意味 | 例文 (13件) |
soy saucesの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 13件
These soy-sauces are with lower ratio of salt, compared with that of general soy-sauce. 例文帳に追加
塩分の割合を通常の醤油より減らしたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soy-sauces contain salt, savoriness, and sweetness. 例文帳に追加
醤油は、塩辛さ、うまみ、甘みを強く持つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In regions where separate soy-sauces are used, there are large differences in soy-sauce. 例文帳に追加
醤油を使い分ける地域ではその物性にメリハリが大きいケースが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In the Tokai region, separate soy-sauces are used for different purposes; koikuchi soy-sauce is for general purpose, usukuchi soy-sauce is used for boil food and soup, tamari soy-sauce is used for sashimi. 例文帳に追加
東海地方では、濃口は一般用途、淡口は煮物や吸い物、たまり醤油は刺身、と使い分ける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In western Japan, koikuchi soy-sauce is used for sashimi (tamari soy-sauce is also used for it), and usukuchi soy-sauce is used for boiled food and soup; the way of using separate soy-sauces is similar to that of the Tokai region. 例文帳に追加
西日本では、濃口を刺身用(たまり醤油も使われる)、淡口を煮物や吸い物用など、使い分けは東海地方とさほど変わらない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In the East, koji is used for many food products, not only for sake, but also for other liquors, bean pastes, mirin (sweet cooking rice wine), soy sauces and, etc. 例文帳に追加
東洋においては、日本酒だけでなく、他の酒類や味噌、みりん、醤油など多くの食品に麹が使われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a container which is a single pouring container for containing seasonings such as soy sauce or other sauces, and can contain two seasonings.例文帳に追加
醤油やソースなどの調味料を入れるための差しであり、2つの調味料を1つの差しに入れる事の出来る容器を提供する。 - 特許庁
Thereby, the objective soy sauce with less unripe odor than conventional soy sauces, with flavor of ripe feeling, reduced in harshness and saltiness and improved in palatability can be obtained.例文帳に追加
このような本発明方法により、従来の醤油よりも未熟臭が少なく、熟成感のある香りを有し、きつさと塩味が低減化され嗜好性の向上した醤油を得ることができる。 - 特許庁
To prepare/produce a tasty seasoning good for health by providing slight viscosity to common salt, soy sauce, sweet Sake, Sake, vinegar, sugar, an oil, a soup stock-related seasoning, fonds/bouillons, soup/sauces, Ponzu vinegar/blended vinegar, a Chinese seasoning, an ethnic seasoning, sauces, spice/herbs, or a fruit juice.例文帳に追加
塩、醤油、みりん、酒、酢、砂糖、油、だし関連調味料、フォン・ブイヨン類、つゆ・たれ類、ポン酢・合わせ酢、中華調味料、エスニック調味料、ソース類、スパイス・ハーブ類、果汁に、トロミをつけたおいしいく、健康にいい調味料の調整・製造することを目的とする。 - 特許庁
To provide a health directive food product having a palatability exceeding conventional soy sauces by producing a new seasoning suitable for various uses of the soy sauce (for sliced raw fish, bean curd, soup for noodles, boiled vegetables/fishes, seasoning for cooking, and the like) by a fermentation method.例文帳に追加
しょうゆの各種の用途(さしみ、豆腐、、麺つゆ、野菜・魚介類の煮込み、料理の味付けなど)に適した新調味料を醸造法により製造することにより、従来型のしょうゆを越えた旨味と健康指向性を持った食品の提供。 - 特許庁
In the United States, although teriyaki sauce is sometimes prepared by mixing soy sauce and other seasonings like in Japan, ready-made sauces are generally used in most restaurants and home cooking. 例文帳に追加
米国でも日本のように醤油と調味料で調合しタレを作る場合もあるが、ほとんどのレストランや一般家庭では既製品のテリヤキソースを使用する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The container 1, 2 for containing soy sauce and other sauces is provided with a partition 3 which partitions the container 1, 2 to contain two seasonings, and thus, the single container 1, 2 can contain two seasonings.例文帳に追加
醤油、ソースなどの調味料を入れる容器1、2に2種類の調味料を入れるように容器1、2を仕切る仕切り3を設け、1つの容器1、2で2つの調味料を入れる事の出来る差しとする。 - 特許庁
意味 | 例文 (13件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |