意味 | 例文 (10件) |
モナスカス属の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 Monascus
「モナスカス属」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
蒸米をモナスカス属に属する糸状菌により培養して得た米紅麹を、40℃以上の温水若しくは、熱水で抽出すること、モナスカス属に属する糸状菌が、モナスカス ピローサス(Monascus pilosus)種であること、これを含有して成る飲食物。例文帳に追加
Provided are a method for producing the α-glucosidase inhibitor, characterized by extracting red rice malt obtained by culturing steamed rice with a filamentous fungus belonging to genus Monascus, preferably Monascus pilosus, with ≥40°C warm water or hot water; and a food or drink containing the same. - 特許庁
ローヤルゼリーを微生物(例えば、アスペルギルス属、モナスカス属またはリゾプス属の微生物)で発酵させ、好ましくは、発酵工程の後に微生物を殺菌する工程を含む、血圧降下作用を有するローヤルゼリーの製造方法。例文帳に追加
The method for producing the royal jelly which has blood pressure lowering action comprises fermenting royal jelly with microorganisms (for instance, microorganisms of genera Aspergillus, Monascus or Rhizopus) and preferably, comprises a process of sterilizing microorganisms after the fermentation process. - 特許庁
モナスカス属に属し、紅麹色素生産能を有する微生物を液体培地で、酸性条件下にて酢酸をフィードしつつ培養することにより、培養物から紅麹色素、特にオレンジ系の色素であるモナスコルブリンを採取する。例文帳に追加
A microorganism belonging to Monascaceae and capable of producing a monascus pigment is cultured in a liquid medium under acidic conditions while feeding acetic acid to collect a monascus pigment, particularly an orange pigment of monascorburin from the culture. - 特許庁
大豆を製麹原料とし、モナスカス属に属する糸状菌により培養して得た大豆紅麹及び/またはその抽出物を有効成分とするα−グルコシダーゼ阻害剤。例文帳に追加
The α-glucosidase inhibitor is made of soybeans as a raw material for producing rice malt, and has soybean monascus obtained by culturing the soybeans via filamentous fungi belonging to the genus Monascus, and/or its extract as active ingredients. - 特許庁
本発明は、モナスカス属微生物を用いる紅麹色素の製造法において、その生産性を高めること、特にオレンジ系の色素であるモナスコルブリンの生産性を高めることを目的とする。例文帳に追加
To increase productivity in a monascus pigment, particularly increase the productivity of an orange dye of monascoruburin in the method for produc ing the monascus pigment with the use of a Monascus microorganism. - 特許庁
モナスカス属に属する菌株を培養して得た紅麹からモナコリンKを抽出する方法であって、抽出溶媒としてエタノール含量が40〜80%(v/v)の含水エタノールを用いて行なうことを特徴とするモナコリンKの抽出方法。例文帳に追加
This method for extracting the monakolin K comprises culturing a strain belonging to the genus Monascus and then extracting the monakolin K from the obtained ang-kak and is characterized by using water-containing ethanol having an ethanol content of 40 to 80% (v/v) as an extraction solvent. - 特許庁
モナスカス属に属する紅麹菌を用い、適宜の培地を選択し、通常用いられる方法において固体培養、或いは液体培養して得た紅麹を、養鶏用の飼料中に適宜の割合で含有させてなることを特徴とする採卵鶏用飼料。例文帳に追加
This feed for the hen is obtained by including Monascus purpreus in a feed for hen at an appropriate ratio, and the Monascus purpreus is obtained by selecting an appropriate medium and subjecting Monascus Aspergillus oryzae belonging to the Monascusthe to slid culture or liquid culture by a usual method. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「モナスカス属」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
田七人参、その抽出物、及び該抽出物の粗精製物並びに精製物からなる群から選ばれる少なくとも1種をモナスカス属糸状菌によって発酵処理して得られる発酵組成物は、発酵によってデンシチンの含有量が減少し、且つロバスタチンを含有したものとなる。例文帳に追加
The fermentation composition obtained by fermenting at least one kind selected from the group consisting of Panax noto-ginseng, its extract, a crude purified product and the purified product of the extract with a filamentous fungus of the genus Monascus has a dencichin content reduced by the fermentation and contains lovastatin. - 特許庁
焼酎麹菌として、アスペルギルス・カワチ、アスペルギルス・サイトイ、アスペルギルス・アワモリ、アスペルギルス・ナカザキ、アスペルギルス・ウサミ、アスペルギルス・ルーチェンシス、 アスペリギルス・ニガーなど、あるいはリゾプス属に属する微生物、モナスカス属に属する微生物及びペニシリウム属に属する微生物などが使用される。例文帳に追加
The shochu malt to be used includes Aspergillus kawachi, Aspergillus saitoi, Aspergillus awamori, Aspergillus nakazaki, Aspergillus usami, Aspergillus luchensis, Aspergillus niger or the like, or a microorganism belonging to the Rhizopus group, a microorganism belonging to the Monuscus group, a microorganism belonging to the Penicillium group, and the like. - 特許庁
製麹原料として大豆類を特定し、モナスカス属の菌株を用いて固体培養して得た大豆紅麹を具体的に味噌に用いることに関しては、提案されていなかったが、本発明は安全性が高く、健康食品、一般の食品への適用が可能であり、優れたコレステロール低下作用を有するモナコリンKを含有させた風味豊かで色合いの良い大豆紅麹味噌を提供するものである。例文帳に追加
To provide soybean monoscus-containing fermented soybean paste having high safety, applicable to health food and popular food, containing monakolin K excellent in hypocholesterolemic activity, rich in flavor and having good color, by actually utilizing soybean monoscus obtained through solid culture using strains belonging to genus monoscus for fermented soybean paste while specifying soybean as malt-making raw material which has not been suggested. - 特許庁
|
意味 | 例文 (10件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
-
1what ...
-
2present
-
3address
-
4fast
-
5while
-
6vote
-
7feature
-
8concern
-
9appreciate
-
10square brackets
「モナスカス属」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |