意味 | 例文 (21件) |
粳の英語
うるち追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 Oryza sativa; nonglutinous rice
「粳」を含む例文一覧
該当件数 : 21件
粳(うるしね):うるち米。例文帳に追加
Urushine: nonglutinous rice.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
アミロース含量が16%未満である粳米を含有する粳米を発芽処理してなることを特徴とする玄米加工品。例文帳に追加
The processed brown rice is characterized in that a nonglutinous rice including the grains of <16% amylose content is germinated and treated. - 特許庁
飛竜頭という,粳米と糯米の粉を原料とする食品例文帳に追加
a food called 'hiryuzu' made with nonglutinous rice powder and glutinous rice powder発音を聞く - EDR日英対訳辞書
主に粳米(うるちまい)をつぶしたり搗(つ)いたりして延ばしたものを焼いてつくる米菓である。例文帳に追加
It is a rice snack made from uruchimai (ordinary cooking rice) - by crushing or pounding cooked uruchimai, forming it flat into individual pieces and then grilling them.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
霊亀2年(716年)4月8日に、子の黄文粳麻呂が父の功によって田を与えられた。例文帳に追加
On May 3, 716, KIFUMI no Uruchimaro received a rice field as a result of his father's achievements.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「粳」を含む例文一覧
該当件数 : 21件
粳米加工製品の製造方法,餅状整形体の製造方法及びα粉の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF PROCESSED PRODUCT OF NONGLUTINOUS RICE, PRODUCTION OF RICE CAKE-LIKE FORMED BODY AND PRODUCTION OF PREGELATINIZED FLOUR - 特許庁
特に、米粉としては、粳種に属する玄米粉又は同種の精白米粉が用いられる。例文帳に追加
Especially, brown rice flour belonging to a non-glutinous kind or polished rice flour of the same kind is used for the rice flour. - 特許庁
米以外の穀類及び添加物を一切使わず、粳米と餅米の超微粉末を精製し、粳米と餅米の特徴を活かして小麦グルテン同様の粘りを引き出し、米100%の米麺を製造することが出来た。例文帳に追加
Ultrafine powders of nonglutinous rice and glutinous rice are refined without using cereals other than rice and additives and viscosity similar to that of wheat gluten is derived by utilizing characteristics of nonglutinous rice and glutinous rice to produce rice noodle from 100% rice. - 特許庁
粥(かゆ)は、米(粳米)、アワ、ソバなどの穀類や豆類、芋類などを多目の水で柔らかく煮た料理。例文帳に追加
Kayu (porridge) is a dish made by boiling grains such as rice seeds, foxtail millet and buckwheat, beans or potatoes in a large quantity of water until they become soft.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、本発明においては、乾燥した粳米を原料として用いる酒精含有甘味調味料の製造方法もまた提供される。例文帳に追加
The method for producing alcohol-containing sweet seasoning includes using dried nonglutinous rice as a raw material. - 特許庁
原料として用いられる玄米、胚芽米及び部分搗精米が粳米の場合には、この食品素材のグリコーゲンの溶出量は20〜50g/100g、糯米の場合には40〜80g/100gである。例文帳に追加
The elution amount of glycogen from the material is 20-50 g/100 g when nonglutinous rice as the above rice is used or 40-80 g/100 g when glutinous rice is used. - 特許庁
粳米を炊飯した米飯であって、水分含量が62〜75%であり且つ澱粉の分解率が固形分当たり5〜33%であることを特徴とする米飯。例文帳に追加
The boiled rice is obtained by boiling nonglutinous rice, and has a water content of 62-75% and a decomposition rate of starch of 5-33% per solid. - 特許庁
粳米1を加圧しながら加熱して扁平とし、デンプンをアルファ化してシート体5とし、これを粉砕し必要に応じて乾燥し、適宜な扁平粒状(粉砕物6)に形成する。例文帳に追加
This method forms nonglutinuous rice 1 into flat shape by heating under application of pressure, pregelatinizing starch and forming into a sheet 5, and then crushing, drying if necessary and forming into proper flat granules (pulverized material 6). - 特許庁
|
意味 | 例文 (21件) |
|
粳のページの著作権
和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. | |
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. | |
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency | |
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved | |
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |