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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > milk fermentationに関連した英語例文

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milk fermentationの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 78



例文

FERMENTATION SYSTEM OF SOY MILK例文帳に追加

豆乳の発酵システム - 特許庁

FERMENTATION PROMOTOR AND FERMENTED MILK例文帳に追加

醗酵促進剤および醗酵乳 - 特許庁

FERMENTATION DEVICE FOR FERMENTED MILK, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED MILK例文帳に追加

発酵乳発酵装置、および、発酵乳製造方法 - 特許庁

LACTOBACILLUS STARTER, METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK FERMENTATION FOOD, AND SOYBEAN MILK FERMENTATION FOOD例文帳に追加

乳酸菌スターター、並びに豆乳発酵食品の製造方法及び豆乳発酵食品 - 特許庁

例文

an organic acid made by fermentation of milk and sugar 例文帳に追加

牛乳や糖類の発酵によってできる有機酸 - EDR日英対訳辞書


例文

The lactic acid fermentation product and the food and drink comprising the lactic acid fermentation product are obtained by adding the lactic acid bacterium to soybean milk and subjecting the soybean milk to fermentation.例文帳に追加

豆乳に前記乳酸菌を添加し、発酵させることにより得られる乳酸発酵物及び乳酸発酵物含有飲食品。 - 特許庁

This functional composition comprises a soybean milk fermentation product obtained by adding a lactobacillus belonging to the genus Leuconostoc to a soybean milk, fermenting the mixed soybean milk and then collecting the fermentation product.例文帳に追加

豆乳にLeuconostoc属に属する乳酸菌を添加して発酵を行わせ、発酵物を採取することにより得られる。 - 特許庁

This fatigue accumulation-preventing composition comprises a fermentation product obtained by adding a lactobacillus belonging to the genus Leuconostoc to a soybean milk, fermenting the mixed soybean milk, and then collecting the fermentation product.例文帳に追加

豆乳にLeuconostoc属に属する乳酸菌を添加して発酵を行わせ、発酵物を採取することにより得られる。 - 特許庁

milk that has been exposed briefly to high temperatures to destroy microorganisms and prevent fermentation 例文帳に追加

微生物を駆除し、発酵を防ぐため、しばらく高温にさらした牛乳 - 日本語WordNet

例文

FERMENTED MILK PRODUCT HAVING REINFORCED FERMENTATION FLAVOR AND STABILITY例文帳に追加

発酵風味及び安定性が増強された発酵乳製品 - 特許庁

例文

The method for producing fermented milk comprises reducing addition of starter to be added to fermentation milk mix to 10 wt.% from 25 wt.%, and thereafter reducing the concentration of dissolved oxygen in the fermentation milk mix to ≤5 ppm to perform fermentation so as to obtain fermented milk having fine texture, mellow flavor suitable for dessert yoghurt, and loose texture at normal fermentation temperature in a short fermentation time.例文帳に追加

発酵乳ミックス中に添加するスターターの添加量を通常使用量の25%から10%に減じた上で、発酵乳ミックス中の溶存酸素濃度を5ppm以下に低減して発酵を行うことで、ほぼ通常の発酵温度、発酵時間でデザートヨーグルトに適したきめ細やかでまろやかな風味を持ちゆるやかな組織を持つ発酵乳が得られる。 - 特許庁

This method for producing the fermented milk whey fermented solution having rich and excellent fermentation flavor comprises subjecting fermented milk whey obtained by removing curd from fermented milk to yeast fermentation.例文帳に追加

発酵乳からカードを除去した発酵乳乳清を酵母発酵することで、濃厚かつ良好な発酵風味を有する発酵乳乳清発酵液を得る。 - 特許庁

The fermentation system of soy milk comprises mixing soy milk with bacillus natto and setting the resultant soy milk mixture to a heating container wherein the contents can be maintained at a temperature optimal for the fermentation by the bacillus natto for several hours or longer.例文帳に追加

豆乳に納豆菌を混合し、この豆乳を納豆菌の発酵に至適な温度を数時間以上維持できる加熱容器にセットしてなる豆乳の発酵システムである。 - 特許庁

To provide fermented soybean milk excellent in flavor by supressing an unpleasant taste, fermentation smell and harsh taste caused by its fermentation, as well as a grassy smell derived from soybean milk, and to provide a method for producing the fermented soybean milk.例文帳に追加

豆乳由来の青臭みだけでなく、その発酵によって生じた不快味や発酵臭、えぐみを抑制し、風味の優れた発酵豆乳ならびにその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a fermented milk whey fermented solution having rich and excellent fermentation flavor and usable as an agent for imparting fermentation flavor to drink and seasoning.例文帳に追加

濃厚かつ良好な発酵風味を有する発酵乳乳清発酵液の提供、および飲料、調味料への発酵風味付与剤としての利用。 - 特許庁

The fermentation product is obtained by adding lactic bacteria belonging to the genus Lactobacillus, Leuconostoc or Pediococcus to soya milk and collecting the fermentation product.例文帳に追加

本発明の発酵物は、豆乳にLactobacillus属、Leuconostoc属又はPediococcus属に属する乳酸菌を添加して発酵を行わせ、発酵物を採取することにより得られる。 - 特許庁

The growth hormone secretagogue contains a lactobacillus fermentation product of soya milk as an active component.例文帳に追加

豆乳の乳酸菌発酵物を有効成分とする成長ホルモン分泌促進剤。 - 特許庁

The fermented milk whey fermented solution is effective as the agent for imparting fermentation flavor to drink and seasoning.例文帳に追加

また、この発酵乳乳清発酵液は、飲料、調味料の発酵風味付与剤として有効である。 - 特許庁

The emulsified oil or fat composition for the puff is preferably characterized by containing milk proteins subjected to a lactic acid fermentation and a protease treatment, and maltose.例文帳に追加

また、乳酸発酵およびプロテアーゼ処理した乳蛋白質とマルトースを含有する。 - 特許庁

The mood ameliorating agent comprises a fermentation product as an active ingredient obtained by fermenting a milk medium with lactic acid bacteria.例文帳に追加

乳培地を乳酸菌で発酵した発酵物を有効成分とする気分改善剤。 - 特許庁

To provide a method for producing fruit- or vegetable-containing fermented milk which reduces abnormal fermentation or fermentation inhibition without losing palate feeling inherent in fruit or the like: and to provide fermented milk food product.例文帳に追加

異常発酵や発酵阻害を低減し、且つ果物等の本来の食感や風味を損なわない果物又は野菜入り発酵乳の製造方法および発酵乳食品を提供すること。 - 特許庁

To obtain a fermented milk food improved in its flavor and suppressed in uncomfortable smell including e.g. the smell of acetic acid, fermentation smell being, emitting when milk or a milk product is fermented by using mainly Bifidus bacteria or when a fermented food including a fermented product obtained by the fermentation is preserved.例文帳に追加

主としてビフィズス菌を用いて乳又は乳製品を発酵させた場合あるいはこの発酵により得られた発酵物を含む発酵乳食品を保存した場合に発現する酢酸臭、発酵臭等を含む不快臭を抑制し、その風味を改善された発酵乳食品を提供すること。 - 特許庁

When producing milk shochu, a clear distilled liquor made from rice and milk as principal raw materials, by a double-stage fermentation method, this method features that hot-spring water is used as water necessary for all manufacturing processes and milk is added/mixed within a period ranging from the start of secondary fermentation to the third day after the start to brew secondary mash.例文帳に追加

米と牛乳を主原材料とした牛乳焼酎を二度仕込み法によって製造するにあたり、製造全工程において必要な水として温泉水を使用し、二次仕込み開始時〜開始後3日以内に牛乳を添加混合して二次もろみを造ることを特徴とする。 - 特許庁

To provide fermented milk comprising goat milk, improved in productivity through reduction in fermentation time using goat milk as raw material, and also reduced in costs.例文帳に追加

原料に山羊乳を用いて醗酵時間を短縮することにより生産性を高めると同時にコストの低減も図れるようにした山羊乳醗酵乳を提供する。 - 特許庁

The method for producing the fermented milk includes: a fermenting step of adding a lactobacillus (e.g. Lactobacillus bulgaricus) and a streptococcus (e.g. Streptococcus thermophilus) to a raw material for the fermented milk, carrying out the fermentation, and affording the fermented milk; and an oxygen feeding step of feeding oxygen to the fermented milk.例文帳に追加

発酵乳の原料に乳酸桿菌(例えば、ラクトバチルス・ブルガリカス)及び乳酸球菌(例えば、ストレプトコッカス・サーモフィルス)を添加し発酵させて、発酵乳を得る発酵工程と、該発酵乳に酸素を供給する酸素供給工程とを含む発酵乳の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing fermented milk by which fermented milk having mellow flavor conventionally obtained only through low-temperature long-time fermentation and having softness of texture suitable for dessert type yoghurt (pre-fermented yoghurt) can be obtained at normal fermentation temperature for normal fermentation time: and to provide fermented milk obtained by the method.例文帳に追加

