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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > カプロン酸エチルの意味・解説 > カプロン酸エチルに関連した英語例文

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カプロン酸エチルの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 25



例文

二百九十九 ヘキサンエチル(別名カプロン酸エチル例文帳に追加

299. Ethyl Hexanoate (Ethyl Caproate)  - 日本法令外国語訳データベースシステム

協会系酵母協会9号に比べカプロン酸エチルの生成が2倍。例文帳に追加

Produces twice as much ethyl caproate than Sake yeast kyokai No. 9 yeast.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

高い吟醸香を出すカプロン酸エチル高生産性酵母。例文帳に追加

It is a high caproic-acid-ethyl-producing yeast that yields a high ginjo aroma.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

特にカプロン酸エチルの生成量がきょうかい7号の4倍にも達する。例文帳に追加

Among others, it produces 4 times as much ethyl caproate as kyokai No. 7.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

吟醸香の一種で、カプロン酸エチルに起因するデリシャスリンゴのような芳香。例文帳に追加

A type of ginjoko that is similar to fragrance of Delicious apple due to ethyl capronate  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

まほろば華酵母のセルレニン耐性変異株で、カプロン酸エチル高生産性酵母。例文帳に追加

A high caproic-acid-ethyl-producing yeast which is a cerulenin-resistant mutant strain derived from Mahoroba Hana yeast.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このようなホモ接合型変異株によれば、カプロン酸エチルの生成を促進し、例えば、カプロン酸エチルの含有量をより増加することができる。例文帳に追加

By such the homozygous type mutated strain, the production of the ethyl caproate is promoted, e.g. it is possible to increase the content of the ethyl caproate further. - 特許庁

吟醸造りのような低温発酵時に酵母が出すエステル類、特にカプロン酸エチルや酢イソアミルに起因する香りである(参照:醪)。例文帳に追加

It is a fragrance derived from esters, especially ethyl caproate and isoamyl acetate, generated by sake yeast in the process of low-temperature fermentation like ginjo brewing. (Refer to "Moromi.")  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カプロン酸エチル高生産性で、低温で発酵が旺盛で日本酒香りが高く、の生成が少ない。例文帳に追加

It produces high ethyl caproate, shows good fermentation at a low temperature, has a high sake aroma, and produces low acid.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

粕取焼酎製品中のカプロン酸エチル含量と酢イソアミル含量との質量比率が、1:1.5〜1:5である粕取焼酎。例文帳に追加

This KASUTORI SHOCHU is characterized in that a mass ratio of ethyl caproate content : isoamyl acetate content in KASUTORI SHOCHU product is 1:1.5 to 1:5. - 特許庁

例文

当該粕取焼酎製品中のアルコール濃度を25v/v%に換算したとき、カプロン酸エチル含量が1.0〜10.0mg/Lであり、かつカプロン酸エチル含量と酢イソアミル含量との総和が6.0〜40.0mg/Lであることが好ましい。例文帳に追加

When the concentration of alcohol in the KASUTORI SHOCHU product is converted into 25 v/v%, the ethyl caproate content is preferably 1.0 to 10.0 mg/L, and the total amount of the ethyl caproate content and the isoamyl acetate content is preferably 6.0 to 40.0 mg/L. - 特許庁

前記酵母を用いたフルーティな香りの成分の一つであるカプロン酸エチルなどの吟醸香を有するビールの製造方法。例文帳に追加

There is provided a method for producing a beer having the Ginjo-shu aroma of ethyl caproate or the like which is one of fruity aroma ingredients with the yeast. - 特許庁

セルレニン含有培地で選択して得られたカプロン酸エチルを多く生成する高エステル生成変異清酒酵母と焼酎用酵母とを交雑し、カプロン酸エチルを多く生成し、且つ、高温耐性及びクエン耐性を有するサッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)に属する蒸留酒用変異酵母を取得する。例文帳に追加

High ester forming mutant refined sake yeast which forms much ethyl caproate selected and obtained in a cerulenin-containing medium, is crossed with yeast for distilled spirit to obtain mutant yeast for distilled liquor which forms much ethyl caproate and which belongs to Saccharomyces cerevisiae, and has resistance to high temperature and resistance to citric acid. - 特許庁

本発明は、カプロン酸エチル及びリンゴの生産性が高いサッカロマイセス セレビシエに属する新規な酵母株受領番号FERM AP−21235および該酵母株を用いる清酒等の製造法を提供する。例文帳に追加

The method for producing a sake or the like uses a new yeast of the accession number FERM AP-21235 belonging to Saccharomyces cerevisiae high in the productivity of ethyl caproate and malic acid. - 特許庁

最近では、アルプス酵母に代表されるカプロン酸エチル高生産性酵母や、東京農業大学がなでしこ、ベコニア、ツルバラの花から分離した花酵母などが、強吟醸香を引き出すのに注目を集めている。例文帳に追加

Recently, attention is focused on the fact that yeasts that produce high content of ethyl caproate represented by alps yeast as well as yeasts from flowers that were separated by Tokyo University of agriculture from flowers of dianthus, begonia and climbing rose extract strong ginjoko (fragrance of ginjo sake).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

野生型の酵母が持つ醸造特性等を劣化させることなく、カプロン酸エチルの生産能を飛躍的に向上させることができ、また、安全性を維持する。例文帳に追加

To obtain a fatty acid synthase mutant gene in yeast which is capable of remarkably improving the producibility of ethyl caproate without deteriorating the brewing specific characteristic, or the like, of wild-type yeast and keeps safety. - 特許庁

このため、前記ホモ接合型変異株を用いて発酵処理を行えば、カプロン酸エチルの含有量が増加するため、例えば、吟醸香に優れた清酒等の製造が可能である。例文帳に追加

Therefore, since by performing the fermentation treatment by using the homozygous type mutated strain, the content of the ethyl caproate is increased, e.g. it is possible to produce sake excellent in careful fermentation scent, etc. - 特許庁

本発明は、カプロン酸エチル生成能に優れる酵母株、その製造方法、ならびにそれを用いた発酵産物の製造方法の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide an yeast strain excellent in ethyl caproate production ability, a method for producing the same and a method for producing fermentation products by using the same. - 特許庁

ヒアルロン又はその塩及びアミノエチルスルホン、L−アスパラギン塩、イプシロン-アミノカプロン、コンドロイチン硫塩から選ばれる1種または2種以上を含有する液剤に、防腐剤としてアルコール誘導体を配合したことを特徴とする水性外用剤組成物。例文帳に追加

To provide an aqueous external preparation composition, especially an ophthalmic composition, which contains one or more compounds selected from hyaluronic acid or its salts, aminoethylsulfonic acid, L-aspartic acid, epsiron-aminocaproic acid, chondroitin sulfate, and their salts, and has an excellent anti-septic force and does not irritate eyes, nasal mucosa, and the like. - 特許庁

(A)ビタミンA類と、(B)アスパラギン、アミノエチルスルホン、イプシロン−アミノカプロン、及びそれらの塩からなる群より選択される少なくとも1種とを併用して、非イオン性シリコーンハイドロゲルコンタクトレンズ用眼科組成物を調製する。例文帳に追加

The ophthalmic composition for a nonionic silicone hydrogel contact lens comprises a combination of (A) vitamin A's and (B) at least one selected from the group consisting of aspartic acid, aminoethylsulfonic acid, ε-aminocaproic acid and salts thereof. - 特許庁

簡便かつ容易に蒸留酒製造に用いることができる、高温耐性、クエン耐性、及びカプロン酸エチル高生成能を有し、且つ、香りが華やかで香味の整った蒸留酒を製造する蒸留酒製造用酵母を提供する。例文帳に追加

To provide yeast for producing distilled liquor which can be simply and easily used for producing distilled liquor, having resistance to high temperature and resistance to citric acid, for producing distilled liquor having high ethyl caproate forming capability, and having gorgeous and well-proportioned flavors. - 特許庁

清酒製造において、カプロン酸エチルを5〜10ppm生成する能力を有し、かつ醪日数(醪最高温度10℃のとき)30〜35日で日本酒度が+1〜−1の範囲となる発酵力を有するサッカロミセス・セレビシェ(Saccharomyces cerevisiae)3K8−157A株(FERM P−19141)並びに当該酵母を使用する清酒の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the sake uses the yeast. - 特許庁

コンドロイチン硫又はその塩、グリチルリチン又はその塩、酢トコフェロール、アスパラギン又はその塩、イプシロンアミノカプロン又はその塩及びアミノエチルスルホン又はその塩からなる群から選択される少なくとも1種以上を含有し、20℃での粘度が2mPa・s以上15mPa・s以下である洗眼液と、洗眼カップが組み合わされた洗眼セット。例文帳に追加

The eye washing set is obtained by combining an eye washing liquid that contains at least one or more kinds selected from the group consisting of chondroitin sulfuric acid or its salt, glycyrrhizinic acid or its salt, acetic acid tocopherol, aspartic acid or its salt, epsilon-aminocaproic acid or its salt and aminoethylsulfonic acid or its salt and has ≥2mPa×s and15 mPa×s viscosity at 20°C with an eye washing cup. - 特許庁

また、ソルビン又はその塩、ケトチフェン又はその塩、およびアミノエチルスルホン、アスパラギン、イプシロン−アミノカプロン、コンドロイチン硫、ブドウ糖又はそれらの塩からなる群から選択される少なくとも1種を含有することで、さらにコンタクトレンズの濡れ性を増強させることができる。例文帳に追加

The wetting properties of the contact lens are further enhanced by making the composition contain sorbic acid or its salt, ketotifen or its salt and at least one kind selected from the group consisting of aminoethylsulfonic acid, aspartic acid, ε-aminocaproic acid, chondroitin sulfate and glucose or their salts. - 特許庁

例文

それぞれ開発地を名称に冠する静岡酵母、山形酵母、秋田酵母、福島酵母や、長野酵母に代表されるカプロン酸エチル高生産性酵母、あるいは東京農業大学がなでしこ、ベコニア、ツルバラの花から分離した花酵母などが、新しい吟醸香を引き出すものとして評価を集めている。例文帳に追加

The high caproic acid ethyl producing yeasts such as Shizuoka yeast, Yamagata yeast, Akiya yeast, Fukushima yeast and Nagano yeast which were named after each development place, or the flower yeast which the Tokyo agricultural college separated from flowers such as pink, begonia and climbing rose were highly evaluated as yeasts which could make a new flavor of ginjoshu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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