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G protein contentとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 G蛋白質量


JST科学技術用語日英対訳辞書での「G protein content」の意味

G protein content


「G protein content」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 14



例文

The baked goods may have a protein content of at least about 4 g, a fiber content of at least about 4 g, and a whole grain flour content of at least about 4 g per 30 g serving.例文帳に追加

ベークド物品は、30g単位当たり、少なくとも約4gのタンパク質含量、少なくとも約4gの繊維含量、および少なくとも約4gの全粒粉含量を有することができる。 - 特許庁

The whey protein concentrate has an antibody content, measured by the single radial immunodiffusion method, of 20 mg/g or more.例文帳に追加

前記ホエータンパク濃縮物は、一元免疫拡散法で測定した抗体含有量が20mg/g以上である。 - 特許庁

The protein-regulated omelet is obtained by coagulating egg mixture liquid comprising starch 8 wt.% pasty liquid of which has shape-retaining property, 3-20 wt.% of edible oil and fat, egg solution and pure water by firing, and has a protein content of 4-8 g per 100 g of the product.例文帳に追加

8%糊化液が保形性を有する澱粉、3〜20%の食用油脂、液卵及び清水を配合した卵混合液を焼成により凝固してあり、製品100g当りの蛋白質含量が4〜8gである蛋白調整卵焼き。 - 特許庁

This fiber-treating composition contains a silver-containing conjugate protein obtained by bringing a water soluble protein having 0.1-200 μmol/g content of active thiol group in the protein in contact with a silver salt, an amino-modified silicon and a dispersing agent.例文帳に追加

蛋白質中の活性チオール基の含有割合が0.1〜200μモル/gである水可溶性の蛋白質と銀塩とを水中で接触させることにより得られる銀含有複合蛋白質とアミノ変性シリコン及び分散剤を含有することを特徴とする繊維処理用組成物により、上記課題を解決する。 - 特許庁

The supplementary food after operation, containing a protein material richly containing proteins as a main ingredient and substantially not containing lipids and carbohydrates is characterized by compounding95 wt.% of a whey protein isolate having a postoperative auxiliary protein content of90 wt.% and further containing 0.1 to 20 mg/10 g of vitamin B6 and 0.1 to 30 mg/10 g of zinc.例文帳に追加

たんぱく質を豊富に含むたんぱく質原料を主成分とし、実質的に脂質および糖質を配合しない術後補助食であって、該術後補助食はたんぱく質含量90重量%以上のホエイプロテインアイソレートを95重量%以上配合したものであり、さらにビタミンB6を0.1〜20mg/10gおよび亜鉛を0.1〜30mg/10gを含有することを特徴とする術後補助食。 - 特許庁

This method for producing the molten salt-free cheese, the cheese food or the food having milk as the main raw material having a calcium content of18 mg/g per protein and texture like process cheese comprises obtaining raw material cheese by blending cheese and/or a casein material having a calcium content of18 mg/g per protein and heating and mixing the product without addition of the molten salt.例文帳に追加

蛋白質あたりのカルシウム含量が18mg/g以下のチーズ及び/又はカゼイン素材を配合して原料チーズとし、溶融塩を添加しないで加熱混合することにより、蛋白質あたりのカルシウム含量が18mg/g以下である、プロセスチーズ様の組織を有する溶融塩無添加チーズ、チーズフード又は乳等を主要原料とする食品を得る。 - 特許庁

例文

This material for food packaging and for sanitary goods is characteristically obtained by contacting, in water, a water-soluble protein with a silver salt to obtain a water-insoluble silver-containing conjugated protein and treating a substrate with the conjugated protein, wherein the active thiol content ratio in the protein is 0.1-200 μmol/g.例文帳に追加

本発明は、蛋白質中の活性チオール基の含有割合が0.1〜200μモル/gである水可溶性の蛋白質と銀塩とを水中で接触させることにより得られる水不溶性の銀含有複合蛋白質を用いて、基材を処理することを特徴とする食品包装用または衛生用品用資材により、上記の課題を解決する。 - 特許庁

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「G protein content」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 14



例文

In the adsorbent for affinity chromatography, antibodies against protein A or protein G and the known high-content proteins in blood besides IgG are bound to an insoluble carrier so as to be presented on the surface of the adsorbent.例文帳に追加

