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読み方:しおをかける
塩を掛ける とも書く
塩を加える
add salt to
塩を振る
to sprinkle salt on fish―sprinkle fish with salt
塩を作る
to produce salt
ヨード入りの塩
iodized salt
塩を炒める
decrepitate salts
塩を売り歩くこと
the act of peddling salt
塩水に浸す
soak in brine
塩を掘ってください
dig salt
塩ください。
The salt, please.
塩一つまみ
a pinch of salt
塩を甘くしておくれ
Do not put too much salt in it.
塩を一つまみつまむ
to take a pinch of salt
塩水
salt water
塩が甘い
(料理なら)The dish is not salt enough―(漬物なら)―The pickles are not sufficiently salted
焼き塩という塩
in Japanese cooking, salt roasted to remove the bitter taste
塩という調味料
a seasoning and food preservative, called salt
塩をヨウ素化する
iodize salt
塩の辛い鮭
strongly salted salmon
魚に塩をかける
to sprinkle salt on fish―(第二構文が普通)―sprinkle fish with salt
塩の味
the taste of salt
塩が辛い
There is too much salt in it
並み塩という食塩
salt called crude salt
塩出しをするために用いる塩
salt added to water in which food is soaking to assist in drawing out excess salt
海塩
sea salt
塩の行進
The Salt March
ばらりと塩をまくさま
the aspect associated with sprinkling salt on something
焙煎された塩
The salt decrepitated
塩をまわして下さい。
Please pass me the salt.
塩を売る店
a shop that sells salt
願をかけて塩断ちする
to abstain from eating salty food
塩をかける