従来、低温長時間発酵でのみ得られていたまろやかな風味を持ち、デザートタイプヨーグルト(前発酵ヨーグルト)に適した組織のやわらかさを有する発酵乳を通常の発酵温度、発酵時間で得ることができる発酵乳の製造方法とその製造方法で得られる発酵乳を提供することを課題とする。 - 特許庁

The system for producing a livestock feed from surplus milk is composed of a step to pour a lactic fermentation starter into a vessel, a step to charge the vessel with cow's milk at a station generating the surplus milk and simultaneously start the lactic fermentation, a step to proceed the lactic fermentation on a vehicle transporting the vessel and a step to feed the livestock using a piped feeding facility of a livestock barn.例文帳に追加

本発明の余剰乳の家畜飼料化システムは、容器内に乳酸発酵スターターを注入する工程と、前記容器に余剰乳を供給する部署で牛乳を注入充填すると同時に乳酸発酵を開始させる工程と、該容器を搬送する車上で乳酸発酵を進行させる工程と、畜舎施設の配管給餌設備で給餌を実施する工程とからなる。 - 特許庁

It is a malodor like sour milk products caused by failure in fermentation of moromi and it is called tsuwariko because it makes a person feel like vomiting. 例文帳に追加

醪の醗酵の失敗などに起因する、乳製品が腐ったような臭いで、吐き気を催させることからこう呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The objective skin care preparation is obtained by bringing magnesium carbonate into contact with a fermentation product obtained by reacting lactic acid bacteria or Bacillus bifidus with soybean milk.例文帳に追加

豆乳に乳酸菌又はビフィズス菌を作用させて得られた発酵生産物に、炭酸マグネシウムを接触させて皮膚外用剤を得る。 - 特許庁

Before the fermentation, ≥1 kind selected from the group consisting of cereals, vegetables, fishes and shellfishes, fruits and milk products can be added.例文帳に追加

発酵前に、穀類、野菜類、魚介類、果実類および乳製品の群から選ばれる一種以上を添加できる。 - 特許庁

The mood ameliorating agent comprises a fermentation product as an active ingredient prepared by cofermenting a milk medium with Lactobacillus casei and Bifidobacterium breve.例文帳に追加

乳培地をラクトバチルス・カゼイ(Lactobacillus casei)及びビフィドバクテリウム・ブレーベ(Bifidobacterium breve)で共発酵させた発酵物を有効成分とする気分改善剤。 - 特許庁

This emulsified oil or fat composition for puff is characterized by containing milk proteins subjected to a lactic acid fermentation and a protease treatment.例文帳に追加

シュー用乳化油脂組成物中に、乳酸発酵およびプロテアーゼ処理した乳蛋白質を含有する。 - 特許庁

The fermented soybean is produced by fermenting soya milk with the above microorganisms and the produced fermented liquid is neutralized with a calcium compound and dried to obtain a powdery fermentation product.例文帳に追加

さらに、この液状物をカルシウム化合物で中和した後乾燥して、粉末状の発酵物を得る。 - 特許庁

The lactobacillus fermentation product of soya milk is usable as a functional food having a growth hormone secretion promoting activity by adding the fermentation product to an arbitrary food or drink.例文帳に追加

また上記豆乳の乳酸菌発酵物を任意の飲食品に添加し、成長ホルモン分泌促進活性を有する機能性食品として使用することができる。 - 特許庁

The invention relates to the lactic fermentation drink obtained by inoculation of Lactobacteriaceae to a medium containing sugar cane squeezed juice or brown sugar and milk feedstock, and then carrying out the lactic fermentation.例文帳に追加

サトウキビ搾汁液または黒糖と乳原料とを含有する培地に、乳酸菌を接種し、次いで、乳酸発酵させることにより得られるサトウキビ乳酸発酵飲料。 - 特許庁

Provided is the fermented milk or fermented beverage obtained by fermenting a fermentation raw material composed of milk as a principal component, adding Sake lees, Sho-chu distilled residue, or those extracts, and using Lactobacillus plantarum.例文帳に追加

乳を主成分とする発酵原料に、酒粕若しくは焼酎蒸留残渣又はそれらの抽出物を添加し、ラクトバシラス プランタラムを用いて発酵させることにより製造される発酵乳又は発酵飲料。 - 特許庁

This flavor-improving agent is characterized by containing a treated material obtained by a lipase treatment and/or fermentation treatment of the milk or milk product with lactobacillus, as an active ingredient.例文帳に追加

乳又は乳製品のリパーゼ処理及び/又は乳酸菌による発酵処理により得られる処理物を有効成分として含有することを特徴とする乳飲料又は発酵乳の風味改良剤。 - 特許庁

Aqueous extract of an aged tea material obtained by mixing a tea material with an alcoholic liquor and acidic fermented milk and aging the mixture is added to either one of vinegar glue before fermentation of acetic acid, fermented glue during fermentation of acetic acid and glue after finishing fermentation of acetic acid to produce vinegar containing the aqueous extract.例文帳に追加

酢酸発酵前の食酢醪、酢酸発酵中の発酵醪、又は酢酸発酵終了後の醪のいずれかに、茶材に酒類及び酸発酵乳を混和し、熟成して得られる熟成茶材から得られた水抽出液を添加して、該水抽出液を含有する食酢を製造する。 - 特許庁

This fermented milk food which is excellent in flavor and is masked in the smell of acetic acid and fermentation smell each derived from Bifidus bacteria is obtained by singly adding sucralose or sucralose and a sugar alcohol at a specific ratio to a fermented product obtained by fermenting milk or a milk product with Bifidus bacteria.例文帳に追加

乳又は乳製品をビフィズス菌により発酵させた発酵物にスクラロースあるいはスクラロースと糖アルコール特定の比率で添加することによりビフィズス菌由来の酢酸臭、発酵臭等がマスキングされた風味の優れた発酵乳食品。 - 特許庁

To provide a fermented milk product having as the active components a peptide and a fermented product in the fermented milk product and having an intestinal function controlling effect besides a hypotensive action owing to its antibacterial action, in spite of being the fermented milk product having a lactic acid bacterium killed by heat sterilization treatment after lactic acid fermentation.例文帳に追加

乳酸発酵後、加熱殺菌処理を行い乳酸菌が死滅した発酵乳製品であるにもかかわらず発酵乳製品中のペプチドおよび発酵産物を有効成分とする抗菌作用による整腸効果と血圧降下作用を併せ持つ発酵乳製品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the lactobionic acid-containing fermented milk includes inoculating to milk, lactic acid bacteria (preferably, Lactococcus lactis subsp. cremoris) and/or yeast, and acetic acid bacteria (preferably, Acetobacter orientalis), lactic-fermenting the milk by parallel plural fermentation or single plural fermentation, and converting lactose contained in the milk into lactobionic acid so as to obtain the lactobionic acid-containing fermented milk.例文帳に追加

乳に、乳酸菌(好ましくは、ラクトコッカス・ラクティス・サブスピーシーズ・クレモリス)及び/又は酵母と、酢酸菌(好ましくは、アセトバクター・オリエンタリス)とを接種し、並行複発酵又は単行複発酵させることにより、乳を乳酸発酵させると共に、乳に含まれるラクトースをラクトビオン酸に変換してラクトビオン酸含有発酵乳を得ることを特徴とするラクトビオン酸含有発酵乳の製造方法。 - 特許庁

This lactic acid bacterium fermentation liquor essence comprises an alcohol extracted essence of a symbiotic fermentation liquor of a soybean milk with a plurality of lactic acid bacteria and contains a component having10 min retention time by liquid chromatography measured under specific conditions and present in the total amount of20%.例文帳に追加

豆乳の複数の乳酸菌による共棲醗酵液のアルコール抽出エキスからなり、特定の条件で測定した液体クロマトグラフによる保持時間が10分以上の成分が、総計で20%以上存在する乳酸菌醗酵液エキスとする。 - 特許庁

This vegetable-containing yoghurt is obtained by subjecting a prepared material comprising a milk product as a fermentation base material to lactic fermentation under the condition that Streptococcus thermophilus and Lactobacillus bulgaricus symbiotically live together as lactic acid bacteria, and mixing the fermented product with 10-60 wt.% of a vegetable processed product based on the whole yoghurt in terms of straight.例文帳に追加

発酵基材としての乳製品の調製物を乳酸菌としてストレプトコッカス・サーモフィラスとラクトバチルス・ブルガリカスとを共生させた条件下で乳酸発酵させ、その発酵物にストレート換算で全体の10〜60重量%となる量の野菜処理物を混合した。 - 特許庁

