意味 | 例文 (80件) |
油粕の英語
あぶらかす追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 oil meal; oil cake
「油粕」を含む例文一覧
該当件数 : 80件
醤油粕の脱塩方法および醤油粕の炭化装置例文帳に追加
METHOD FOR DESALTING SOY SAUCE LEES AND CARBONATION DEVICE FOR SOY SAUCE LEES - 特許庁
液体が「生醤油」、固体が「醤油粕」である。例文帳に追加
The liquid is 'non-heat-treated soy-sauce' and the solid is 'soy-sauce cake.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
共生微生物を用いた醤油粕の分解方法例文帳に追加
METHOD FOR DECOMPOSING SOY SAUCE LEES USING SYMBIOTIC MICROORGANISM - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「油粕」を含む例文一覧
該当件数 : 80件
150℃以上、400℃以下の過熱水蒸気を醤油粕に接触させて醤油粕を脱臭、乾燥することを特徴とする、脱臭乾燥醤油粕の製造法及び該方法で得られる成形された脱臭乾燥醤油粕に関する。例文帳に追加
The formed deodorant dry soy sauce lees are obtained by this method. - 特許庁
前記大豆発酵物が醤油粕であるとよい。例文帳に追加
Preferably, the fermentation product is soy sauce lees. - 特許庁
醤油粕の脱臭・脱塩方法及び装置例文帳に追加
METHOD AND APPARATUS FOR DEODORIZING AND DESALTING SOY SAUCE CAKE - 特許庁
醤油製造後の醤油粕を、共生微生物を用いて分解する、醤油粕の分解方法に関し、醤油粕の分解率を著しく高めることができる醤油粕の分解方法を提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide a method for decomposing soy sauce lees, with respect to the method for decomposing using symbiotic microorganisms, soy sauce lees after producing soy sauce, remarkably increasing decomposition rate of soy sauce lees. - 特許庁
しょう油粕を処理するに際して、しょう油粕を所定の含水率以上となるように湿潤化処理後、乾燥処理を行う。例文帳に追加
On the treatment of soy sauce cake, drying treatment is performed after wetting treatment in such a manner that the soy sauce cake has a prescribed water content or more. - 特許庁
醤油粕に魚介類の内臓を混合することにより醤油粕を分解させ、エキスを製造する方法。例文帳に追加
To produce an essence by mixing soy sauce lees with the internals of fish and shellfish and decomposing the soy sauce lees. - 特許庁
そのため、脱臭乾燥された醤油粕の製造法及び該方法で得られる成形された脱臭乾燥醤油粕を提供する。例文帳に追加
The method for producing the deodorant dry soy sauce lees comprises putting heated steam at 150°C-400°C in touch with the soy sauce lees to deodorize and dry the soy sauce lees. - 特許庁
|
意味 | 例文 (80件) |
|
油粕のページの著作権
和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. | |
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. | |
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency | |
Copyright(C)2002-2024 National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. | |
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |