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読み方:めんぽう、メンパオ
麪包、麵麭 とも書く
小麦粉またはミールの生地で作られ、通常はイーストまたはベーキングパウダーでふくらまされ、それから焼かれる食物
(food made from dough of flour or meal and usually raised with yeast or baking powder and then baked)
読み方 パン
rooty
読み方 ぱん
Bread
生の麺
raw noodles
麺類のひとかたまり
one serving of noodles
麺類のつけ汁
a soup in which noodles are dipped
リボンのような麺
ribbonlike noodles
麺類を作る
to make noodles
温麺という,うどんを汁で煮た料理
a type of hot 'udon' noodles, called 'unmen'
スープ鉢
a tureen
汁蕎麦という,かけ汁をかけて食べる蕎麦
a type of Japanese noodles in a soup base called soba
釜揚げ饂飩という,うどん料理
a dish called "noodles hot from a cauldron"
スープ入れ
加薬蕎麦という料理
a dish consisting of buckwheat noodles, fish and vegetables in a soy flavoured broth
五目蕎麦という料理
a dish of buckwheat noodles, called 'gomoku-soba'
鍋焼きうどんという食べ物
scalloped noodles
蟹味噌という嘗め味噌
the food known as miso mixed with crab meat
澄ましスープ
clean soup―consommé
スープ一皿
a dish of soup
麺類に山菜を入れて煮た卓袱という料理
Chinese-style noodle dish native to Nagasaki and including mushrooms and vegetables
磯切りという蕎麦
a food named 'Isogiri' laver mixed with buckwheat noodles
内弁慶の外味噌
He is “a lion at home, a mouse abroad.”
濃厚なスープ
thick soup
スープ皿
a soup plate
落とし味噌をして作った食べ物
soup containing a small lump of miso
具を味噌で和えた食べ物
a type of Japanese food, called 'misoae'
水っぽいスープ
watery soup
揚げ麺入りのチャプスイ
chop suey served with fried noodles
スープ匙
a table-spoon
味噌漉しという調理器具
a cooking implement called a miso-strainer
うどんを打つ
to make macaroni
叉焼麺という中華料理
a Chinese dish called {cha shao mien}
澄んだスープ
a thin, clear soup
麺麭