This enzyme activity inhibitor is characterized by symbiotically culturing a plurality of lactic acid bacteria to ferment soybean milk, sterilizing the obtained soybean milk fermentation solution, adding alcohol to the sterilized solution, leaving the mixture for a half year or more to extract with the alcohol, and using the obtained extract containing a specific ingredient in an increased amount as the active ingredient of the enzyme activity inhibitor.例文帳に追加

複数の乳酸菌の共棲培養によって、豆乳を発酵させて得た豆乳醗酵液を殺菌したのちアルコールを加え、半年以上の期間をかけてアルコール抽出して得た特定の成分の増加したエキスを酵素活性抑制剤の有効成分とする。 - 特許庁

The fats and oil emulsified composition is obtained by degrading a mixture containing fats and oils, a composite of an organic acid monoglyceride and a milk protein, milk solids, a saccharide, and water with a fatty acid degradation enzyme, and further suspending yeast therein to effect fermentation, and the method of making bread uses this fats and oils emulsified composition.例文帳に追加

油脂、有機酸モノグリセリドと乳蛋白質との複合体、乳固形分、糖類及び水を含有する混合物を脂肪酸分解酵素で分解後、更にイーストを懸濁して発酵させた油脂乳化組成物およびこれを用いたパン類の製造方法。 - 特許庁

This fermentation temperature set switching type machine for producing yoghurt can correspond even with different kinds of bacteria of yoghurts different in fermentation temperatures through switching fermentation temperatures when producing yoghurt, and also correspond with the container for producing yoghurt and both the methods by using packed cow milk directly and by using the attached container.例文帳に追加

ヨーグルトを作る時の発酵温度を切り替えることにより、発酵温度の異なるヨーグルトの異種菌にも対応でき、ヨーグルトを作る時の容器にもパック牛乳をそのまま使う方法と付属容器を使って作る方法のどちらにも対応できる発酵温度設定切り替え式ヨーグルト製造機であることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a fermentation temperature set switching type machine for producing yoghurt, capable of producing yoghurts different in fermentation temperature with one machine for producing yoghurts through switching fermentation set temperatures of yoghurts, and comprising a combined type of a method for producing yoghurt directly from packed cow milk and a method for producing yoghurt by using an attached container.例文帳に追加

この発明はヨーグルトの発酵設定温度を切り替えることにより、発酵温度の異なるヨーグルトを1台のヨーグルト製造機で作ることができ、パック牛乳からそのままヨーグルトを作る方法と付属容器を使って作る方法の併用型の発酵温度設定切り替え式ヨーグルト製造機を提供する。 - 特許庁

To provide a fermentation device for fermented milk by the appearance of which completion of fermentation of an object to be fermented charged in a container can be easily recognized, and which enables improvement in workability of a worker, notifies the completion of the fermentation of the object to be fermented, and is implemented in a simple structure at reduced production costs.例文帳に追加

容器内に収容された被発酵物の発酵終了を、発酵乳発酵装置の外観から容易に知ることができ、作業者による作業性を良好なものとさせ、また、被発酵物の発酵終了を報知することができる発酵乳発酵装置を簡易構造で実現し、発酵乳発酵装置の製造費用を低減させた発酵乳発酵装置を提供することを課題とする。 - 特許庁

The invention provides a yogurt-production system to prevent the solidification and promote the lactic fermentation in high fluidity by stirring and circulating the milk in the vessel with an exterior pump under controlled temperature and passing the fermented milk through a curd disintegrator when the pH of the milk is lowered below a preset level.例文帳に追加

本発明は、容器内の牛乳を温度管理の下で容器外のポンプを用いて循環撹拌させることにより、固化を防止し流動性の高い乳酸発酵を促進させるヨーグルト製造システムを提供するものであり、更に発酵乳のpHが設定値以下に下がった時点からカード破砕器を経由させるようにした。 - 特許庁

例文

This method for producing the yogurt is characterized by adding glucan having an inner branched circular structure portion and an outer branched circular structure portion and having a polymerization degree of50 and an acid capable of being used for foods to soybean milk and modifying the soybean with the acid, or by adding a milk raw material and the above- described glucan to soybean milk and subjecting the mixture to a lactic acid fermentation.例文帳に追加

豆乳に、内分岐環状構造部分と外分岐構造部分とを有し、重合度が50以上であるグルカンと、食品に用いることが可能な酸類とを添加し、豆乳を酸変性させるか、あるいは、豆乳に、乳原料と、上記グルカンとを添加し、乳酸醗酵させることにより、ヨーグルト様飲食物を製造する。 - 特許庁

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