boiled over rice heating means 27, added with the scorched smell, and put back to the pot 10 again to cook.例文帳に追加

制御装置9は、炊飯工程実行時に鍋10内で生成されるおねばの一部を鍋10内から取出して、このおねば加熱手段27で加熱してお焦げ匂いを付けた後に、再び鍋10内に戻して炊飯する工程を実行する。 - 特許庁

To provide a method of preparing a rice-stuffed squid capable of keeping a prescribed shape, size and hardness of cooked rice to be packed in the trunk of a squid unchanged, storing the trunk of a squid filled with the cooked rice in a clean state in a packaging bag, and completely sealing the packaging bag filled with a stuffed squid without forming scorched rice.例文帳に追加

米飯に「こげ」が生ぜず、かつ、イカ胴内に充填される米飯の形状、サイズ、硬さを一定にできるとともに、イカ胴を包装用袋内にクリーンな状態で収納可能にし、さらにその包装用袋を完全密封可能にする。 - 特許庁

To provide a rice roll in which cooked rice is formed in rolled Sushi-like shape and an ingredient material is changed and the rice is rolled by bacon, etc., without using laver and packaged with an aluminum packaging paper and packaged rice is immediately cooked on the grill and scorched feeling is obtained and cooking can simply be carried out.例文帳に追加

ライスロールとは、調理飯を巻寿司のような形状にし具材をかえ、海苔では無くベーコン等で巻き物にし、アルミ包装紙で包みそのままグリル調理する、焦げた食感を提供する新感覚の簡単調理なファーストフードである。 - 特許庁

To provide a puffed rice food product with new taste, especially a product as dried scorched rice or a topping raw material, produceable in a short time in a simple production process, and easily moldable and processable in an arbitrary shape, and to provide a method for producing the puffed rice food product.例文帳に追加

膨化米飯食品、特に乾燥焦飯又はトッピング原料等としての製品について、簡略な製造工程で短時間に製造することができ、かつ任意の形状に簡単に成型、加工することが可能な、新しい食味の膨化米飯食品、及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

Whitened white fish pieces which are prepared by roasting the transparent white fish pieces and have blackish brown scorched portions are used, and non-roasted sides of fish pieces only whose other sides are preferably roasted and is made to adhere to the vinegared rice.例文帳に追加

白身魚の切身をあぶって透明から白く変色し且つ所々茶褐色に焦げたものを用いる片面のみをあぶったものを用い、あぶっていない面をすし飯に密着させる。 - 特許庁

例文

To provide an efficient production method for dry scorched rice, reduced in time and labor necessary for its production by further simplifying its production process.例文帳に追加

製造工程をより簡略化することで、製造に必要な時間および手間を軽減した効率のよい乾燥焦飯の製造方法の提供を課題とする。 - 特許庁

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