小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

活性グルテンの英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 vital gluten


JST科学技術用語日英対訳辞書での「活性グルテン」の英訳

活性グルテン


「活性グルテン」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 10



例文

非水性媒体中での活性小麦グルテンの展開方法例文帳に追加

EXTENSION OF ACTIVE WHEAT GLUTEN IN NONAQUEOUS MEDIUM - 特許庁

活性なコムギグルテンに対して20〜80重量%、好ましくは25〜75重量%の粉末化コーンスティープを含む、活性なコムギグルテンベースの含窒素組成物。例文帳に追加

(1) An active wheat gluten-based nitrogen-containing composition containing powdered corn steep in an amount of 20-80 wt.%, preferably 25-75 wt.% based on an active wheat gluten. - 特許庁

本発明に係るクリームソースは、通常のホワイトソースにおいて使用される小麦粉に代えて、活性グルテンおよび加工デンプンを使用する。例文帳に追加

The cream sauce includes using vital gluten and processed starch instead of wheat flour to be used for usual white sauce. - 特許庁

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加し、また、活性グルテンおよびグリアジンのうち少なくとも活性グルテンを添加するとともに、架橋澱粉および/または増粘剤含有油脂を添加する。例文帳に追加

The method for producing the bread by adding flour and the indigestible starch as raw material flour in a kneading step of the bread dough involves adding ultrastrong flour containing >13.5 mass% amount of flour protein as a part of the flour, and further adding at least an active gluten in the active gluten and gliadin, and crosslinked starch and/or thickener-containing oil and fat. - 特許庁

本発明のパン用油脂組成物は、食用油脂中に、活性グルテン、グリセリン脂肪酸エステル、レシチン、α−アミラーゼを含むことを特徴とする。例文帳に追加

The oil and fat composition for the bread contains active gluten, a fatty acid ester of glycerol, lecithin and an α-amylase in an edible oil and fat. - 特許庁

本発明に係るクリームソースにおいて活性グルテンの使用量は、調製後のクリームソースの重量を基準として、0.01〜5重量%であり、加工デンプンの使用量は2〜10重量%である。例文帳に追加

In the cream sauce, the amount of vital gluten used is 0.01-5 wt.%, and the amount of processed starch used is 2-10 wt.%, based on the weight of the prepared cream sauce. - 特許庁

例文

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が15質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。例文帳に追加

The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough includes adding extra strong flour having >15 mass% proportion of wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「活性グルテン」の英訳

活性グルテン


「活性グルテン」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 10



例文

100重量部の小麦粉又は小麦セモリナと、1〜7重量部の活性グルテン粉末及び/又は固形分換算で0.3〜3重量部の卵白と、水とを混合して混練した後、減圧押出しすることを特徴とする生麺類の製造方法。例文帳に追加

This method for producing raw noodles is characterized by mixing and kneading 100 pts.wt. wheat flour or wheat semolina, 1-7 pts.wt. active gluten powder and/or 0.3-3 pt(s).wt. egg white in terms of solid and water together and extruding the resultant mixture at reduced pressure. - 特許庁

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。例文帳に追加

The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough involves adding extra strong flour having high protein content exceeding 13.5 mass% of the wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin. - 特許庁

例文

小麦粉に、アルギン酸類及びアルカリ剤を添加すると共に、更に活性グルテン、化工澱粉、卵白、乳化剤及びガム類から選択される少なくとも一種を添加配合し、次いで水又は熱湯を加えて混練後、麺線成形することを特徴とする生麺及び該生麺を乾燥することを特徴とする乾麺の製造方法。例文帳に追加

Wheat flour is combined with alginic acid or an alginate salt and an alkali agent and, in addition, at least one selected from activated glutene, modified starch, egg white, an emulsifier and gums, then they are kneaded with water or hot water and formed into noodle lines. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「活性グルテン」の英訳に関連した単語・英語表現

活性グルテンのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency
株式会社クロスランゲージ株式会社クロスランゲージ
Copyright © 2024 Cross Language Inc. All Right Reserved.

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS