意味 | 例文 (10件) |
firmness of noodlesとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 麺の歯ごたえ、麺の硬さ
「firmness of noodles」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
To obtain an agent for suppressing the loss of firmness of noodles in boiling and the aging of noodles.例文帳に追加
麺類の茹でのびおよび老化を改良する改良剤を提供すること。 - 特許庁
Thereby, the noodles can be kept in a state of good texture with springiness and firmness.例文帳に追加
これによって、麺を弾力および腰のある食感の良好な状態にすることができる。 - 特許庁
The agent for suppressing the loss of firmness of noodles in boiling and the aging of noodles contains ascorbic acid or its derivative and a sulfur-containing compound.例文帳に追加
アスコルビン酸類および含硫化合物を含有することを特徴とする麺類の茹でのびおよび老化改良剤。 - 特許庁
To provide a noodles resistant to the loss of firmness by boiling and free from the lowering of palatability and taste even by leaving the noodles after cooking.例文帳に追加
麺の茹で延びを抑え、調理後放置しても食感、味覚の低下を抑えることができる麺を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for producing much hydrated noodles, with which noodle mass having a high water content is continuously treated from rolling to cutting of noodle strip without hindrance and hand-made noodles-like noodles having strong firmness and flavor like hand-made noodles are mechanically produced.例文帳に追加
加水量の多い麺魂を麺帯の圧延から裁断までを支障なく連続して処理することができ、手打ち麺のようにコシが強くて風味のある手打ち風麺を機械的に製造することができる多加水麺の製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing rice noodles that have lateness in getting soft after being boiled even after passage of required preservation time and excellent texture of firmness and chewiness and rice noodles by the method.例文帳に追加
茹で後、所要保存時間経過時でも茹で伸びがなく、腰があって歯ごたえのある食感の良好な米麺の製造方法と該方法による米麺を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for making delicious CHOW MEIN noodles having firmness, flavor and taste inherent in CHOW MEIN noodles, and unique palate feeling with crispy touch and mouth feeling by grilling both surfaces of noodles to make the surface scorched and using only pork, Japanese onion and bean sprouts as subsidiary food materials.例文帳に追加
麺の両面を焼いて焦げ目を付けると共に副食材も豚肉とネギとモヤシのみを使用することにより、焼そば本来のコシや香りや風味を有し、しかもシャキッとした歯ごたえと舌ざわりがある独特な食感を有する美味しい焼そばの製法の提供。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「firmness of noodles」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
To obtain a quality-improving agent for noodles that can produce noodles having excellent viscoelasticity, smooth throat feeling, high resistance to firmness lost while they are suppressed in elongation when soaked in hot water or when heated together with hot water, and can shorten the boiling time without damage to the good taste of raw noodle materials.例文帳に追加
麺類の素材の食味を損なうことなく、弾力(粘弾性)に優れ、滑らか(つるみ感)でのど越しの良い食感を有し、かつ湯伸び、茹で伸びしにくく、茹で時間も短縮できる麺類を得ることができる麺類の品質改良製剤とそれを用いた麺類を提供する。 - 特許庁
Transglutaminase promotes a crosslinking structure between proteins in wheat flour being a main component of long strips to raise strength of long strips and controls reduction in firmness of noodles.例文帳に追加
トランスグルタミナーゼは麺線の主成分である小麦粉中のタンパク質間の架橋構造を図って麺線の強度を高め、麺の腰の低下を抑える。 - 特許庁
To obtain wet-type noodles preservable at normal temperatures, maintaining the noodle ribbon shape, capable of disentangling the noodle ribbons even after subjected to heat sterilization under pressure, and also having firmness and good palate feeling.例文帳に追加
高温高圧での加熱殺菌を行っても、麺線形状が維持され、麺線をほぐすことが可能で、かつコシのある食感の良い、常温保存可能なウェットタイプの麺を得る。 - 特許庁
意味 | 例文 (10件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「firmness of noodles」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |