意味 | 例文 (66件) |
とうもろこしぞくの英語
追加できません
(登録数上限)
「とうもろこしぞく」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 66件
海洋深層水を利用した膨化されたとうもろこしスナックの製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING SWOLLEN MAIZE SNACK USING OCEAN DEEP WATER - 特許庁
電子レンジによる加熱時にとうもろこし粒が砕けることを抑制することができ、加熱後もとうもろこし粒が適度な食感を保持できる、とうもろこし粒含有液状食品を製造できる方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a corn grain-containing liquid food, which controls grinding of corn grain during heating with a microwave oven and makes corn grain have proper texture after heating. - 特許庁
マイクロ波透過性容器入りとうもろこし粒含有液状食品の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING CORN GRAIN-CONTAINING LIQUID FOOD PACKED IN MICROWAVE-TRANSMISSIVE CONTAINER - 特許庁
また、食料についても、同期間でとうもろこしが2.6倍、大豆が2.4倍、小麦が3.4倍、米が4.7倍にそれぞれ高騰している(第1-1-34図)。例文帳に追加
Food prices have also undergone sharp increases during this period. The price of corn increased by 2.6 times; soybeans, by 2.4 times; wheat, by 3.4 times; and rice, by 4.7 times (see Figure 1-1-34). - 経済産業省
茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーの製造方法と;前記方法により得られる茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーと;前記方法により得られる茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーを用いた食品を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing favorably flavored corn powder which has a boiled corn flavor; to provide favorably flavored corn powder which has the boiled corn flavor and obtained by the method; and to provide food utilizing the favorably flavored corn powder which has the boiled corn flavor and obtained by the method. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「とうもろこしぞく」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 66件
また、とうもろこしも、米国、中国、アルゼンチンなどの収穫面積の増加などから、生産量は史上最高となる見込みである。例文帳に追加
Corn is also estimated to reach the all-time high due to increase in the cropping areas in United States of America, China and Argentina. - 経済産業省
食用時において一本のトウモロコシを手で簡単に分割可能なトウモロコシ食品、およびその製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide corn food which is made so that an ear of corn can be easily split by hand when eaten: and to provide a method for producing the corn food. - 特許庁
従来の方法に比べて栄養バランスがはるかに向上し、風味、色、組織感が優れたとうもろこしスナックを製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a maize snack that has further more improved nutrition balance than a conventional method and excellent flavor, color and texture feeling. - 特許庁
トウモロコシの茎の部分を一部抜去することにより、トウモロコシの長手方向に沿って中空孔14を形成する。例文帳に追加
The corn for retort processing has a hollow hole 14 formed along the longitudinal direction of the corn through extracting and removing part of corn stem. - 特許庁
トウモロコシ、またはモロコシ属の穂先を襲うクロボキンで、堅黒穂病を引き起こす例文帳に追加
smut fungus attacking heads of corn or sorghum and causing a covered smut発音を聞く - 日本語WordNet
コーンカーネル或いはコーンペーストをクッキング・バリューが18〜60となるように加熱処理後、真空凍結乾燥或いは真空ドラムドライヤー乾燥させ粉末化しn−ヘキサナール含量2.0ppm未満とすることを特徴とする茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーの製造方法;前記方法により得られる茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダー;並びに前記方法により得られる茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーを用いた食品を提供する。例文帳に追加
The method for producing favorably flavored corn powder comprises the following process: heating corn kernels or corn paste so as to have a cooking value of 18-60 followed by subjecting the heated corn kernels or corn paste to vacuum freeze drying or to drying with a vacuum dram dryer, and pulverizing the dried corn kernels or corn paste so as to have a n-hexanal content of <2.0 ppm. - 特許庁
菌・カビおよび動物性有害生物に対してイネもしくはとうもろこしの抵抗力を増大させるためのリゾチームを発現するリゾチーム遺伝子構造物の使用。例文帳に追加
This use of a lysozyme gene structure expressing the lysozyme for increasing the resistance of rice or corn to fungi and animal pests is provided. - 特許庁
従来のキシロースを製造する方法のうち、とうもろこし芯を従来法で処理する場合に、糖化液の精製、濃縮及び結晶の工程を経て製造するには製造コストが高くならざるを得ないという問題を解決する。例文帳に追加
To produce xylose at a low cost in consideration of the problem that production cost can not help increasing in employing processes of purification concentration and crystallization of saccharified solution when producing xylose by treating corn cores according to conventional methods. - 特許庁
|
意味 | 例文 (66件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
-
1unmet
-
2destiny
-
3prowl
-
4consider
-
5present
-
6while
-
7appreciate
-
8provide
-
9experience
-
10further
「とうもろこしぞく」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |