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milk fermentationとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 牛乳発酵
「milk fermentation」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 78件
FERMENTATION DEVICE FOR FERMENTED MILK, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED MILK例文帳に追加
発酵乳発酵装置、および、発酵乳製造方法 - 特許庁
LACTOBACILLUS STARTER, METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK FERMENTATION FOOD, AND SOYBEAN MILK FERMENTATION FOOD例文帳に追加
乳酸菌スターター、並びに豆乳発酵食品の製造方法及び豆乳発酵食品 - 特許庁
The lactic acid fermentation product and the food and drink comprising the lactic acid fermentation product are obtained by adding the lactic acid bacterium to soybean milk and subjecting the soybean milk to fermentation.例文帳に追加
豆乳に前記乳酸菌を添加し、発酵させることにより得られる乳酸発酵物及び乳酸発酵物含有飲食品。 - 特許庁
This functional composition comprises a soybean milk fermentation product obtained by adding a lactobacillus belonging to the genus Leuconostoc to a soybean milk, fermenting the mixed soybean milk and then collecting the fermentation product.例文帳に追加
豆乳にLeuconostoc属に属する乳酸菌を添加して発酵を行わせ、発酵物を採取することにより得られる。 - 特許庁
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「milk fermentation」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 78件
This fatigue accumulation-preventing composition comprises a fermentation product obtained by adding a lactobacillus belonging to the genus Leuconostoc to a soybean milk, fermenting the mixed soybean milk, and then collecting the fermentation product.例文帳に追加
豆乳にLeuconostoc属に属する乳酸菌を添加して発酵を行わせ、発酵物を採取することにより得られる。 - 特許庁
milk that has been exposed briefly to high temperatures to destroy microorganisms and prevent fermentation発音を聞く 例文帳に追加
微生物を駆除し、発酵を防ぐため、しばらく高温にさらした牛乳 - 日本語WordNet
FERMENTED MILK PRODUCT HAVING REINFORCED FERMENTATION FLAVOR AND STABILITY例文帳に追加
発酵風味及び安定性が増強された発酵乳製品 - 特許庁
The method for producing fermented milk comprises reducing addition of starter to be added to fermentation milk mix to 10 wt.% from 25 wt.%, and thereafter reducing the concentration of dissolved oxygen in the fermentation milk mix to ≤5 ppm to perform fermentation so as to obtain fermented milk having fine texture, mellow flavor suitable for dessert yoghurt, and loose texture at normal fermentation temperature in a short fermentation time.例文帳に追加
発酵乳ミックス中に添加するスターターの添加量を通常使用量の25%から10%に減じた上で、発酵乳ミックス中の溶存酸素濃度を5ppm以下に低減して発酵を行うことで、ほぼ通常の発酵温度、発酵時間でデザートヨーグルトに適したきめ細やかでまろやかな風味を持ちゆるやかな組織を持つ発酵乳が得られる。 - 特許庁
This method for producing the fermented milk whey fermented solution having rich and excellent fermentation flavor comprises subjecting fermented milk whey obtained by removing curd from fermented milk to yeast fermentation.例文帳に追加
発酵乳からカードを除去した発酵乳乳清を酵母発酵することで、濃厚かつ良好な発酵風味を有する発酵乳乳清発酵液を得る。 - 特許庁
The fermentation system of soy milk comprises mixing soy milk with bacillus natto and setting the resultant soy milk mixture to a heating container wherein the contents can be maintained at a temperature optimal for the fermentation by the bacillus natto for several hours or longer.例文帳に追加
豆乳に納豆菌を混合し、この豆乳を納豆菌の発酵に至適な温度を数時間以上維持できる加熱容器にセットしてなる豆乳の発酵システムである。 - 特許庁
To provide fermented soybean milk excellent in flavor by supressing an unpleasant taste, fermentation smell and harsh taste caused by its fermentation, as well as a grassy smell derived from soybean milk, and to provide a method for producing the fermented soybean milk.例文帳に追加
豆乳由来の青臭みだけでなく、その発酵によって生じた不快味や発酵臭、えぐみを抑制し、風味の優れた発酵豆乳ならびにその製造方法を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for producing a fermented milk whey fermented solution having rich and excellent fermentation flavor and usable as an agent for imparting fermentation flavor to drink and seasoning.例文帳に追加
濃厚かつ良好な発酵風味を有する発酵乳乳清発酵液の提供、および飲料、調味料への発酵風味付与剤としての利用。 - 特許庁
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