意味 | 例文 (42件) |
food constituentとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 食品成分
「food constituent」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 42件
MILK CONSTITUENT-CONTAINING FOOD REINFORCED IN VITAMIN C例文帳に追加
ビタミンC強化乳成分含有食品 - 特許庁
To provide milk constituent-containing food reinforced in vitamin C effectively inhibited in generation of deterioration smell.例文帳に追加
ビタミンCを強化した乳成分含有食品における劣化臭の発生を効果的に抑制する。 - 特許庁
The invention relates to the health food comprising coco vinegar as major constituent obtained by fermentation of sap collected from inflorescence of Cocos nucifera.例文帳に追加
ココヤシの花序から採取した樹液を発酵してなるココ酢を主成分とする健康食品。 - 特許庁
To provide a detection device of a trace components, capable of detecting the trace constituent represented by a food component, such as food allergen included in food, in an accurate and inexpensive manner using a simple operation, and to provide a detection method of the trace constituent using the detection device.例文帳に追加
食品中に含有される食物アレルゲン等の食品成分に代表される微量成分を、簡便な操作により低コストで精度良く検出することができる微量成分の検出装置および該検出装置を用いる微量成分の検出方法を提供する。 - 特許庁
The food base material comprises a main constituent raw material or a main ingredient raw material relating to various kinds of food (such as, confectionery, bread, dairy products, tea leaves, tea beverages, juices, alcoholic beverages, soup stock and/or cooked food).例文帳に追加
ここで、食品基材は種々の食品形態(菓子、パン、乳製品、茶葉、茶飲料、ジュース、酒類、スープの素、調理食品など)に係る主構成素材又は主成分素材である。 - 特許庁
This jelly-containing liquid food is obtained by adding jelly to a milk constituent-containing liquid part, wherein the milk protein amount of the milk constituent is ≤0.02 wt.% at the weight ratio of ingredients constituting the liquid part.例文帳に追加
乳成分を含む液状部にゼリーを添加してなるゼリー入り液状食品であって、前記乳成分中の乳蛋白の量が、前記液状部を構成する成分の重量比で0.02重量%以下である。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「food constituent」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 42件
MYOSIN LIGHT CHAIN DEPHOSPHORYLATION PROMOTER HAVING FRUCTO-OLIGOSACCHARIDE AS ACTIVE CONSTITUENT, DISEASE PREVENTIVE OR THERAPEUTIC AGENT, AND FOOD AND DRINK例文帳に追加
フラクトオリゴ糖を有効成分とするミオシン軽鎖脱リン酸化促進剤、疾患の予防又は治療剤、及び飲食品 - 特許庁
VITAL FUNCTION IMPROVING AGENT CONTAINING D-SORBOSE AS ACTIVE CONSTITUENT, COMPOSITION CONTAINING THE SAME, AND FOOD AND DRINK OR THE LIKE CONTAINING THEM例文帳に追加
D−ソルボースを有効成分とする生体機能改善剤、それを含有する組成物ならびにこれらを含む飲食品等 - 特許庁
This fermentation food contains glyceride derivatives comprising fatty acids containing conjugated double bonds as constituent fatty acids.例文帳に追加
共役二重結合を有する脂肪酸を構成脂肪酸として含むグリセリド誘導体を含有したものである。 - 特許庁
DRINK, FOOD OR RECONSTITUTED MILK CONTAINING COW MILK OR MILK CONSTITUENT GENERATING NO LIGHT-TRIGGERED OFF- FLAVOR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
光誘導によるオフフレーバーの発生のない牛乳又は乳成分を含有する飲料、食品又は還元乳及びその製造方法 - 特許庁
To provide a method for producing on a large scale an oil-in-water food in which a phosphatase in the constituent phosphatase-active food component is perfectly deactivated while minimizing impairment of the characteristic flavor and taste of the component so as to prevent the constituent nucleic acid type condiment from being decomposed by phosphatase.例文帳に追加
ホスファターゼを含む原料が持つ特徴的な香味を極力損なうことなく、ホスファターゼを完全に失活させて、ホスファターゼによる核酸系調味料の分解を防止した水中油系食品を大容量で製造するための方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
This drink or food containing cow milk or a milk constituent generating no light-triggered off-flavor is characterized by being obtained through subjecting a drink or a food containing cow milk or a milk constituent to a heat treatment at 140°C for 30-120 s or under a heat treatment condition equivalent to the above condition.例文帳に追加
牛乳又は乳成分を含む飲料又は食品を、140℃で30〜120秒間叉はこれと同等の加熱処理条件で加熱処理することを特徴とした光誘導によるオフフレーバーの発生のない牛乳又は乳成分を含有した飲料又は食品である。 - 特許庁
To provide a method for producing a homogeneous α-maltooligosaccharide having a required number of constituent monosaccharides, and a method for producing the α-maltooligosaccharide that can suitably be applied to food, an orally administerable drug, food or the like according to the need therefor.例文帳に追加
所望の畳数の均質なα-マルトオリゴ糖の製造方法を提供し、また必要により経口される薬剤や食品等への利用にも好適に対応しうる上記α-マルトオリゴ糖の製造方法を提供する。 - 特許庁
Perishable food surrounds a portion around a platinum pole being the sensitive electrode of an ORP meter by a gas permeation film for permeating only a multicomponent gas such as oxygen and hydrogen dissolving in a food constituent, and an ORP value of the multicomponent gas is detected, thus increasing the sensitivity of change in ORP due to deterioration in the freshness of the perishable food.例文帳に追加
ORPメータの感応電極である白金極の周囲を、生鮮食品が食品成分内に溶存する酸素、水素等の多成分ガスだけをを透過するガス透過膜で囲み、多成分ガスのORP値を検知することで、生鮮食品の鮮度低下によるORP変化の感度を高める。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (42件) |
|
food constituentのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License. | |
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「food constituent」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |