研究社 新英和中辞典

研究社

sponge cake

spónge càke
名詞可算名詞 [料理には 不可算名詞]
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Eゲイト英和辞典

株式会社ベネッセコーポレーション

sponge cake

音節spónge càke
名詞

電気制御英語辞典

安藤設計事務所

sponge cake

JST科学技術用語日英対訳辞書

独立行政法人科学技術振興機構

sponge cake

日本語WordNet(英和)

日本語WordNet

sponge cake

名詞

1. ショートニングなしで卵と小麦粉と砂糖で作られる軽い多孔性ケーキ(a light porous cake made with eggs and flour and sugar without shortening)

EDR日英対訳辞書

独立行政法人情報通信研究機構

sponge cake

日英・英日専門用語辞書

日中韓辭典研究所

sponge cake

遺伝子名称シソーラス

ライフサイエンス統合データベースセンター

spongecake

fly遺伝子名spongecake
同義語(エイリアス)
SWISS-PROTのID---
EntrezGeneのIDEntrezGene:48099
その他のDBのIDFlyBase:FBgn0022962

本文中に表示されているデータベースの説明

SWISS-PROT
スイスバイオインフォマティクス研究所欧州バイオインフォマティクス研究所によって開発運営されているタンパク質アミノ酸配列データベース
EntrezGene
NCBIによって運営されている遺伝子データベース染色体上の位置配列発現構造機能、ホモロジーデータなどが含まれている
FlyBase
米英大学のショウジョウバエ研究者などにより運営されるショウジョウバエ生態遺伝子情報に関するデータベース

斎藤和英大辞典

日外アソシエーツ株式会社

Sponge-cake

Weblio英和対訳辞書

英和辞典・和英辞典 - Weblio辞書

Sponge cake


sponge cake

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Wiktionary英語版

出典:Wiktionary

spongecake

出典:『Wiktionary』 (2014/03/18 22:29 UTC 版)

ウィキペディア英語版

出典:Wikipedia

Sponge cake

出典:『Wikipedia』 (2011/06/29 22:30 UTC 版)

英語による解説

ウィキペディア英語版からの引用
引用

Sponge cake is a cake based on flour (usually wheat flour), sugar, and eggs, sometimes leavened with baking powder or soaked in rum, that derives its structure from an egg foam into which the other ingredients are folded. In addition to being eaten on its own, it lends itself to incorporation in a vast variety of recipes in which pre-made sponge cake serves as the base. The sponge cake is thought to be one of the first of the non-yeasted cakes, and the earliest recorded sponge cake recipe in English is attested to the 1615 book of English poet and author Gervase Markham entitled; The English Huswife, Containing the Inward and Outward Virtues Which Ought to Be in a Complete Woman. Though it does not appear in Hannah Glasse's The Art of Cookery in the late 18th century, it is found in Lydia Maria Child's The American Frugal Housewife, indicating that sponge cakes had been established at Grenada in the Caribbean, by the early 19th century. Variations on the theme of a cake lifted, partially or wholly, by trapped air in the batter exist in most places where European patisserie has spread, including the Frenchnoise, the Portuguese pão-de-ló, the Anglo-Jewish "plava" and the possibly ancestral Italian/Sephardic Jewish pan di Spagna ("Spanish bread", from the Ladino pan d'España, transferred to the Greek as pandespáni). Derivatives of the basic sponge cake idea include the American chiffon cake and the Latin American Tres leches cake. The sponge cake is a variation on the so called pan di Spagna (litterally 'bread of Spain'), a cake invented by Giobatta Cabona (a cook from Genoa at the service of the genoese ambassador in Spain, marquis Domenico Pallavicini) on the occasion of a banquet, where he presented a cake of incredible lightness that took its name to honor the Spanish court.

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Sponge cake
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