例文 (15件) | 共起表現 |
bitter-tastingの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 15件
tasting a bitter taste on the tongue 例文帳に追加
舌に苦い味を感じる - EDR日英対訳辞書
BITTER TASTE REDUCTION AGENT FOR AMINO ACIDS TASTING BITTER AND USE THEREOF例文帳に追加
苦味を呈するアミノ酸の苦味の低減剤とその用途 - 特許庁
North American herb with bitter-tasting pinnate leaves resembling those of tansy 例文帳に追加
ヨモギギクに似た、苦い味の羽状の葉を持つ北米産の草本 - 日本語WordNet
European strong-scented perennial herb with grey-green bitter-tasting leaves 例文帳に追加
苦みのある灰緑色の葉を持つ、ヨーロッパの香りの強い多年草 - 日本語WordNet
a bitter tasting amino acid found in proteins and necessary for nutrition 例文帳に追加
タンパク質中で見られ、栄養に不可欠で苦いアミノ酸 - 日本語WordNet
bog shrub of north temperate zone having bitter-tasting fragrant leaves 例文帳に追加
温帯北部地域産の沼沢地の低木で、苦い味がする芳香性の葉を持つ - 日本語WordNet
genus of weedy Old World yellow-flowered herbs usually containing a bitter-tasting substance: bitterweed 例文帳に追加
通常にがい味がする物質を含む旧世界の黄色い花の雑草の属:ウシノシタグサ - 日本語WordNet
The bitterness- and astringency-improving agents for bitter and astringent-tasting food and beverages contain phthalides as an active ingredient.例文帳に追加
フタライド類を有効成分とする苦味、渋味含有飲食品の苦味、渋味改善剤。 - 特許庁
To provide a taste improving agent enhancing the sweetness of sweet tasting food and beverages, relieving the irritating saltiness of salty food and beverages, masking the bitterness of bitter tasting food and beverages, masking the astringency of astringency-tasting food and beverages, and reducing the fishy smell, enhancing body, imparting the rich taste, and improving the aftertaste of other food and beverages.例文帳に追加
飲食品に不要な呈味や香気を付与することなく、甘味含有飲食品の甘味の増強や、塩味含有飲食品の塩味刺激感緩和や、苦味含有飲食品の苦味のマスキングや、渋味含有飲食品の渋味のマスキングや、その他の飲食品の生臭みの低減、こく味増強、濃厚感付与、後残りの改善などの呈味改善をすること。 - 特許庁
The method for producing the beer-like foaming alcoholic beverage includes: (a) a process for preparing a preparation liquid by mixing a polypeptide, a bitter-tasting component, a sweet-tasting component and alcohol; and (b) a process for adding carbon dioxide to the preparation liquid obtained in the process (a); wherein the sweet-tasting component is one or more kinds selected from the group consisting of polysaccharides and water soluble food fibers.例文帳に追加
(a)ポリペプチドと、苦味成分と、甘味成分と、アルコールとを混合することにより、調合液を調製する工程と、(b)前記工程(a)により得られた調合液に炭酸ガスを加える工程と、を有し、前記甘味成分が、多糖類及び水溶性食物繊維からなる群より選択される1種以上であることを特徴とするビール様発泡性アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁
To provide a bitterness- and an astringency-improving agent for alleviating irritating bitterness and astringency of bitter and astringent-tasting food and beverages without adding flavor or aroma to the food and beverages unnecessarily.例文帳に追加
飲食品に不要な呈味や香気を付与することなく、苦味、渋味含有飲食品の苦味、渋味刺激感緩和などの苦味、渋味改善をすること。 - 特許庁
Phthalides are added to the food or beverages in an amount small enough that the phthalides are not perceived as an aroma, whereby unpleasant bitterness or astringency of various bitter- or astringent-tasting food and beverages is improved, and pleasant bitterness or astringency is increased or imparted.例文帳に追加
フタライド類を、飲食品に、香気としては感じない程度の微量添加することにより、様々な苦味、渋味含有飲食品の好ましくない苦味、渋味は改善し、好ましい苦味、渋味が増強または付与される。 - 特許庁
To provide a drug product package which allows a user to take a drug product, with reduced possibility of choking the user or tasting very bitter and with reduced uncomfortableness in an oral cavity, and which dispenses with a complicated work in taking the drug product, and facilitates management about whether a required amount is taken or not.例文帳に追加
むせるおそれや苦味を強く感じるおそれを低減し、且つ、口腔内での違和感を低減して製剤を服用することができ、服用に際して煩雑な作業を要しないと共に、必要量を服用できたか否かの管理が容易な製剤包装体を提供する。 - 特許庁
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