プロテインAまたはプロテインG、およびIgG以外の既知血中高含量タンパク質に対する抗体が吸着体表面に呈示するように不溶性担体に結合していることを特徴とするアフィニティークロマトグラフィー用吸着体。 - 特許庁

This method for producing the soybean-processed product having the low purine content of2.5 mg amount of purine body per 1 g protein comprises treating soybeans or a soybean raw material with a nuclease, and collecting a protein component by an isoelectric point sedimentation, a sedimentation by an alkaline earth metal, or an ultrafiltration.例文帳に追加

大豆及び大豆原料を核酸分解酵素で処理し、蛋白質成分を等電点沈澱、またはアルカリ土類金属による沈澱、または限外濾過で回収して得られる、蛋白質1gに対するプリン体量が2.5mg以下の、低プリン含有大豆加工品の製造方法。 - 特許庁

The purpose is achieved by using a mildewproofing, bactericidally finished separate sheet processed by a water-insoluble silver- containing conjugated protein composed of a water-insoluble protein having an active thiol group in its protein in the rate of 0.1-200 μmol/g in content and silver salt, and by making a bulk package using the above-mentioned separate sheet.例文帳に追加

蛋白質中の活性チオール基の含有割合が0.1〜200μモル/gである水可溶性の蛋白質と銀塩とで構成された水不溶性の銀含有複合蛋白質で処理されたことを特徴とする抗菌・抗かび加工セパレートシートおよびそれを用いたバルク包装物により、上記の課題を解決する。 - 特許庁

This ant-allergen composition is characterized by containing a silver-containing conjugated protein obtained by bringing a water soluble protein having 0.1-200 μmol/g content ratio of active thiol group in the protein, in contact with a silver salt in water, and a material attached with or containing the anti-allergen composition is also provided.例文帳に追加

蛋白質中の活性チオール基の含有割合が0.1〜200μモル/gである水可溶性の蛋白質と銀塩とを水中で接触させることにより得られる銀含有複合蛋白質を含むことを特徴とする抗アレルゲン組成物、および前記抗アレルゲン組成物が付着もしくは含有された資材により上記課題が解決できる。 - 特許庁

In the heat-sensitive lithographic printing plate having an image forming layer which contains thermoplastic resin and hydrophilic binder on a support, the image forming layer contains the elution protein content of ≤1.4 mass% and the gelatin of jelly strength of ≥234 g.例文帳に追加

支持体上に熱可塑性樹脂および親水性バインダーを含有する画像形成層を有する感熱型平版印刷版において、該画像形成層が溶出タンパク質含量が1.4質量%以下で、且つゼリー強度が234g以上のゼラチンを含有することを特徴とする感熱型平版印刷版。 - 特許庁

The method for producing the soybean-processed product having the low purine content of2.5 mg amount of purine body per 1 g protein also comprises subjecting an aqueous solution or a water suspension of the soybean or the soybean raw material to an anionic ion-exchange resin in the presence of 0.05-0.25 N ion.例文帳に追加

また大豆及び大豆原料の水溶液または水懸濁液を0.05〜0.25Nのイオン存在下に陰イオン交換樹脂処理して得られる、蛋白質1gに対するプリン体量が2.5mg以下の、低プリン含有大豆加工品の製造方法。 - 特許庁

例文

This processed food having a low water content and a high calorie, and excellent in nutrient balance is a curves plate-like one comprising 4-15 wt.% protein, 30-55 wt.% lipid and 40-60 wt.% saccharide, and having 1.0-2.4 wt.% water content and 550-950 Kcal/100 g calorie.例文帳に追加

蛋白質4〜15重量%、脂質30〜55重量%、糖質40〜60重量%を含有する曲板状の加工食品であり、該加工食品の水分含量が1.0〜2.4重量%、熱量が550〜650Kcal/100gであることを特徴とする、低水分含量で高カロリーの栄養バランスに優れた加工食品。 - 特許庁

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「G protein content」の意味に関連した用語
1
G蛋白質量 JST科学技術用語日英対訳辞書

2
glucocorticoid receptor Wiktionary英語版

3
methanolic Wiktionary英語版

4
winterfat Wiktionary英語版

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