raw throatの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 11件
To cure sore throat and common cold by preparing a juice from raw materials available in a supermarket.例文帳に追加
のどの痛み風邪をスーパーマーケットにある素材でジュースを作り治す。 - 特許庁
To provide an oral administration composition which further enhances analgesic action of pharyngitis and also has drug effect on influenza prevention and treatment using Melia azedarach leaf to be an unused resource as a throat candy raw material.例文帳に追加
未利用資源のセンダン葉をのど飴原料として利用して、更に、咽頭炎の鎮痛作用を高め、且つ、インフルエンザ予防・治療にも薬効がある経口投与組成物を提供する。 - 特許庁
The mouthpiece for the brass instrument is characterized in that the top surface of a cup 1 and the outer peripheral surface of a throat are plated and the raw material itself of a shank is exposed at least at a portion of the outer peripheral surface of the shank 3.例文帳に追加
カップ1の表面及びスロート2の外周面をメッキし、シャンク3の外周面の少なくとも一部にシャンクの素材自身を露出させてあることを特徴とする金管楽器用マウスピース。 - 特許庁
To provide modified starch for giving smooth feeling in the throat, and adequate hardness and viscoelasticity, i.e., springy and resilient feeling, without spoiling taste of a noodle raw material, to provide noodles having the modified starch as the raw material, and to provide a production method for the noodles.例文帳に追加
本発明により、麺類の素材の食味を損なうことなく、滑らかでのど越しが良く、適度な硬さと粘弾性、すなわちもちもち感、ぷりぷり感を付与する改質澱粉を提供し、およびこの改質澱粉を原料とする麺類、およびその麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide acidic flour paste having enough shape retainability even when having low content of starchy raw material and thereby reduced in pasty properties derived from the starchy raw material, having smooth feeling to the throat and smooth palate feeling, and applicable to regulation for serving various kinds of acidic flavor.例文帳に追加
澱粉性原料の含有量が少なくても十分な保形性があり、従って澱粉性原料由来の糊っぽさが低減された、喉通りの良く滑らかな食感を有し、また多様な酸性風味に調整可能な、酸性のフラワーペーストを提供する。 - 特許庁
To provide black vinegar beverage improved in palatability through improving to suitable properties as beverage, factors originated from raw material vinegar, such as having stuffy thick and heavy flavor, strong acid taste feeling, bad feeling in the throat, and irritation.例文帳に追加
香りがむれたように重厚で、酸味を強く感じ、のどごしが悪く、また刺激性を有するという、原料の食酢に起因する要因を飲料としてふさわしい性状に改善し、これにより嗜好性が向上した黒酢飲料を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing a soybean processed material useful as a material to produce soybean processed food of various forms, using entire raw material soybeans, having high nutritive value and excellent functionality, and having palatability and smooth feeling in the throat without having green smell peculiar to soybean.例文帳に追加
種々の形態の大豆加工食品を製造するための素材として有用な、原料大豆を丸ごと使用した、高い栄養価と優れた機能性を有する、口当たりがよくて喉ごしが滑らかで、大豆特有の青臭みがない大豆加工素材の製造方法を提供すること。 - 特許庁
Further, the raw materials in which the CaO/SiO_2 mass ratio of the CaO component and the SiO_2 component, is controlled to be >1.3, are charged in an area of within 10% throat diameter ratio including the furnace axial center, and the wear of the furnace bottom brick is prevented by controlling the brick temperature to a prescribed temperature or lower.例文帳に追加
または、原料のCaO成分とSiO_2成分との質量比であるCaO/SiO_2を1.3超えとした原料を、炉軸心を含む炉口径比10%以内の領域に装入して煉瓦温度を所定の温度以下とすることにより炉底煉瓦の損耗を防止する。 - 特許庁
To obtain a quality-improving agent for noodles that can produce noodles having excellent viscoelasticity, smooth throat feeling, high resistance to firmness lost while they are suppressed in elongation when soaked in hot water or when heated together with hot water, and can shorten the boiling time without damage to the good taste of raw noodle materials.例文帳に追加
麺類の素材の食味を損なうことなく、弾力(粘弾性)に優れ、滑らか(つるみ感)でのど越しの良い食感を有し、かつ湯伸び、茹で伸びしにくく、茹で時間も短縮できる麺類を得ることができる麺類の品質改良製剤とそれを用いた麺類を提供する。 - 特許庁
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |